Eiendom

Ansetter ny sjef

- Som en blanding mellom Zlatan og Messi

Ivar Tollefsen vil rette blikket lenger ut i verden. Til å lede det arbeidet har han ansatt en 32-åring som får uhemmet skryt av toppsjefen. 

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.

Ivar Tollefsen. Foto: Håkon Sæbø.

Artikkel av: Are  Strandli
11. januar 2019 - 13.32

Heimstaden, eiendomskonsernet som er kontrollert av den norske eiendomskongen Ivar Tollefsen, har ansatt Christian Fladeland som ny investeringsdirektør.

- Vi kunne ikke ha ansatt en bedre leder for vår investeringsvirksomhet enn Christian, skryter konsernsjef Patrik Hall i Heimstaden. 

I tillegg til å få ansvaret for investeringsavdelingen med 10 ansatte i Norge og Sverige, skal han etablere en ny investeringsavdeling for hele Heimstaden-konsernet i København, og rekruttere ytterligere 10-12 personer i løpet av året.

I begynnelsen vil fokus være på Skandinavia og Nord-Europa, men etter hvert skal blikket rettes utover mot andre deler av Europa og verden, opplyses det i meldingen.

32 år gamle Fladeland kommer fra stillingen som partner i Colliers Internationals danske kapitalmarkedsavdeling der han har vært i 12 år.  

- Til tross for sin unge alder er Christian kjent som en av bransjens sterkeste profiler. Han styrker Heimstaden-laget som en blanding av Zlatan og Messi. Bedre kan det ikke bli, sier Hall.

Den nyansatte investeringsdirektøren er like entusiastisk, og gleder seg til å jobbe for Tollefsen. 

- Fredensborg og Ivar Tollefsen er en beslutningsdyktig og veldig kompetent eier, og i kombinasjon med stor investeringskapasitet skaper dette unike muligheter for å lede en investeringsavdeling med global synsvinkel, sier Fladeland som begynner i sin nye jobb allerede 16. januar.

- Jeg ser frem til å skape et team som operasjonelt, analytisk og finansielt er "best in class", sier han.