Eiendom

VIKERFJELL - Oslos nærmeste høyfjell (90 km) - Fantastisk hyttetun med flott usjenert beliggenhet - Flotte sol-/utsiktsforhold - Den perfekte kombinasjon av gammel tradisjon og ny luksus - 700 MOH. - Må sees!

VIKERFJELL - Oslos nærmeste høyfjell (90 km) - Fantastisk hyttetun med flott usjenert beliggenhet - Flotte sol-/utsiktsforhold - Den perfekte kombinasjon av gammel tradisjon og ny luksus - 700 MOH. - Må sees!

Fakta

 • Hyttetun Gulbrandsgard - Bernhatten
 • Primærrom
  201
 • Boligtype
  Annet-fritid
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 800 000 ,-

Omkostninger

6 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
170 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 800 000,-))
--------------------------------------------------------
185 122,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 985 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  201
 • Tomt
  2340

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Iht. Ringerike kommune betales det ikke komm. avgifter på denne eiendommen.
Eiendomsskatt: kr 4 578,- per år.
Renovasjon: kr. 1 250,- pr. år.
Veiavgift/snøbrøyting (Helt inn på tunet): kr. 5 000,- pr. år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, kabel-TV, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Beliggenhet

Hytta ligger fantastisk til ute på et høydedrag med flotte sol- og utsiktsforhold. Vikerfjell er Oslos nærmeste høyfjell, der flotte skiløyper og turstier gjør uteliv til en opplevelse året rundt, kun halvannen times kjøring fra byen. Nyt fritiden og fellesskapet, sammen med familie og venner! Vikerfjells høyeste "nærtopp" er Høgfjell, som kneiser 1010 meter over havet. Herfra er utsikten enorm. Høyeste topp i området er Gøranfisen, som ligger 1127 meter over havet og som også byr på prima utsikt.

Fiske:
Vikerfjell byr på 40 flotte vann du kan fiske i. Store vann og små vann. Noen åpne klare ørretvann på snaufjellet, andre lunere skogsvann i områdene rundt.

I tillegg kan man fiske i Sperillen, som er kjent for sik og ørret av svært høy kvalitet. Det finnes en god stamme med fjordørret der. Sperillørret (også kalt spirilaure) er typisk markant prikket og har gytevandring opp i Urula og Begna på høstparten. I tillegg til sik og ørret fiskes det også abbor, røye, gjedde og brasme der. Det finnes dessuten krøkle, ørekyte, niøye, trepigget stingsild og nipigget stingsild i innsjøen. I tillegg finnes det edelkreps der. Det drives også profesjonelt fiske i innsjøen.
Fiskekort er obligatorisk for alle som ønsker å fiske i Sperillen. Fisket administreres av Sperillen Fjordlag. Fiskekort kan kjøpes på iNatur

Jakt:
Området har gode bestander av småvilt som forvaltes på en god måte. Småviltjakten leies ut som terrengleie for at jakttrykket ikke skal bli for stort. Dette har ført til at området har hatt gode bestander av både rype og skogsfugl, mens andre deler av landet har hatt det ene bunnåret etter det andre. Eiere av hytte eller tomt på eiendommen har førsterett til leie av jakt. Både elgjakt og småviltjakt leies i dag ut til hytteeiere.

Turstier:
Det er et stort nettvek av merkede stier på Vikerfjell som passer godt for alle aldre og ferdighetsnivåer. Rinegerke Turistforening har en rekke blåmerkede stier man kan følge.
Vinterstid har området ca 115 km oppkjørte skiløyper i nydelig turterreng. Gode stier og skiløyper nord/sørover åsen mot Flaskerudsetra og nordover mot Tossviksetra, Vikersetra, Treknattene (1101 moh)/Gøranfisen (1127 moh). Flott løype opp mot Høgfjell fra det lille alpinsenteret, som også har helt ny kafeteria. Her satses det på aktiviteter for hele familien. Varmestue med kafeteria, gjør at både liten og stor kan tilbringe gode dager i skibakken. Skitrekket er åpent i helger og store høytider. Kun 2 minutter fra hytta.
Kilde: www.vikerfjell.com

Fra hytta er det gode sykkelmuligheter nordover til Tossviksetra og sydover til Veslefjell.

Det er etablert et 9-hulls golfanlegg på Ringmoen, kun noen få kilometer unna Ringerudsetra.

Innhold

Flott hyttetun bestående av totalt fem bygninger som utgjør hhv. den flotte hovedhytta som harmonerer gammel klassisk hyttestil med moderne bekvemmeligheter, en moderne dobbelgarasje oppført i autentisk stil, en hyggelige gjestehytte og to stabbur. Alle bygningene har en harmonisk plassering på eiendommen som sørger for at den fantastiske utsikten kan nytes både ute som inne. Et unikt hyttetun som må oppleves!

Hovedhytta:
Hytta går delvis over 2 etasjer og har et totalt bruksareal (BRA) på 165 m², hvorav primærrom (P-rom) utgjør 161 m² og sekundærrom utgjør 4 m².

1. etasje:
Primærrom utgjør 106 m² som omfattes av hall, gang, 2 bad, arbeidsrom/soverom, stue, spillrom, kjøkken, badstue, vaskerom/teknisk rom, separat wc. Sekundærrom utgjør 4 m² som omfattes av matbod.

2. etasje:
Primærrom utgjør 55 m² som omfattes av trappegang, bad med wc og 3 soverom. Fra 2 av soverommene har man utgang til en overbygget balkong med fantastisk panoramautsikt, som for øvrig går igjen på store deler av eiendommen.

Gjestehytta/Taristua:
Primærrom utgjør 20 m² som omfattes av stue/kjøkken med adkomst til en sovehems (ikke målbart areal). Sekundærrom utgjør 6 m² som omfattes av bod/lagringsplass.

Dobbelgarasje:
Frittstående dobbelgarasje med bruksareal på 31 m² med plass til to biler, samt lagringshems. Skap med arbeidsplate.

Stabbur 1:
Bruksareal utgjør 14 m² som omfattes av lagringsplass.

Stabbur 2:
Klassisk stabbur (ca. 200 år gammelt) med bruksareal på 20 m² fordelt over to etasjer innredet med kjøkken med spiseplass og klassisk vedkomfyr i 1.etasje og soverom i 2. etasjen, her også med gammel vedovn. Takhøyden er ca. 170 cm. (for lav iht dagens krav), men er skjønnsmessig målt opp av takstmann da bygget er fra en tid da dagens måleregler ikke eksisterte.

Byggemåte

Hovedhytta:
Opprinnelig/eldre del av hytta er en Hallingstue fra en heimstøl på Grøv i Hemsedal oppført i ca. 1920 og senere tatt ned og flyttet til denne eiendommen i 1979-1982. Den nyere påbygde delen i stavlaft er oppført i 2005 og er knyttet sammen med eldre del med et mellombygg/hall og harmonerer godt med den originale hovedhytta og øvrig bebyggelse.
Opprinnelig del oppført på stripefundament/støpt betong. Støpt gulv i krypkjeller. Nyere del oppført på støpt isolert plate på grunn, ringmur i leca som er pusset og forblendet med skifertørrmur. Yttervegger i eldre del er laftet, innvendig lekter ut ca. 5 cm og isolert og panelt. Nyere del i laft oppstugu. Stavlaft i 1. etasje med isolert bindingsverk og utvendig stående panel. Isolert. Saltak i eldre del isolert unntatt gavler som går helt opp tiltaket. I nyere del er det sperretak, isolert tilsvarende. Torvtak fra 2005 på hele hovedhytta. Kobberbeslag (svillebrett) på nyere del, plastbelagt beslag over takrenner på oppstugu. Takrenner i tre med kjettingnedløp. Etasjeskille i trebjelkelag isolert i både eldre og ny del. I nyere del kun bjelkelag mellom 1. og 2. etasje.
Vinduer i eldre del fra ca. 1979-80, i nyere del koblede vinduer med 3-lags isolerglass. Ytterdør og terrassedør fra 2005 med isolerglass og trekarmer. Vakre originale innvendige tredører i eldre del, malte trefyllingsdører i nyere del. Tretrapp opp til 2. etasje med malte vanger og trinn i furu. Utgang fra mellombygg til terrasse og terreng, utgang til stor balkong i tre med rekkverk i tre ut fra to av soverommene i 2. etasje.

Kjøkken:
Stilren kjøkkeninnredning fra HTH med hvite glatte fronter. Benkeplate i naturstein med underlimt oppvaskkum med to kummer i rustfritt stål. Glassplate på vegg ved koketopp. Vegg med 2 stk kjøl- og fryseskap, høyskap med mikrobølgeovn og stekeovn integrert. Bred platetopp som er nedfelt i benkeplaten, oppvaskmaskin integrert i innredning. Godt med oppbevarings- og benkeplass.

Bad:
Hovedhytta har tre bad. Baderommene er fra 2005. Badene har marmorfliser på vegger og gulv. Porselensvasker fra Duravit. Armatur fra Hans Grohe (en av dusjene er type "Raindance". Elektriske varmekabler på alle tre bad. Rør i rørsystem med rørfordelingsskap i teknisk rom i 1.etg.

Gjestehytta/Taristua:
Opprinnelig laftet hytte som antas å være fra ca. 1920-tallet/begynnelsen av 1900-tallet. Oppført på pilarer og tørrmur i skifer. Hytta sto i sin tid på Heen og ble flyttet til eiendommen og påbygget i ca. 1990 med svalgang og bod. Tak tekket med trespon. Pipe i tegl. Koblede vinduer. Utvendig forblendet med skifer. Den originale delen er oppført i laftet tømmer og, isolert bindingsverk som utvendig er kledd med stående panel.

Dobbelgarasje:
Garasjebygg oppført i 2005 på isolert plate på mark med støpt ringmur og pusset leca. Vegger i stavlaft som er utvendig panelt. Rundtømmer i himling (åpent helt opp - takhøyde ca. 3,4 m.). Adkomst til lagringshems. Grunnmur delvis forblendet med stablet skifer. Tak med torv og knotteplast. Plastbelagt beslag over takrenner. Takrenner i tre med kjettingnedløp. Bygningen er isolert og innvendig panelt. Sluk i gulv. To vippeporter.

Stabbur 1:
Laftet stabbur bygget på Folkemuseet i Oslo ca 1990, men som er bygget på autentisk måte med autentisk verktøy som et stabbur fra 1754. En rekke utskjæringsdetaljer på samme måte som det ble gjort før i tiden. Transportert og oppført på eiendommen i 1995. Tak og renner i tre. Det er gitt ut en egen bok om laftekunsten, der dokumentasjon for akkurat dette stabburet fremkommer.

Stabbur 2:
200 år gammelt stabbur (antatt fra 1800-tallet) som sto på Fagernes i sin tid, flyttet til eiendommen ca. 1990. Gjenoppbygget etter gammel tradisjon. Stabburet ble innredet med tregulv og koblede vinduer etter det ble flyttet til eiendommen. Tak tekket med tre. Nyere undertak.

Tomt

Eiet tomt: 2340 kvm.

Nydelig opparbeidet tomt som er beplantet og tilsådd for å passe godt inn i områdets flora. Noe steinsatte gangveier. Gruset gårdsplass. Oversiden av tomten er inngjerdet med flott skigard. For øvrig mye vakker uberørt norsk natur.

Parkering

Parkering for to biler i dobbelgarasjen. For øvrig rikelig med biloppstillingsplasser på eget gårdstun.

Adkomst

Fra Oslo: Kjør til Sandvika, Videre forbi Hønefoss og E16 retning Fagernes til sydenden av Sperillen. Pil til Viker og Vikerfjell (og golfbane). Kjør over broen og ta til høyre mot Viker. Etter ca 5 minutter blått skilt med Ringerudseter og skitrekk. Ta til venstre ved stor infotavle om Ringerudseter. Kjør ca. 5 km oppover åssiden. Når veien flater ut, rød og hvit bom på høyre side med skilt Bernhatten. Ta til høyre inn denne veien. Kjør over en smal bru og videre til veien utvider seg, ca 300 meter lengre frem ved en trafostasjon og skilt "Gulbrandsgard". Ta stikkvei inn til høyre og du ser eiendommen.

Totalt er det ca. 90 km fra Oslo og tar vanligvis ca. 1,5 time.

Oppvarming

Murt peis i stue og på kjøkken. Innsatspeis med glassdører på hovedsoverommet i 2. etasje. Moderne peisovn i hall. For øvrig elektrisk oppvarming med panelovner, samt el. gulvvarme på alle bad og i hall. Varmtvannsbereder er plassert på vaskerom.

DEFA hyttestyring - Ring hytta varm - varmer opp hytta før ankomst og gir varsler om strømbrudd, temperatur og innbrudd.
Opplegg for Riks-TV.

Strømforbruk utgjør 21 320 kwh pr. år (2017).
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie

Iht. tinglyst servitutt på eiendommen av 12.04.1988 nr. 2474 er det ikke tillatt å drive forretningsvirksomhet, utleie av rom eller hele hytten, kafé m.m. på eiendommen. Servitutten følger vedlagt i salgsoppgaven.