Eiendom

Meglertopp ble hacket – 2.400 kunder berørt

Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Artikkel av:  Redaksjonen
15. juni 2018 - 10.48

Finansavisen kan fortelle at hackere har tatt styringen på e-postkontoen til eiendomsmegler Tom Johnsens e-post og fått tilgang til kommunikasjonen med 2.400 forretningsforbindelser.

- Vi oppdaget for en måned siden at det var blitt sendt e-poster fra Tom Johnsens konto som han ikke hadde sendt selv. Mottagerne reagerte på at mailene var litt ukjente i formen, sier daglig leder Christoffer Askjer i Sem & Johnsen Eiendomsmegling til Finansavisen.

I går rykket selskapet ut og varslet totalt 2.400 forretningsforbindelser av Tom Johnsen om datainnbruddet. Ukjente aktører har hatt tilgang til Johnsens e-postkonto, slik at e-postadresser og eventuelle personopplysninger kunne være på avveie.

Askjer understreker imidlertid at hackerne kun har hatt tilgang til Johnsens e-postkonto og ikke meglersystemene der sensitive opplysninger behandles, skriver Finansavisen.

- Hva ønsket hackerne i e-postene de sendte fra Johnsens konto?

- E-postene hadde til hensikt å få ut brukernavn og passord fra de som mottok mailen. Mailene var sendt til personer utenfor vår organisasjon, sier Askjer til Finansavisen.

- Har dere noen formening om hvordan de klarte å hacke eposten?

- Vi vet ikke sikkert, men har grunn til å tro at han har fått en epost han ikke har reagert på, og at noen har lurt ham. Hvordan det har skjedd, vet vi ikke, men sannsynligvis har de fått tilgang til passordet hans. Vi tolker dette likevel ikke som noe angrep mot Sem & Johnsen eller Tom Johnsen, avslutter Askjer.