Eiendom

Meglersjefer spår kraftig boligprisfall i Oslo

- Det gjelder ikke å være for grådig.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
1. oktober 2018 - 11.02

(Finansavisen): Onsdag denne uken legger Eiendom Norge frem sin boligprisstatistikk for september.

Normalen er at boligprisene faller i september. De siste ti årene viser et prisfall på i snitt 0,6 prosent for måneden.

Øyner kraftig prisfall

I Oslo falt prisene én prosent i september i fjor, men meglersjefer øyner et kraftigere fall i år, skriver Finansavisen.

- Det er mye å velge i, og det vet kundene. De tar seg lengre tid og er mer kresne. Markedet er veldig prissensitivt. Legger man seg litt for høyt i pris, kommer det ingen på visning. Meglerne bruker mye tid nå på å treffe riktig pris, sier administrerende direktør Terje Buraas i DNB Eiendom.

- Basert på dette tror jeg vi vil se et kraftig prisfall i Oslo, jeg blir ikke overrasket om man ser 2-tallet. Det ser ihvertfall kraftig ut på våre tall. På landsbasis tipper jeg at det blir omtrent som i fjor, et sted mellom én og to prosent, legger direktøren til overfor avisen.

Privatmegleren-sjef Grethe W. Meier tegner det samme bildet.

- Når det ikke kommer noen på visning er det enten fordi man har priset seg for høyt, eller at objektet ikke er attraktivt nok i et marked med sterk konkurranse fra mange andre objekter, sier hun til Finansavisen.

- Ikke vær for grådig

Administrerende direktør Leif J. Laugen i Krogsveen advarer også mot å prise seg for høyt.

- Det gjelder ikke å være for grådig når man går ut i markedet nå, da blir man straffet. (...) Med mye å velge i, blir objektene fort liggende lenge i markedet, og man må til slutt justere ned prisen, sier han.

Laugen ser ifølge avisen for seg 1,0-1,5 prosent prisfall i Oslo i september, og oppunder én prosent fall på landsbasis.

Verken Laugen eller Meier tror den nylige renteøkningen fra Norges Bank - og påfølgende renteøkninger fra bankene, har særlig å si foreløpig.

- Dette handler om at det er mange boliger ute for salg nå, oppsummerer Meier overfor Finansavisen.