Eiendom

Hytteprisene øker: - Kjøperne vet hva de vil ha

Det blir stadig dyrere å kjøpe seg hytte i de store fjellhyttefylkene.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
31. desember 2018 - 08.02

Gjennomsnittsprisen for en hytte i de store fjellhyttefylkene har i år økt med 200.000 kroner. Meglerne tror trenden med flere salg og høyere priser på de store vinterdestinasjonene bare vil fortsette, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er et velfungerende hyttemarked for alle. Kjøperne vet hva de vil ha, og meglerne treffer godt på prising, sier segmentsjef for hytter i DNB Eiendom, Tone Cecilie Krange, til avisen.

Ifølge tall fra DNB Eiendom har snittprisen på en hytte i de store fjellhyttefylkene Buskerud, Oppland, Hedmark og Telemark steget fra 1,875 millioner kroner i 2017 til 2,072 millioner kroner i år.

Ettersom det er relativt få hyttesalg kan imidlertid enkelteiendommer gi store utslag i tallene, og om kan ifølge avisen derfor ikke fastslå at prisene faktisk har steget ti prosent.

- Jeg opplever at prisbildet er relativt flatt. De siste årene har vi vel til sammen hatt en prisøkning på fem til ti prosent, men vi har hatt en økning i antall solgte hytter. Vi har aldri omsatt flere hytter enn i år, sier eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Geilo, Christian Haatuft, til DN.