Eiendom

Ivar Tollefsen anmeldt for boligjuks

Partiet Rødt har anmeldt Ivar Tollefsen og Fredensborg AS for boligjuks. 

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. desember 2018 - 14.27

Tirsdag 11. desember anmeldte Rødt Oslos bystyregruppe Ivar Tollefsen og Fredensborg AS for boligjuks.

Partiet begrunner dette med at selskapet har begått lovbrudd ved å reklamere for større boliger enn de som de faktisk leier ut, heter det i en pressemelding. 

I anmeldelsen viser Rødt til 11 konkrete eksempler, som hevdes å være brudd på Markedsføringsloven. Eksemplene er dokumentert med annonser og offisielle dokumenter som plantegninger, takster, matrikkelbrev og areallister. Arealavviket ifølge anmeldelsen i gjennomsnitt på 22 prosent.

- Vi har allerede mottatt en henvendelse fra Forbrukertilsynet med spørsmål knyttet til arealer benyttet i vår markedsføring av leiligheter for utleie, og vil besvare dette i detalj. Vi legger til grunn at det er Forbrukertilsynet som har kompetanse til å evaluere om det har vært brudd på regler, noe vi mener at det ikke har vært, skriver konsernjurist Anders Tveter i Fredensborg, ifølge DN.