Eiendom

Jan Petter Sissener tapte arvestrid

- Nå er det ikke noe mer jeg kan gjøre.

Jan Petter Sissener - Foto: HegnarTV

Jan Petter Sissener - Foto: HegnarTV

Artikkel av: Odd Steinar Parr
16. mai 2018 - 14.35

Jan Petter Sissener anket i vinter til Høyesterett i arvestriden rundt familiens prakteiendom på Hardangervidda, men anken er nå enstemmig avvist av Høyesteretts ankeutvalg, skriver dn.no.

- Vi har ment og mener fortsatt at lagmannsrettens dom er helt feil. At anken nå avvises, tyder på at vi ikke har gjort en god nok jobb. Men dette er nå en rettskraftig dom, som vi vil bøye oss etter, sier Sissener.

Det var ifølge nettstedet i fjor at Sissener saksøkte sin fetters datter for å få utøve en forkjøpsrett på en minst 500 mål stor jakteiendom i Nore og Uvdal.

Forvalteren og investoren fikk medhold verken i Sandefjord tingrett i mars 2017 eller i Agder lagmannsrett i januar i år.

- Vi er meget fornøyd med resultatet, og mener dette er en helt riktig avgjørelse, sier advokat Gitte Marie Lundh Martinsen, som har representert Annicken Sissener Prestegården.

Jan Petter Sissener mente ifølge dn.no at overførselen av eiendommen fra hans farfar, Wilhelm Sissener, til fetterens datter var et salg som utløste forkjøpsrett for ham.

- Jeg har prøvd å etterleve min bestefars ønske, men har altså ikke lykkes med det. Nå er det ikke noe mer jeg kan gjøre, fortsetter han.