Eiendom

Satte årsbeste med Sandefjord-bygg

- Sylskarp prising, sier megler.

Foto: q4 Næringsmegling.

Foto: q4 Næringsmegling.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
17. april 2018 - 14.20

I slutten av februar gikk Rune Allerød i q4 Næringsmegling ut med en større eiendom på handelsområdet Pindsle i Sandefjord.

Prisantydningen for bygget som huser Biltema og Power hadde han satt til 125 millioner kroner, basert på brutto eiendomsverdi.

Allerød kan tirsdag avsløre overfor Hegnar.no at eiendommen er solgt.

Det vil si: Det er 100 prosent av aksjene i eierselskapet Grubbestad Eiendom som har skiftet eier.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: q4 Næringsmegling.

Størst i Vestfold i år

- Salget skjedde nær prisantydningen, det vil si til en yield (netto leieinntekter/salgssum) på ca. 7,0 prosent. Dette er den største transaksjonen i Vestfold hittil i 2018, opplyser Allerød.

Oppgitte leieinntekter på 8.075.856 kroner i 2018 peker mot en salgssum på rundt 115 millioner kroner.

- Interessen var god fra lokale og nasjonale investorer, til tross for lav yield og korte kontrakter. Vektet gjenværende leietid var 4,7 år. Beliggenhet, byggets tekniske stand og Biltema/Power som leietakere var klare drivfaktorer i salgsprosessen. Det ble avholdt flere visninger, fortsetter Allerød.

Den fullt utleide eiendommen på 6.385 kvadratmeter (bruttoareal) ligger like ved innkjøringen til Pindsle-området, vis-á-vis Bilservice, Jysk og Jula. Den står på en 8,9 mål stor tomt med blant annet 110 parkeringsplasser. 

Overtakelse skjer 1. mai.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: q4 Næringsmegling.

- Sylskarpe yielder

Megleren kan fortelle at trenden fra rekordåret 2017 fortsetter.

- Volumet er høyt og yieldene «sylskarpe», sett i Vestfold-sammenheng. Interessen for næringseiendom i Vestfold og Telemark er stor. Bare på Pindsle i Sandefjord har vi solgt eiendommer for over 200 millioner kroner de siste seks månedene. Vi har en høyere omsetning i 2018 sammenlignet med samme periode i 2017, sier Allerød.

Han beskriver ordreinngangen som god.

- Nyhetene kommer på rekke og rad. Jeg er sikker på at 2018 blir et godt år for næringseiendom i Vestfold og Telemark, avslutter Allerød overfor Hegnar.no.