Eiendom

Punget ut 86 mill. for Fredly-luksus - nå vil de bygge om

Til tross for rød bunnlinje i familieselskapet vil Sæle-familien gjøre endringer på det Monaco-inspirerte palasset de satte årsrekord for å sikre seg for få måneder siden.

Foto: Arne Fredly

Foto: Arne Fredly

Artikkel av:  Redaksjonen
17. oktober 2018 - 10.10

(Kapital:) Investor Arne Fredly brukte 20 år og mer penger enn han noensinne hadde forestilt seg på å bygge den perfekte boligen i Haldenveien 93 på Snarøya i Bærum. Det skulle imidlertid vise seg at det som er perfekt for noen, kan være litt mye for andre, skriver Kapital.

Nettverksmillionærene Finn Ørjan Sæle og kona Hilde Rismyhr Sæle, som kjøpte Fredlys Monaco-inspirerte palass for 86 millioner tidligere i sommer, ønsker nå å bygge om en del av luksusvillaen.

Les også: Arne Fredly selger et av sine palass på Snarøya

Ønsker treningslokale

Fredly er som kjent en ivrig bilentusiast, med blant annet et fartsmonster av en Bugatti Chiron i kjøretøyparken. Dette har åpenbart preget valget av løsninger i drømmeboligen.

I en søknad til kommunen fremgår det ifølge bladet at ekteparet Sæle ikke har behov for ti biloppstillingsplasser under tak. Det argumenteres med at ti parkeringsplasser i den eksisterende garasjen, samt tre biloppstillingsplasser på gårdsplassen, gir “god overdekning” for parkering på eiendommen.

En del av den eksisterende bilbåsen ønskes derfor innredet til et treningslokale med toalett og mini-kjøkken.

Salg av kaffemaskiner

Dersom ønsket om treningslokale går i boks, vil ekteparet Sæle sitte på en bolig som har det meste. Ifølge Finansavisen inkluderer dette fire peiser med viftestyring, vinrom, vareheis, innendørs svømmebasseng med motstrømsanlegg, steamrom, lekerom, bibliotek, TV-stue og integrert stereoanlegg i hele huset.

Tomten har i tillegg strandlinje med utsikt fra Akershus festning til Drøbak, samt badehus og dypvannsbrygge.

Finn Ørjan Sæle og Hilde Rismyhr Sæle har gjort en formue på salg av kaffemaskiner og kaffe, samt ulike helseprodukter, gjennom selskapet Zinzino.

Førstnevnte har tidligere også vært involvert i andre nettverksselskaper som Nature’s Own, Seven og Think Seven, og han havnet i søkelyset da han plukket opp rester etter pyramideselskapet T5PC da dette gikk konkurs.

Zinzino distribuerer sine produkter gjennom den kontroversielle, nettverksbaserte forretningsmodellen «multi-level marketing».

På selskapets nettsider oppfordres kundene til å «referere» ytterligere fire kunder til selskapet. Dersom disse fire legger inn minst like store ordre som førstemann, vil den opprinnelige ververen få en bestilling kun mot å dekke fraktkostnadene.

Kapital har vært i kontakt med Finn Ørjan Sæle, som hverken vil kommentere ombyggingsplanene.