Eiendom

Asker - Ærverdig enebolig fra 1911 - Boligen er flott oppusset i 2016 - Uthus - Hybeldel fra 2016 - Kort vei til Oslo

Asker - Ærverdig enebolig fra 1911 - Boligen er flott oppusset i 2016 - Uthus - Hybeldel fra 2016 - Kort vei til Oslo
Solgt

Fakta

 • Fredtunveien 56
 • Primærrom
  203
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 500 000 ,-

Omkostninger

9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
237 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
252 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 752 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  203
 • Tomt
  726

Oppdragsnummer

6-19-0181

Eier

Eivor Andersen Oftestad
Torvild Oftestad

Eiendomstype

Enebolig

Eierform

Selveier

Betegnelse

Gnr. 50 Bnr. 3 Snr. 1 og Gnr. 50 Bnr. 3 Snr. 3 i Asker kommune

Byggeår

1911

Areal

Primærrom: 203 kvm, Bruksareal: 276 kvm, Bruttoareal: 309 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje: Hall m/trapp, bad/vaskerom, kjøkken, kontor/gjesterom, stue, spisestue og soverom. 2. etasje: Hall m/ trapp, bad, stue og 2 soverom. Utleiedel: Bad, kjøkken, stue og soverom. BRA i uthus utgjør 86 kvm.

Antall rom

7

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 726 kvm

Velkommen til Fredtunveien 56

Privatmegleren Park v/Mick Heiskel Rødsten og Sigurd Birkelund har gleden av å presentere denne innholdsrike eiendommen med svært attraktiv beliggenhet i Asker, med nærhet til skole, kollektivtransport og servicetilbud. Gaten er rolig og tomten er både stor, pent opparbeidet og solrik. Boligen er fra 1911, men har gjennomgått en omfattende oppgradering og fremstår nå som et hjem med god standard og sjarmerende kvaliteter. Den er på tre etasjer, herunder første, andre og en kjelleretasje som inneholder en hybeldel.

Entréen er innbydende med fliser på gulv og gir et godt førsteinntrykk av boligen, her er det godt plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Fra entréen er det trappeløp som tar deg videre opp til boligens 2. etasje. Det er totalt 3 stuer i bolige, Peisestue, spisestue og TV-stue. TV-stuen har utgang til en solrik balkong. Kjøkkenet er romslig med mye skap- og benkeplass og ligger i en delvis åpen løsning med spisestuen. Det er totalt 5 romslige soverom i boligen. Fra det ene soverommet er det utgang til markterrasse på 25 kvm. Det er en hybeldel i boligens underetasje som ble etablert i 2016 som inneholder soverom, bad, kjøkken og en romslig stue. Med eneboligen selges også et uthus på 86 kvm BRA, uthuset har egen tomt og eget seksjonsnummer og innholder hele 10 boder. Videre er det flere biloppstillingsplasser på tomten.

Kort fortalt

- 5 min. gange til togstasjon med avganger til Oslo vært tiende minutt
- Ærverdig enebolig fra 1911
- Eiendommen er pent oppusset i 2016
- De originale detaljene harmonerer godt med de moderne løsningene
- Med boligen selges et uthus på 86 kvm BRA med eget seksjonsnr. og egen tomt med mange muligheter
- Hybeldel fra 2016
- 5 romslige soverom
- Markterrasse på 25 kvm
- Solrik tomt
- Biloppstillingsplasser på eiendommen
- Totalt 3 bad med god standard
- Kjøkken med mye skap- og benkeplass
- Rolig og barnevennlig boområde
- Romslig og meget tiltalende peisestue

Beliggenhet

Eiendommen ligger i eldre etablert boligstrøk på Risenga med hovedsakelig boligbebyggelse. Ca. 5 min gangavstand fra Asker sentrum med alle typer forretninger, kommuneadminsitrasjon, servicetilbud og tog/bussterminal. Barnepark og skoler i nærmiljøet. Risenga idrettsanlegg med svømmehall, kunstgressbaner, ishall, mv. Gode muligheter for trening- og fritidsaktiviteter i nærområdet. Togene fra stasjonen går hvert 10. minutt til Oslo sentrum, togturen til Nationaltheateret tar ca. 17 minutter.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 203 kvm, Bruksareal: 276 kvm, Bruttoareal: 309 kvm
Rom som er P-rom: 1. etasje: Hall m/trapp, bad/vaskerom, kjøkken, kontor/gjesterom, stue, spisestue og soverom. 2. etasje: Hall m/ trapp, bad, stue og 2 soverom. Utleiedel: Bad, kjøkken, stue og soverom. BRA i uthus utgjør 86 kvm.

Hovedhus
1. Etasje; Trappehall, soverom, stue, spisestue, sommerstue m/utgang til terrasse/hage, kjøkken,vaskerom
og biinngang/ kjøkkeninngang.Spesiallaget lem med stålramme og glass i gulv for adkomst ned til vinkjeller.
2. Etasje; Trappehall, kott/bod, 2 soverom, bad og stue med utgang balkong.
Loft; Kaldt loft m/adkomst via luke i himling.
Underetasje; Vindfang, stue, kjøkken, bad og soverom. Teknisk rom.

Uthus
10 boder fordelt på 2 etasjer.
Uthuset er i dag i meget enkel forfatning, men er utskilt med eget seksjonsnummer og tilhørende tomteareal.
Her er det mange muligheter for fremtid bruk. Nåværende selger har innredet et biblotek i 1. etasje og et soverom i 2. etasje.

Innhold

Entré
Du ankommer boligen inn i en innbydende entré, som vil gi deg et umiddelbart godt førsteinntrykk av boligen samt en liten smakebit på det som vil komme. Gulvet er lagt med delikate fliser over behagelig gulvvarme. Det er god plass til å henge fra seg yttertøy og sko, samt oppbevaring i garderobeskap.

Stuer
Boligen har flere stuer, herunder peisestue, spisestue og TV-stue. Boligen har blitt pusset opp i 2016, med bl.a. ny en stavs eikeparkett. Peisestuen fremstår som boligens hovedstue. Dette er en lys, romslig og meget tiltalende hjørnestue. Overflatene er holdt i lyse tidløse farger. Rommet har gode vindusflater som slipper rikelig med naturlig belysning inn fra to kanter. Det er god plass til sofakrok med tilhørende møblement, videre er det en detaljrik jernovn som gir ekstra med varme.

Spisebordet har sitt naturlige sted i spisestuen. Et romslig og svært godt oppholdsrom som binder kjøkken og peisestuen sammen. En stavs eikeparketten går igjen i dette rommet, sammen med de lyse overflatene. Det er god plass til et spisebord som kan dekkes på til et stort selskap.

Det er også en stue i 2. etasje. Denne stuen er et skjermet og godt oppholdsrom, perfekt som TV-stue eller for barna. Det er god takhøyde opp til mønehimling, noe som gjør rommet romslig og luftig. Rommet har også store vinduer og god plass til møblering. Fra denne stuen er det utgang til en solrik balkong med rekkverk i heltre.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen fremstår moderne og har mye skap- og benkeplass. Fronter er i profilert malt urførelse, skapfrontene er ettermalt. Solid heltre benkeplate og fliser på vegg over kjøkkenbenk. Det er frittstående hvitevarer og opplegg for kjøl/frys, komfyr og oppvaskmaskin. Videre er det montert aquastop for oppvaskmaskin. Fra kjøkkenet er det nedgang til kjeller via glassluke, dette egner seg perfekt som vinkjeller og teknisk rom.

Bad
Boligen har totalt 3 bad, hvorav to av dem er i boligens hoveddel og ett i hybeldelen. Alle baderommene er pent oppusset og fremstår som bad med god standard. Baderommet i 1. etasje har fliser på gulv med behagelige varmekabler og hvitkalket plank på vegger. Baderommet er fra 2016 og inneholder dusjkabinett med plastsluk under kabinett, vegghengt toalett, servant og opplegg for vaskemaskin.

Baderom i 2. etasje er også fra 2016. Dette baderommet er flislagt og innredningen består av vegghengt toalett, fastmontert glassvegg i dusjnisje, frittstående badekar og servant. Rommet har god plass til oppbevaringsinnredninger.

Soverom og kontor
Det er totalt 5 romslige soverom inkludert soverommet i hybeldel og stuen i 2. etasje. Alle soverommene har god plass til garderbeløsninger og dobbeltseng. Dersom det er behov for flere soverom er det enkelt å innrede stuen i 2. etasje til et soverom.

Fra kontoret / vinterhagen er det utgang til en stor og solrik markterrasse på 25 kvadratmeter, her kan man sitte helt usjenert og nyte solen!

Hybeldel
Den utleide delen i underetasjen er på 43 kvm P-rom og inneholder følgende: Egen inngang, stue, kjøkken, bad og soverom. Søknaden om bruksendring fra kjeller til oppholdsrom ble godkjent av Asker kommune 14.11.2017. For at det skal kunne søkes om ferdigattest må det etableres en interntrapp mellom hybeldelen og hoveddelen.

Kjøkken
Flott epok kjøkken fra 2016 med mye skap- og benkeplass. Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Pusset ubehandlet mur over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Kjøkkenventilator med kanal til yttervegg. Komfyrvakt installert over platetopp.

Bad
Bad fra 2015-16. Det er lagt fliser på gulv og vegger. Enkelte veggflater pusset mur. Sparklet og malt gips i tak. Gulvstående toalett. Servant på gulvstående servantskap. Vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje. Grunnet plassering sluk i forhold til gulvnivå, antas det at smøremembran er lagt rett under fliser. Opplegg for vaskemaskin på badet.

Stue
Romslig stue med god plass til å innrede med sofagruppe med tilhørende møblement. Stuen har en god takhøyde på 2,20 meter.

Soverom
Soverommet er av god størrelse med god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Den gode beliggenheten gir meget rolig og behagelig boforhold.

Øvrig bebyggelse
Med boligen selges også et uthus med 10 boder. Uthuset har egen tomt og seksjonsnummer. Uthuset er på 86 kvm BRA. Nåværende eiere har innredet ett rom i 1. etasje som bibilotek og ett rom i 2. etasje som soverom. Det er mange muligheter for fremtidig bebyggelse med uthuset.

Oppvarming - Teknisk

Elektrisk oppvarming med panelovner. Luft til luft varmepumpe. Tre stykk ildsteder. Varmekabler i bad. Vann og avløpsystem modernisert i 2015-16.

Parkering / Garasje

Det er flere biloppstillingsplasser på tomten. Ellers er det gateparkering etter områdetes gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Kjellermur og fundamenter i naturstein, eventuelt sokkel i granitt. Antatt fundamentert på faste masser. Drenering fra 2016 iflg selger. Det er drenert rundt hele huset med unntak av området under markterrasse. Stående reisverksskonstruksjon. Utvednig panel fra byggeår. Diverse typer vinduer i huset: koblede vinduer med to lags glass fra byggeår, noen vinduer fra 2016, diverse vinduer fra 1980. Inngangsdør fra 2017, balkongdør i 2. etasje fra 2018 og balkongdør 1 etg. fra 1980. Inngangsdør til hybeldel er fra 2016. Uisolert salttakskonstruksjon utført med taksperrer (4" x 4"). Utført over kaldtloft. Takfall på minst 10-15 grader.

Beskrivelse av tomt/hage

Tomt med svakt skrånende terreng. Gressbelagt hage med prydbusker og trær. Gruset inngangsparti. Det er to tomter som selges. Den ene tomten tilhører eneboligen (seksjon nr. 1), den er på 361,3 kvm. Den andre tomten tilhører uthuset (seksjon nr. 3), den er på 365,2 kvm.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1911/990283-1/100 Bestemmelse om vannledn.
18.08.1911
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/990284-1/100 Erklæring/avtale
01.11.1911
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. fjernelse av
vannledning
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1937/3006-1/100 Skjønn
12.08.1937
ekspropriasjon av grunn til vei
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/33566-1/100 Skjønn
25.08.1938
vedr anlegg av vannledning fra Finsrud - Brendsrudvannet og
Semsvannet.
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

1938/35467-1/100 Erklæring/avtale
25.08.1938
fravikelseskjennelse i samme anl, som ovennevnte.
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/379145-1/200 Bestemmelse om veg
08.05.2007
rettighetshaver:Knr:0220 Gnr:50 Bnr:425
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/816882-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
11.10.2007
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0220-50/3
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vann og avløp via privat stikkledning.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for denne eiendommen.

Vedrørende utleiedelen som fikk godkjent bruksendring fra kjeller til oppholdsrom må det etableres en interntrapp mellom hybeldel og hoveddel så kan det søkes til plan- og byggningsetaten om ferdigattest for hybeldel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 963 116,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 7 067 216,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til boligformål. Se vedlagte dokumenter for ytterligere informasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Faste, løpende kostnader

Faste utgifter:
Selger har ikke opplyst årlig strømforbruk.
Kommunale avgifter Kr. 2 938 pr. år. De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon og feiing. I tillegg kommer vann- og avløpsavgift på henholdsvis kr 19,04 per m3 og kr 28,64 per m3, videre en vannmålerleie på kr 281,- per år. For ytterligere informasjon se: https://www.asker.kommune.no/vann-og-avlop/priser-og-beregninger/
Selger har også en avtale om måking og strøing av vei, kostnad er ca. kr 600,- per år.

Forsikring i Storebrand, (polisenummer 6142112)

Eiendomsskatt: Det er ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
237 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
252 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
9 752 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne eiendommen er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør 1% i provisjon inkl. mva av oppnådd totalpris. I tillegg skal selger betale kr 49.619,-, kr 2.500,- pr. visning og utlegg på kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 54.569,-, kr 2.500,- pr. visning og utlegg på kr 525,-.