Eiendom

- Det viser et ganske annet bilde enn enkelte kommentatorer og analytikere har tegnet

Adm. direktør i NEF, Carl O. Geving, mener det kan bli perfekt boligmarked med balanse mellom tilbud og etterspørsel i 2019.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
29. desember 2018 - 10.44

Tilførselen av nye boliger i hovedstaden er oppe på et normalt nivå igjen i 2018. Adm. direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) mener det kan legge til rette for et perfekt boligmarked i 2019, skriver Dagens Næringsliv.

- Netto tilførsel av primærboliger har vært moderat de siste årene – faktisk historisk lav. I 2018 er veksten tilbake på et normalnivå, og det påvirker tilbud og etterspørsel, sier Geving til avisen.

- Det viser et ganske annet bilde enn enkelte kommentatorer og analytikere har tegnet: At det skulle komme en nærmest ekstrem tilførsel av nye boliger i 2018. Det er overdrevent, påpeker han.

At man forventer en normal tilvekst av nye boliger på rundt 3000, tror Geving kan gi et balansert boligmarked også i 2019.

- Det vil kunne bli et perfekt marked med balanse mellom tilbud og etterspørsel. Kjøperne er der, og selgerne får gode priser – men ikke fantasipriser. De må avfinne seg med et prisnivå som ikke er så mye høyere enn de siste årene, sier Geving til DN.