Eiendom

Hobbyutleier sikret leilighet - 4,5 mill. under takst

Ekspertene spår moderat boligprisvekst i 2019.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
29. desember 2018 - 10.27

Hobbyutleier Gerhard Bollmann Leknes lar seg ikke skremme av pessimistiske økonomer. Han sikret seg nylig sin femte leilighet – til 4,5 millioner under opprinnelig takst, skriver Dagens Næringsliv.

Han tror ifølge avisen at prisen ble lav fordi megleren hadde lagt ut leiligheten, som ligger på St. Hanshaugen og har åtte små hybler, under næringsdelen på Finn.no – og ikke under bolig, og har tro på at eiendomsmarkedet skal stige neste år.

- Boligmarkedet ligger sjeldent flatt, det går som regel enten opp eller ned. Hvis jeg skal gjette, vil jeg anslå en beskjeden vekst på tre prosent i 2019, sier han til avisen.

Ifølge en sammenstilling utført av DN blant ti av landets fremste økonomer, spås det i snitt en boligprisvekst på 1,3 prosent i 2019, mens bransjeorganisasjonen Eiendom Norge venter en vekst på rundt tre prosent. 

DNB Eiendom tror på en vekst på opp mot to prosent på landsbasis neste år, og aller mest i Oslo med tre-fire prosent prisstigning.

- Jokeren blir hvor mange boliger som tilføres markedet og hvor mye man klarer å selge unna av usolgte nyboliger, sier adm. direktør i DNB Eiendom, Terje Buraas, til avisen.