Eiendom

OBOS-prisene knaller til igjen

Råsterk vekst i februar.

Foto: OBOS.

Foto: OBOS.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
1. mars 2018 - 12.05

Tall fra OBOS viser at gjennomsnittsboligen i Oslo-området kostet 58.530 kroner per kvadratmeter i februar, 2,6 prosent mer enn i januar.

Hittil i år har Oslo-prisene steget 4,4 prosent.

Sammenlignet med februar i fjor, er prisene ned 10,0 prosent. I januar var årsveksten negativ med 12,2 prosent.

- Tidlig å konkludere

- Det er positivt at prisveksten fortsetter i februar, og at den er sterkere enn prisveksten på samme tidspunkt i fjor. Vi opplever at boligkjøperne er tryggere på fremtidsutsiktene og mer optimistiske når de skal ta en kjøpsbeslutning. Likevel er det for tidlig å trekke noen endelige konklusjoner om boligmarkedet allerede har snudd, sier OBOS-sjef Daniel K. Siraj i en kommentar.

- Vi har tidligere spådd at endringen vil komme frem mot sommeren, men hvis denne trenden fortsetter kan det tyde på at boligmarkedet vil snu noe tidligere, legger han til.

På landsbasis kom den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 51.343 kroner i februar, opp 2,6 prosent fra januar, men ned 8,7 prosent fra februar i fjor.

Hittil i år har OBOS-prisene steget 3,8 prosent på landsbasis.

- Stort paradoks

Kjørberg Siraj benytter samtidig sjansen til å kommentere Finanstilsynets siste utspill.

- OBOS er dessverre ikke overrasket over at Finanstilsynet fortsatt ønsker å begrense tilgang på boliglån ved å opprettholde og ytterligere stramme inn lånemulighetene for folk som skal kjøpe bolig for å bo selv. Det er også et stort paradoks at Finanstilsynet i stedet foreslår å lette opp på kredittrestriksjonene for hobbyinvestorer dersom formålet er å begrense gjeld i husholdningene, sier han.

- Vi håper Finansdepartementet og politisk ledelse tar grep slik at det blir lettere for vanlige folk å komme inn på boligmarkedet, avslutter Kjørberg Siraj.