Eiendom

Stavanger og Bergen skiller seg ut

Byene med sterkest vekst i leieprisene

Det siste året har leieprisene steget med 2,7 prosent.

Foto: Marius Dobilas / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Marius Dobilas / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
8. august 2019 - 12.04

Leieprisene steg med 2,0 prosent i de store byene i 2. kvartal 2019, går det frem av en melding fra Eiendom Norge.

Det siste året har leieprisene steget med 2,7 prosent.

- Storbyindeksen viser at leieprisene stiger i et moderat tempo. Leieprisene har vokst svakt i alle byene det siste året med unntak av Stavanger/Sandnes, hvor utviklingen har vært flat, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer.

Sterkest leieprisutvikling

Sterkest leieprisutvikling i 2. kvartal hadde Bergen, Trondheim og Oslo med en oppgang på henholdsvis 6,3, 2,3 og 2,0 prosent. Leieprisene i Stavanger/Sandnes sank med 5,7 prosent.

- Utleieboligprisstatistikken for 2. kvartal viser regionale forskjeller i de store byene hvor Stavanger og Bergen skiller seg ut. Mens leieprisene steg betydelig i Bergen, sank de tilsvarende markant i Stavanger. 

- Statistikken viser at leieprisene i Bergen svinger gjennom året, samtidig som selve leieprisnivået over tid har vært stabilt. I Stavanger derimot har leieprisene falt kraftig fra 2014 til 2016 parallelt med oljebremsen. Siden har prisene tatt seg noe opp. Etter en sterk oppgang i 1. kvartal faller leieprisene i Stavanger igjen i 2. kvartal, fortsetter Dreyer.

Sterkest vekst i leieprisene det siste året har Oslo, Trondheim og Bergen med en oppgang på henholdsvis 3,1, 2,0 og 1,9 prosent. I Stavanger/Sandnes har prisene steget med 0,1 prosent det siste året.

Studenter på boligjakt

Antall boliger til leie på FINN.no i de store byene ved inngangen til 3. kvartal er 3309. Av disse er 1539 i Oslo, 760 i Bergen, 474 i Trondheim og 536 i Stavanger/Sandnes.

- Utbudet av boliger for leie er stabilt sammenlignet med forrige kvartal. I august er det studiestart på landets studiesteder, og mange av landets studenter vil nå finne seg et sted å bo. Vi forventer derfor at antall boliger til leie på FINN vil å øke markant inn i 3. kvartal, avslutter Dreyer.