Eiendom

Bertel O. Steen har eiendom for 3,2 mrd.

Bertel O. Steen er i gang med to store eiendomsprosjekter.

Geir Olav Farstad. Foto: Hegnar.no

Geir Olav Farstad. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
14. februar 2018 - 12.46

Bilimportøren Bertel O. Steen er en vesentlig aktør innen eiendom, og har en eiendomsportefølje som ved utgangen av 2017 ble verdsatt til 3,2 milliarder kroner. Samlet er eiendomsmassen på 170.000 kvadratmeter. Rundt 54 prosent av denne massen er knyttet til bil.

Eiendomssiden har i 2017 vært et år preget av flere viktige investeringer. Bertel O. Steen Eiendom bygger et nytt og topp moderne logistikksenter på Berger utenfor Oslo.

- Endelig får vi vårt eget logistikksenter, sa Geir Olav Farstad, Konserndirektør for finans og konserntjenester, under et pressemøte onsdag.

Anlegget blir på 18.000 kvadratmeter. Skanska er entreprenør.

- Det blir bilbransjens største og mest moderne logistikkanlegg. Avansert helautomatisk lager og plukksystem sikrer økt effektivitet og økt kapasitet, var budskapet fra Bertel O. Steen. Ferdigstillelse er planlagt i 1. halvår 2019.

I Solheimveien 11-15 på Lørenskog bygges fremtidens bilanlegg i front av hovedkontoret til Bertel O. Steen. Det dreier seg om 8.000 m2 utstillings- og kontorarealer som vil bli konsernets største salgs- og kundesenter for alle konsernets merker.

Dette arbeidet er påbegynt og vil ferdigstilles i 2. halvår 2019.

Les også: Bertel O. Steen tjente en halv milliard