Eiendom

- Kjøpsinteressen er tilbake

- Kjøpsinteressen ser ut til å ha kommet mer tilbake, konkluderer seniorøkonom.

Marius Gonsholt Hov. Foto: Are Haram/FA

Marius Gonsholt Hov. Foto: Are Haram/FA

Artikkel av: Martine Holøien
2. mars 2018 - 09.11

Tall fra OBOS viste torsdag at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 58.530 kroner per kvadratmeter i februar, 2,6 prosent mer enn i januar. Hittil i år har Oslo-prisene steget 4,4 prosent.

Ut fra de siste tallene mener seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets ifølge DN at bedringen i Oslo har kommet litt tidligere enn ventet.

- I januar var det høy aktivitet og sesongjustert oppgang i boligprisene i Oslo. Og om noe peker de siste Obos-tallene i samme retning. Så langt mener jeg vi kan konkludere med at første hinder er passert: Nemlig at aktiviteten er opp igjen i bruktboligmarkedet. Forventningen om en myk landing ser ut til å stå seg godt. Kjøpsinteressen ser ut til å ha kommet mer tilbake, sier Hov til avisen.

Eiendomsmegler 1 hadde en prisoppgang på en drøy prosent i Oslo fra januar til februar.

- Vi tror ikke på noen bonanza, men tror utviklingen vil fortsette og at de fleste har ristet av seg frykten i markedet. Likevel skal det relativt lite til før den slår tilbake, sier adm. direktør Kent Victor Syverstad i Eiendomsmegler 1 Oslo Akershus, til DN.