Eiendom

Hytteeier bygget ulovlig i strandsonen - kan få 45 dager i fengsel

Økokrim har lagt ned påstand om 45 dagers ubetinget fengsel for en hytteeier og en byggmester i en sak om ulovlig bygging i strandsonen.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: NTB
12. oktober 2018 - 13.33

I tillegg ble det lagt ned påstand om bøter og inndragning av til sammen 1,14 millioner kroner fra tre selskaper i saken, skriver Agderposten.

Saken gjelder omfattende bygging i strandsonen ved en hytte i Grimstad. Det er blant annet anlagt en tennisbane og bygget en underjordisk gang fra hytta til et anneks.

Førstestatsadvokat Hans Tore Høviskeland i Økokrim er aktor i saken og mener det må reageres strengt mot byggearbeidene, som Økokrim mener er ulovlige.

– Vi frykter å ikke klare å avskrekke folk dersom det ikke reageres strengt. Det er stor fortjeneste i disse strandsonesakene, og det er lett å få milliongevinst, sier Høviskeland. Han peker på at miljølovgivningen er skjerpet inn de siste årene med en strafferamme på inntil to års fengsel.

Hytteeieren erklærte seg ikke skyldig i ulovlig bygging i strandsonen da rettssaken startet, skrev Dagens Næringsliv tidligere i uken. Heller ikke byggmesteren erkjenner straffskyld.

Høviskeland mener de involverte selskapene kunne satt foten ned:

– De fulgte med på ferden og gjorde ingen protester. Det kan ikke aksepteres.

(©NTB)