Eiendom

Gigantgevinst for Stang - tjener 27 mill. på boligsalg

Fabian Stang har solgt leilighet på Oslo vest med gigantgevinst.

Fabian Stang - Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Fabian Stang - Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Artikkel av:  Redaksjonen
13. april 2018 - 10.50

(Finansavisen:) I 2006 ga Fabian Stang 8,3 millioner for leiligheten i Kruses gate på Frogner i Oslo som var på 180 kvadratmeter. Nå har han solgt den for den nette sum av 35 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Stang selv ønsker dog ikke å gi for mye opplysninger ettersom han ennå ikke har hatt kontraktsmøte.

«Ryktene løper tydeligvis foran avtale om salg!», skriver Stang i en tekstmelding til avisen.

På spørsmål om salgsprisen endte opp i nærheten av prisantydning, svarer Stang:

«Har ikke så mye å melde for jeg har ikke inngått noen avtale enda».

Fikk «prisantydning»

Finansavisen er imidlertid kjent med at Stang har solgt leiligheten. Han skal ha operert med et prisforlangende på 35 millioner kroner og skal også ha fått dette for leiligheten.

Det betyr i så fall at Stang har tjent 26,7 millioner kroner på å bebo Frognerleiligheten i 12 år. Det tilsvarer 2,25 millioner kroner i året.

Stangs leilighet ligger i den nordøstre delen av Kruses gate 11. Alle leilighetene er dog vinklet mot sydvest – inkludert Stangs. Leiligheten har tre terrasser, tre soverom og to bad. Den ligger i 5. etasje og har god utsikt både mot Oslofjorden og Holmenkollen.

I kjelleren disponerer man svømmebasseng sammen med sameierne. Toppleiligheten over Stang pusser for tiden Lars Staff opp.

Populært bygg

Kruses gate 11 har tiltrukket seg mange rike eiere, selv om den ble bygget langt tilbake på 1970-tallet og har ifølge Finansavisen gått gjennom flere vannlekkasjer, og for sikkerhets skyld også er satt på Byantikvarens gule liste over verneverdig bebyggelse.

Intet av dette var til hinder for DNB-styreleder Anne Carine Tanum da hun i fjor solgte sin 153 kvadratmeter store leilighet i samme etasje som Stang. Hun oppnådde 27,5 millioner, ifølge avisen.

Tanum ga 7,3 millioner da hun kjøpte leiligheten i 2003.