Eiendom

Bygger studentboliger for en halv milliard

Prosjektet kommer i massivtre.

Foto: Veidekke

Foto: Veidekke

Artikkel av: Odd Steinar Parr
28. november 2018 - 16.04

Veidekke har i dag skrevet kontrakt med Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) om å bygge åtte blokker med totalt 795 studenthybler, går det frem av en børsmelding.

Dette blir ifølge selskapet trolig verdens største studentboligprosjekt i massivtre, og materialvalget gir en betydelig miljøgevinst i form av reduserte CO2-utslipp.

Kontraktssummen estimeres til 497 millioner kroner, eksklusive moms.

Behovet for nye studenthybler oppstår ved at Veterinærinstituttet og Veterinærhøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) skal flytte til Campus Ås.

- Står klare i 2020

Disse skal stå klare til å huse nye studenter ved studiestart høsten 2020.

- Selv om finansieringen er avhengig av bevilgninger fra departementet, velger vi å skrive kontrakt nå for å sikre fremdriften og gjennomføringen av prosjektet. Vi håper å ha midlene på plass slik at Veidekke kan starte byggearbeidene til våren, sier administrerende direktør Einride Berg i SiÅs i en kommentar.

De åtte blokkene skal til sammen romme 795 hybelenheter (antall personer), fordelt på en kombinasjon av familieleiligheter, parleiligheter, store og små bokollektiver samt «enkletter» der alt er samlet i ett rom.

Blokkene får fra tre til syv etasjer, i tillegg vil flere av dem få kjeller eller underetasje med boder, sykkelparkering, tekniske rom og driftsarealer for SiÅs.

Les mer her.