Eiendom

Spår aktivt år for Bergen-eiendom

- Gode muligheter for gevinst.

Bergen. Foto: Odd Steinar Parr/Hegnar.no.

Bergen. Foto: Odd Steinar Parr/Hegnar.no.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
20. mars 2019 - 15.44

I fjor ble det omsatt næringseiendom i Bergen-regionen for rundt 10 milliarder kroner.

«All-time high»-noteringen kom mye takket være svenske EQTs salg av Mongstadbase til HitecVision-eide Asset Buyout Partners for rundt fire milliarder kroner - tidenes største transaksjon i regionen.

- Mongstadbase er hjertet i forsyningen til norsk sokkel og selve porten til norsk velferd, sa leder for eiendom i investment banking-divisjonen i DNB Markets, Thomas Fjeld, til Finansavisen i mai i fjor.

DNB Markets og Morgan Stanley hadde oppdraget med å selge eiendommen på vegne av EQT.

- Veldig kjøpsdrevet

Direktør Aleksander Olsbø Rye i DNB Næringsmegling tror ifølge Estate Vest at 2019 blir et like aktivt år.

- I fjor var det et veldig kjøpsdrevet marked med få salgsmandater. Dette vil nok også prege inneværende år. Nå er det gode muligheter for eiendomsbesittere til å ta gevinst i et godt marked, sier han til nettstedet.

Meglerkjeden la i går frem en investorundersøkelse som viser at Bergen er den byen utenfor Oslo nasjonale investorer helst vil investere i.

Ifølge Estate Vest har nesten 2/3 av all sentrumseiendom i Bergen blitt plukket opp av utenbys kjøpere de tre siste årene.

- Det er flere nasjonale investorer som ønsker å kjøpe i Bergen enn det finnes kjøpsmuligheter. Det samme gjelder for lokale investorer, sier Olsbø Rye.