Eiendom

- Oslo kommer til å være et problemområde

Sjef i Boligprodusentenes Forening frykter for boligmarkedet i Oslo om det ikke snart tas grep fra myndighetenes side.

Per Jæger. Foto: Finansavisen.

Per Jæger. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
23. januar 2019 - 11.55

Boligprodusentenes Forening la onsdag formiddag frem sine tall for desember. For 2019 spår de nå at antallet salg og igangsettinger på landsbasis vil havne på om lag samme nivå som i 2018, melder TDN Direkt.

- Jeg tipper vi ligger på om lag samme nivå, om lag 28.000 enheter for både salg og igangsetting, sier adm. direktør i Boligprodusentenes Forening, Per Jæger, under presentasjonen.

Han mener usikkerheten ligger i Oslo-salget, som var svakt i 2018.

- Vi får vi se hva av de store aktørene i Oslo-området kommer med av boliger, det er det store spørsmålet, og hvordan markedet vil ta det, sier Jæger, som ifølge nyhetsbyrået poengterer at det i dag er for lite ledig areal til utbyggerne, og at det er viktig med planlegging fra myndighetenes side.

- Oslo kommer til å være et problemområde. Noen store utbyggere har arealer de kan bygge på de neste årene, men det blir mindre og mindre områder å bygge på. Det er ikke mange nok store områder som er frie for utlegging, sier han.

Jæger mener at det for tiden ligger 1.200-1.500 boliger for lite i markedet i Oslo.

- Akkurat nå kommer det nok boliger ut i markedet. Man må hele tiden ha høyt produksjonsvolum. Dersom vi ikke får opp reguleringseffekten i Oslo, så får vi den prisoppgangen vi har varslet, sier han, ifølge TDN Direkt.