Eiendom

Bulk Infrastructure kjøper i Stavanger

- Stort potensial, sier toppsjefen.

Jon Gravråk (i midten), flankert av Bulk Infrastructure-gründer Peder Nærbø (t.v.) og medgründer Torbjørn Moe. Foto: Bulk Infrastructure.

Jon Gravråk (i midten), flankert av Bulk Infrastructure-gründer Peder Nærbø (t.v.) og medgründer Torbjørn Moe. Foto: Bulk Infrastructure.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
23. januar 2019 - 09.15

Bulk Infrastructure utvider porteføljen, og etablerer seg i Stavanger med eiendommen Koppholen 5 sentralt på Forus Vest, går det frem av en pressemelding.

Lagerbygget på 11.700 kvadratmeter har vært hovedlager og -kontor for Rema Distribusjon, og Bulk Infrastructure overtar allerede 1. februar i år.

- Vi ser et stort potensial på flere områder med dette kjøpet, sier toppsjef Jon Gravråk i en kommentar.

Fiberinfrastruktur

Han trekker frem beliggenheten i «et moderne og attraktivt næringsområde bestående av kombinasjonseiendommer og nyere kontorbygninger».

- Som et utgangspunkt tenker vi på Stavanger og Koppholen som en sentral lokasjon for vår Intercity høykapasitets fiberring mellom Oslo-Kristiansand-Stavanger-Bergen-Oslo, fortsetter Gravråk.

- Bygget er attraktivt som et termineringspunkt i denne nasjonale fiberinfrastrukturen vi har bygget opp de siste årene. I kombinasjon med vår transatlantiske fiberkabel (Havfrue) som ferdigstilles i 2019, vil vi kunne tilby kritisk datakonnektivitet for oljebransjen fra Stavanger til andre store norske byer og via Kristiansand til både Esbjerg (Danmark), Storbritannia og Nord-Amerika, legger han til.

Datasenter mot olje

Dette gir ifølge toppsjefen også grunnlag for nye internasjonale fiberføringer med utgangspunkt i Stavanger fremover.
- I tillegg til fiberterminering ser vi et raskt voksende behov for datasentertjenester knyttet opp mot olje- og gassnæringen i Nordsjøen. Da er vår lokalisering i Stavanger, på toppen av egen fiberinfrastruktur og med eksisterende datasentre i andre strategiske byer, ideell, fortsetter Gravråk.

I juni i fjor ble det kjent at majoritetsaksjonær Bulk Industrier AS (kontrollert av Peder Nærbø) og John Fredriksens Geveran Trading hadde forhåndsforpliktet seg til å tegne for minst 400 millioner i en emisjon på 400-550 millioner kroner.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.