Eiendom

Eiendomsmilliardær mener han ble avlyttet av Privatmegleren

Eiendomsmilliardær Borger Borgenhaug mener han ble avlyttet i en fortrolig telefonsamtale med Privatmegleren.

Borger Borgenhaug - Foto: Finansavisen

Borger Borgenhaug - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
3. desember 2018 - 09.03

Eiendomsmilliardær Borger Borgenhaug innledet høsten 2017 et forhold med en megler i Privatmegleren. Ifølge Privatmegleren var forholdet med Borgenhaug, mulig brudd på eiendomsmeglingsloven om egenhandel og påbud om å opplyse om egeninteresse, grunnene til at hun ble avskjediget. Borgenhaug forteller nå ifølge DN at han skulle ha en fortrolig telefonsamtale med Privatmeglerens direktør Grethe W. Meier om saken.

- Det var flere som hørte på samme linje. I prosesskrivet skriver hun at hun satte telefonen på speaker. Jeg kaller det avlytting hvis det er flere som hører på en linje uten at jeg vet det, og uten at jeg blir orientert om det, sier Borgenhaug til DN om samtalen som fant sted i september i år. 

- Vi føler oss urettmessig og dårlig behandlet som kunde, og vil ta dette opp med Privatmegleren og deres største eier Nordea, sier Borgenhaug videre.

Grethe Meier ønsker ikke å kommentere Borgenhaugs uttalelser overfor avisen eller hvilke konsekvenser det kan få for Privatmegleren om Borgenhaug slutter å bruke meglerhuset for sine eiendomsprosjekter. Kommunikasjon- og pressesjef Synne Ekrem i Nordea vil heller ikke å kommentere saken.