Eiendom

146.000 per kvadratmeter for «bøttekott» på Grünerløkka

- Jeg opplever at disse går raskere enn de større leilighetene.

Det verste er bak oss: Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge ser tilbake på boligprisfallet - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det verste er bak oss: Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge ser tilbake på boligprisfallet - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
13. juli 2019 - 11.16

Tirsdag denne uken lå det 32 leiligheter i indre Oslo på 15–35 kvadratmeter til salgs på Finn.no. 22 av dem har en kvadratmeterpris som overstiger 100.000 kroner, skriver DN.

For 21 kvadratmeter i Helgesens gate på Grünerløkka er den totale prisantydningen på 3.083.644 millioner – altså må du ut med over 146.000 kroner for én kvadratmeter. Eiendomsmegler Haakon Telle Bøe anslår overfor DN at han har solgt mellom 15 og 20 boliger under 35 kvadratmeter den siste tiden.

- Det er høy interesse for små leiligheter i byen, og jeg opplever at disse går raskere enn de større leilighetene. De mindre leilighetene er ofte et første steg for de mange som ønsker å komme inn på boligmarkedet, og derfor ser vi oftere budrunder på disse boligene, sier Bøe til DN.

Prisbildet betyr at det blir ekstra krevende for nyetablerere å komme inn på markedet.

– Nå i sommersesongen er det færre boliger generelt i markedet, men etterspørselen etter mindre leiligheter holder seg likevel høy. Med så høye snittpriser er det klare begrensninger for hva unge eller de med moderat inntekt, for eksempel sykepleiere, får råd til, sier Bøe til DN.