Eiendom

Meglere sopte inn i fjor

Gullår i eiendom: 17 ansatte deler 115 mill.

Akershus Eiendom kunne notere seg for rekordtall, og syv ansatte og aksjonærer deler 115 millioner kroner.

Per Kumle (til venstre) og Roar Sandnes - Foto: NTB Scanpix

Per Kumle (til venstre) og Roar Sandnes - Foto: NTB Scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
8. februar 2018 - 10.15

(Finansavisen:)- Vi har en veldig enkel løsning, rundt halvparten av overskuddet går til deltagerne i det indre selskapet, resten går til aksjonærene, sier arbeidende styreformann i Akershus Eiendom, Roar Sandnes, til Finansavisen.

Akershus Eiendom hadde i fjor et rekordår med inntekter på 180 millioner kroner. Størsteparten stammer fra 47 transaksjoner av næringseiendom med en samlet verdi på 16 milliarder. Dette genererte 120 av millionene.

De andre får bonus

- Utleieaktivitet utgjorde 39 millioner kroner i honorarer. Resten kommer fra analyse, verdivurderinger og leietagerrådgivning, sier Sandnes til avisen. 

Store dealer koster ikke nødvendigvis mye mer enn små, og Sandnes sier at 115 millioner ligger igjen til deltagere i et indre selskap og aksjonærer.

- Halvparten av de ansatte er med i det indre selskapet. De som ikke er det, får bonuser, sier han.

Deler på ansatte og eiere

15 personer er deltagere i 2017, og de deler rundt 57 millioner kroner. Resten går ifølge Finansavisen til aksjonærene. Sandnes er den største aksjonæren med 30 prosent, men han er ikke innlemmet i det indre selskapet.

Andre sentrale er administrerende direktør Petter Nylend, Per Kumle, Jørgen Haga, Ole Christian Iversen og Ragnar Eggen, sitter med både aksjer og som deltagere i det indre selskapet.

Den siste aksjonæren er Geir Saastad, som etablerte selskapet, skriver avisen.