Eiendom

Politiet ber om hjelp fra Økokrim om hyttebygging på Tjøme

Politiet i Vestfold ber Økokrim om hjelp til å etterforske påstander om korrupsjon og ulovlig bygging i strandsonen i Tjøme.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
1. februar 2018 - 21.15

– I første omgang etterforsker vi for å få avklart om det har skjedd noe. Vår etterforskning retter seg derfor i første omgang mot byggesaksavdelingen i kommunen, sier seksjonsleder Petter Solberg i Sørøst politidistrikt til NRK.

I sommer innrømmet byggesakslederen i kommunen at han hadde tatt seg betalt for å hjelpe folk med å fylle ut søknadspapirer som han senere behandlet selv. Mannen ble suspendert, og kommunen satte i gang full gransking.

Revisjonsfirmaet BDO slo i september fast at det var begått alvorlige saksbehandlingsfeil og brudd på etiske retningslinjer, men at det ikke dreide seg om korrupsjon.

Kommunen sendte likevel saken til politiet, som nå har bedt Økokrim om bistand.

Færder kommune jobber med å undersøke 120 saker der saksbehandlingen har vært feil, forteller rådmann Toril Eeg. Ifølge rådmannen kan konsekvensene blir riving, bøter eller ettergodkjenning av byggeprosjekter.

(©NTB)