Eiendom

Knallår for Buchardt og Flatland

Tv-kjendis Hallvard Flatland og eiendomsutvikler Anders Buchardt håver inn på tomtesalg.

Anders Buchardt. Foto: HegnarTV.

Anders Buchardt. Foto: HegnarTV.

Artikkel av: Øystein Byberg
11. juni 2018 - 07.49

Anders Buchardt og Hallvard Flatland tjente gode penger på Gaustatoppen i fjor. Ifølge DN tjente duoen 17,9 millioner kroner gjennom selskapet Gaustatoppen Invest AS, som de eier halvparten av hver. Året før var overskuddet 5,7 millioner kroner.

Allerede i 2006 gikk Buchardt og Flatland sammen om å utvikle et hytteområde i tilknytning til Gaustatoppen.

– Det er ingen tvil om at vi har gode forhold over hele landet for fritidsboliger til fjells, sier eiendomsmegler Christopher Lejonberg til DN. Han har solgt de fleste av tomtene i Gaustatoppen Naturpark.

Lejonberg sier at gunstig kronekurs har gjort at området også har tiltrukket seg mange svenske hyttekjøpere fra Göteborg-området.

Gaustatoppen Naturpark la ved påsketider 2017 ut rundt 40 hyttetomter med priser fra én til 1,7 millioner kroner. 37 av disse er solgt.

– Interessen har holdt seg så langt i 2018 også. Utfordringen nå er at vi begynner å gå tom på varelageret, vi har ikke så mye mer igjen å selge. Så vi skal i gang med å planlegge for nye hyttefelt, sier Anders Buchardt