Eiendom

Ferske Obos-tall overrasker: - Overraskende sterkt

Obos-prisene steg 3,3 prosent i januar. 

Foto: magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Foto: magnus Rørvik Skjølberg/Finansavisen

Artikkel av: John Inge Seljehaug
1. februar 2019 - 11.23

Nye Obos-tall for januar viser et prishopp på 3,3 prosent i Oslo-området. 

Prisøkningen betyr at kvadratmeterprisen for en brukt OBOS-bolig i Oslo-området nå er 61.615 kroner i snitt. Det er 7,9 prosent høyere enn i januar 2018. 

- Året åpner overraskende sterkt, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

I januar ble det foretatt 668 eierskifter i Obos-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

- Prisveksten for brukte boliger er overraskende sterk. Dette er et uttrykk for høy aktivitet og stabil etterspørsel, men kan også være en korreksjon etter en litt svakere utvikling i desember, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. 

I januar ble det foretatt 668 eierskifter i Obos-tilknyttede boliger mot 373 i desember i fjor.

Også tall for nyboligsalget forteller om stor aktivitet i markedet. Obos solgte i januar 165 nye boliger, mot 47 boliger i 2018. 

I disse tallene er det tatt med salgsstarter i tre nye prosjekter: Middelthunet og Lillo gård i Oslo, samt Ladebyhagen i Trondheim. 

- Obos har hatt en meget sterk inngang på nyboligsalget i Norge i 2019. Det er delvis drevet av gode salgsstarter på nye prosjekter, men også generelt god etterspørsel etter nye boliger, spesielt i Oslo-området, Bergen og Trondheim, sier Siraj.'

Han tror boligprisene i 2019 vil fortsette å stige tross varslede renteøkninger.

- Vi tror prisene vil stige rundt 4 prosent på landsbasis, og kanskje enda litt mer i Oslo-området. Det er fortsatt positiv befolkningsutvikling, relativt lav arbeidsledighet og utsikter til god lønnsvekst. Dette tilsier både økt kjøpekraft og etterspørsel.