Eiendom

Ny, unik 4-roms penthouse o/2 plan m/hems. Heis og solrik privat takterrasse på 18 kvm. Mul. for kjøp/leie av garasjepl.

Ny, unik 4-roms penthouse o/2 plan m/hems. Heis og solrik privat takterrasse på 18 kvm. Mul. for kjøp/leie av garasjepl.

Fakta

 • Eugenies gate 5
 • Primærrom
  118
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  17 000 000 ,-

Omkostninger

17 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger

--------------------------------------------------------
17 000 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  118
 • Tomt
  0

Oppdragsansvarlig

Dyve & Partnere Eiendomsmegling AS / Fredrik Dyve

Selger/Utbygger

EGT5 AS

Betegnelse

Gnr. 217 Bnr. 105 Snr. 11 i Oslo kommune

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og meget etterspurt boligområde på Bislett/Bolteløkka, i bydel St. Hanshaugen. Det sjarmerende området er ypperlig for den som vil bo nær grønne lunger, men samtidig ha gangavstand til alt av hovedstadens fasiliteter. Her finner du populære handlegater, kafeer, uteliv, samt god offentlig kommunikasjon med både buss og trikk. Både Stensparken og Idioten ligger i området, og et steinkast unna ligger St. Hanshaugen park med fine grøntområder, turstier, festplass og fonteneanlegg. Parken er svært populær om sommeren, med fantastisk utsikt og mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser. Det er heller ikke langt til Frognerparken med populære Frognerbadet og vakre Vigelandsparken.

Kort fortalt
- Lekker selveier på toppen av nytt bygg.
- Heis med direkte tilgang til leiligheten i 5. etasje.
- Sydvest vendt privat takterrasse på 18.1 kvm
- Sigdalkjøkken.
- Integrerte hvitevarer fra Siemens.
- 2 Bad med stilfull innredning.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Store og pene soverom.
- Lagringsboder i felles kjeller.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Vannbåren gulvvarme.
- Elanlegg med automatsikringer.
- Dørcalling-anlegg.
- Rask overtagelse.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi eller Coop Extra rett oppi gata. Eiendommen ligger også rett ved en rekke kaffebarer og spisesteder, og det er gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater og shoppingsentre. På knappe ti minutter når du blant annet Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen.

Området har et godt kollektivtilbud med buss og trikk, og det er holdeplass for begge kun 2-300 meter unna. Med bil tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Ullevål, 5 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn.

Bolteløkka barneskole ligger rett over gata, og det er kort vei til Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Det er også gangavstand til Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen og Blindern.

Arealer og fordeling per etasje

Arealene oppgitt i prospektet er angitt i bruksareal (BRA) og (P-rom). BRA er boligens mål innvendig, innbefattet innvendige boder, sjakter og vegger, men ikke medregnet yttervegg. P-rom er boligens måleverdige areal innvendig fratrukket innvendige boder. Arealer påført i prospektets plantegninger er i noen tilfeller avrundet til nærmeste kvadratmeter og er ikke å betrakte som eksakte arealer. Arealer oppgitt på de enkelte rom på kontraktstegning kan bli justert i forbindelse med detaljprosjektering. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealene skulle bli 5% mindre eller større enn det markedsførte.

Penthouseleilighet i 5 etasje: Heis, entré, hems, 3 soverom, 2 bad, garderoberom, gang, stue og kjøkken.

H0501 P-rom 118kvm, BRA 148kvm

Annet: Boder i felles kjeller.

Innhold

Har du drømt om å bo på toppen av et bygg i en unik og rålekker penthouse leilighet? Her kan du ta heisen opp fra 1. etasje og inn i leiligheten din...
Alt er nytt og standarden er høy! Innflytningsklart er forventet i tredje kvartal.

Stuen blir meget innbydende, med eikeparkett, vannbåren gulvvarme og malte vegger i tidsriktig farge.

Kjøkkenet har innredning fra Sigdal, med lekker kjøkkenøy og integrerte hvitevarer. Benkeplate i stein og BORA benkeventilator. Rommet har også store, flotte utsiktsvinduer, samt god plass for spisebord. Det er to bad i leiligheten, begge med flislagte overflater, stilfull innredning og deilige badekar, samt vaskerom

Soverommene er praktisk plassert i leiligheten, med mastersoverommet adskilt fra de to andre. Mastersoverommet har eget bad og garderoberom, og det andre badet ligger mellom de to andre soverommene. Dørene i penthouseleiligheten er i sort eik med sorte håndtak.

Trapp opp til hems med utgang til privat takterrasse. Trappen får eiketrinn med lys.
Hemsen kan brukes som et avlastningsrom, stue eller et alternativt gjesterom. Pga takhøyden så inngår ikke arealet i primærrommet.
Det er også muligheter for skaper og en praktisk innvendig bod.

Solrik privat takterrasse på 18 kvm.

Standard

Entré
Bygningen har felles oppgang med trapp og heis opp til etasjene. Det leveres gulvfliser fra Flisekompaniet i felles adkomstareal, type Ergon Lombarda i fargen Bianco. Veggene males i fargen Warm grey 2 fra Flugger Dekso 5. I første etasje er det i tillegg stilige, sorte detaljer på deler av gulv, på vegg ved postkasse og ved heis.

Stue og kjøkken
Kjøkken i eget rom med store, heldekkende utsiktsvinduer. Det legges eikeparkett på gulvet, og veggene males i fargen Warm Grey 2 . I tillegg får rommet takhøy innredning, lekker kjøkkenøy og integrerte hvitevarer. Benkeplaten er i stein, av typen Ceasarstone Piatra Grey Polert 20 mm, og har en underlimt, firkantet oppvaskkum. Armatur leveres fra Tapwell og er av type EVM179 Black. Stuen i leiligheten har samme gulv og vegger som kjøkkenet.

Bad/wc/vaskerom
Leiligheten får to bad - masterbad og gjeste/familiebad. Sistnevnte får gulv- og veggfliser fra Flisekompanitet i type RAK Shine Stone, i fargen White. Innredningen leveres fra Alterna i modellen All day matt grå, og har en heldekkende servant med mørke underskuffer. Over servanten monteres det speil. Masterbadet får gulv- og veggfliser fra Flisekompaniet av type LEA Ceramiche farge Gray stone velvet (matt). Store, flotte takvinduer slipper inn godt med lys, og downlights. Innredningen leveres fra Alterna i modell Malin i fargen hvit matt. Det monteres speil over innredningen med lys på begge sider. Begge badene får veggmontert toalett av type Laufen Pro S, samt dusjnisje med regnfallsdusj, hånddusj og glassvegg. Videre får begge badene også et deilig, frittstående badekar fra Brødrene Dahl, av typen Alterna Myday.

Soverom og garderobe
3 pene soverom, alle med eikeparkett på gulv og vegger malt i enten Warm Grey 2 eller Oregon Grape. Hovedsoverommet i males i fargen Blue Shade 4, og rommet får eget bad og garderoberom.

I tillegg får leiligheten bod i felles kjeller, og her blir det også felles sykkelbod.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med vannbåren varme fra felles anlegg. I tillegg monteres det et balansert ventilasjonsanlegg.

Parkering / Garasje


Parkering i gate etter gjeldene bestemmelser. Denne adressen er med i ordninger for beboerparkering og kjøpere kan søke om beboerkort. Beboerparkering for bil koster 3000 kroner for ett år. Det kan også være mulighet for leie og kjøp av garasjeplass i nabobygg. Se bl.a. www.bisletgarasjehus.no

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

Utearealene

For balkonger, markterrasser og eventuelle private hageparseller tas det et særskilt forbehold om at disse kan endres i proporsjonalitet, utforming, størrelse og arrondering. Det vil bestrebes å gi utearealene et estetisk godt uttrykk

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1898/903267-1/105 Erklæring/avtale 05.05.1898
Bestemmelse om benyttelse

Vei / Vann / Avløp

Eiendommen vil være knyttet til offentlig nett for vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge innen overtagelse av boligene. Det er selgers ansvar og fremskaffe ferdigattest og midlertidig brukstillatelse på boligene. Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale sluttoppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta uten at midlertidig brukstillatelse foreligger kan kommunen kreve fraflytting og eventuelt bøter. Ved å velge og overta stopper eventuelle krav om dagbøter. Kjøper er gjort oppmerksom på at ferdigattest ofte foreligger lang tid etter overtagelse og avhenger av blant annet årstid for opparbeidelse av uteareal. Midlertidig brukstillatelse gir imidlertid kjøper anledning til å ta boligen i bruk. Manglende ferdigattest skal ikke være til hinder for selgers oppgjør i forbindelse med overtagelsen.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting er p.t. ikke fastsatt. Verdien ved skattefastsetting fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om verdien ved skattefastsetting.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger og reguleres etter bestemmelsene i S-2255 som gjelder for Oslo sentrum og indre sone. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan fra 23. september 2015. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Fellesutgifter skal dekke sameiets driftsutgifter, og vil blant annet avhenge av ytelsene sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil de ordinære fellesutgiftene (kommunale avgifter, sameiets forsikring, strøm til fellesarealer og evt. snømåking) utgjøre ca. kr 36 pr kvm.mnd. Fellesutgiftene fordeles i henhold til hvert enkelt sameiets vedtekter, som i utgangspunktet angir fordeling etter sameierbrøken. Sameiet skal etter konstituering beslutte hvor mange ytelser sameiet skal rekvirere.

Seksjonseier betaler 3 måneders felleskostnader ved overtagelse som oppstartskapital for sameiet.

Stipulerte månedlige fellesutgifter som følgende: Kr 36 pr kvm

Leil H0501 - Kr 5331

Det tas forbehold om endringer i stipulert felleskostnader, da dette er basert på erfaringstall.

I Oslo kommune er eiendomsskatt. For boliger er eiendomsskatten 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget minus bunnfradraget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatten beregnes etter denne formelen:(Eiendomsskattegrunnlag - bunnfradrag) x 0,003 = eiendomsskatt per år. For boliger hvor kommunen har mottatt boligverdi fra Skatteetaten, er eiendomsskattegrunnlaget 80 prosent av boligverdien.

Andel fellesgjeld / formue

Det er ikke formue eller gjeld i sameiet.

Oppgjør

10% av kjøpesummen skal betales inn til meglers klientkonto senest 14 dager etter kontraktssignering (20% dersom kjøper er å regne som profesjonell/aksjeselskap). Beløpet skal tjene som sikkerhet for kjøpers gjennomføring av handelen, jf. buofl. § 46 (2) og vil renteberegnes til fordel for kjøper. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger et 1/2 R. Utbyggeren kan fritt velge å stille forskuddsgaranti etter § 47 og få hele eller deler av beløpet utbetalt. Ved garantistillelse etter § 47, vil beløpet ikke lenger renteberegnes til fordel for kjøperen. Utbygger forbeholder seg også retten til å stille § 47-garanti for inntil hele kjøpesummen i perioden fra sluttoppgjør innbetales til meglers klientkonto, og frem til overskjøting har skjedd. Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet Restkjøpesummen, tilleggsarbeider + omkostninger betales ved overtagelse. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47.

Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommene, herunder for eksempel arbeider med ferdigstillelse av utomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet. Utbygger må følgelig forbeholde seg retten til å ha stående maskiner og utstyr på deler av tomtene, sammen med visnings- og byggeskilt frem til endelig ferdigstillelse.

Kjøper kan ikke nekte å overta boligen selv om fradeling, seksjonering eller tinglysing av hjemmelsovergang ikke er gjennomført på overtagelsesdagen. Kjøpesummen vil i slike tilfeller bli stående på meglers klientkonto inntil kjøper er sikret hjemmel.

Hver kjøper vil ved overtakelse få tildelt en FDV-dokumentasjon som viser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten i tillegg til adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firma som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

17 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger

--------------------------------------------------------
17 000 000,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Det blir ikke lån i sameiet.

Adgang til utleie (boligformål)

Eier har full råderett over egen seksjon og kan fritt leie den ut til boligformål.Ved utleie må sameiets styre/forretningsfører få informasjon om hvem som bebor leiligheten. Eier av leiligheten er ansvarlig for at leietagers bruk er i samsvar med sameiets vedtekter og ev. trivselsregler.

Planlagt overtagelse

Forventet ferdigstillelse 3. kvartal 2019. Det eksakte overtagelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtagelsestidspunktet. Selgeren skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse. Selgeren har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt.

Selgers forbehold

Salg av kontraktsposisjon
Salg av kontraktsposisjon er kun tillatt etter godkjenning fra selger. Selger kan uten nærmere begrunnelse nekte slik godkjenning og overskjøte eiendommen til opprinnelig kjøper. Om slikt samtykke gis, vil segler fastsette et transportgebyr. Transportgebyret vil normalt utgjøre kr. 50 000,-. Selger står fritt til å fastsette dette i det enkelte tilfellet. Salg av kontraktsposisjon vil normalt uansett ikke skje tett opp mot ferdigstillelse.

Avbestillinger
Kjøper har avbestillingsrett etter bufl. § 52 etter at bindende avtale er inngått gjennom bud og budaksept. Ved kjøpers avbestilling reguleres erstatningen av bufl. § 53, slik at selger skal ha erstattet hele sitt økonomiske tap som følge av avbestillingen. Kjøper gjøres oppmerksom på at det økonomiske tapet kan bli betydelig, bl.a. avhengig av markedsutviklingen fra kjøpekontraktens inngåelse. Kontakt gjerne megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endringer og tilvalg må uansett betales i sin helhet.

Tilvalg
Det vil, i en tidsbegrenset periode, være anledning til å gjøre enkelte tilvalg til boligene mot tillegg i pris. Adgang til tilvalg er oppad begrenset til 15 % av kjøpesum og innenfor et definert utvalg i henhold til bustadoppføringslova § 9. Alle tilvalg avtalefestes direkte mellom kjøper og entreprenør i separat skriftlig avtale. Etter at bygging er startet, tas det forbehold om at enkelte endringer ikke kan gjennomføres da innkjøpene og byggingen kan ha kommet for langt. Det kan ikke gjøres endringer på byggenes tak, fasade, vinduer, utvendige dører, balkonger, terrasser og fellesarealer inne og ute. Det kan ikke bestilles innredning som medfører endringer av faste tekniske installasjoner som ventilasjon, sprinkler, elektro, vann og avløp. Det kan ikke benyttes andre leverandører eller utførende ved kjøp av tilleggstjenester/endringer enn de utbygger og totalentreprenør har valgt for prosjektet. Det kan ikke påregnes at andre endringer kan foretas og de kan uansett ikke utføres om de er i strid med rammetillatelse eller vil kunne medføre forsinkelse i prosjektets fremdrift. Det må da tas forbehold i kjøpstilbudet dersom interessent/kjøper har ønske om tilvalg/endring som denne mener skal være mulig å få levert av selger. Konferer megler for nærmere informasjon.
- Endringer vil alltid kunne medføre at arkitekt eller entreprenør må vurdere gjennomførbarheten.
- Det er kun mulig å trekke ut deler av leveransen dersom det er gjort særskilt avtale om dette.
- Dersom pristilbud ikke aksepteres sammen med en eventuell tidskonsekvens og innenfor den gitte tidsfrist vil standardleveransen ligge til grunn.
- Selger har krav på vederlag for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jfr. Bustadoppføringslova § 44.
- Det må påregnes å betale veiledende priser for tilvalg, med et påslag på 15% (til dekning av administrasjon, koordinering, garantier, risiko, fortjeneste, med mer).
Alle tilvalgsbestillinger/endringer skal innbetales meglers klientkonto eller faktureres direkte fra selger eller den selger måtte oppnevne. Innbetalinger forbundet med tilvalg/endringer skal ikke utbetales selger eller andre selger måtte oppnevne før skjøtet er tinglyst på kjøper eller det er stilt garanti iht. bustadoppføringslovas § 47. Alle kostnader forbundet med tilvalg skal være innbetalt før overtagelse og senest samtidig med sluttoppgjøret.

Det tas et generelt forbehold om myndighetenes saksbehandlingstid ved søknad om midlertidig brukstillatelse

Ved overtakelse må det påregnes at det gjenstår mindre utvendige eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Selger tar forbehold om å foreta endringer av omkringliggende bebyggelse og utomhus-arealer i forhold til det som er presentert for kjøper.

Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som er retningsgivende. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelsen, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakt som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til dette.

Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelsen og prospektet for øvrig. Prospektet inneholder flere perspektiver, utsiktsbilder og datagenererte bilder som kan avvike fra endelig oppførelse med hensyn til arkitektur, tekniske løsninger, byggenes plassering på tomten og utsiktsforhold. Alle illustrasjoner må dermed betraktes som omtrentlige og skissepregede. Alle plantegninger i prospektet er kun ment som illustrasjon og er ikke målbare.

Alle opplysninger i leveransebeskrivelsen er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endringer av boligens areal eller liknende. Selger tar forbehold om endringer pålagt av offentlige myndigheter som kan få betydning for prosjektets gjennomføring.

Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten gjelder følgende krav:

De tekniske løsningene skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendige etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres uten forhåndsvarsel til kjøperne. Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens egenskaper/funksjon eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan. Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringer uten utgrunnet opphold.

Selger forbeholder seg retten til å endre antall seksjoner og sammensetninger av usolgte boliger dersom det vurderes som hensiktsmessig. Seksjonering kan ta tid som følge av lang saksbehandling i kommunen. Eierforholdet reguleres av eierseksjonsloven av 23. mai 1997 nr 12. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig.

Boligen leveres i byggerengjort stand.

Selger forbeholder seg retten til å akseptere eller forkaste ethvert bud/kjøpetilbud på fritt grunnlag. Selger kan velge å tildele leiligheter uten å begrunne tildelingen og uten forutgående varsel til andre som har lagt inn bud på samme leilighet.

Videre har selger anledning til å avvise bud fra interessenter som måtte motsette seg å anvende eller kreve endringer i standard kjøpekontrakt. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn. Hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysing av skjøtet, må det tas forbehold om dette i bud.

Ved eventuell endring i eierskap/navneendring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe et administrasjonsgebyr på kr 25.000,- som innbetales til meglers klientkonto. Eventuell endring krever utbygger samtykke. Se ellers bestemmelsene knyttet til salg av kontraktsposisjon.

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.

I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. er megler pliktig til å gjennomføre kundekontroll av oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet. Det samme gjelder for medkontrahenten til oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet.

Dersom nevnte parter ikke oppfyller lovens krav til legitimasjon eller megler har mistanke om at transaksjonen har tilknytning til utbytte av en straffbar handling eller forhold som rammes av straffeloven §147 a, 147 b eller 147c kan megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Megler kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne medføre for oppdragsgiver og/eller eventuelle reelle rettighetshavere til salgsobjektet eller deres medkontrahent.

Selger forbeholder seg retten til å transportere sine rettigheter og forpliktelser underveis i prosjektet.

Alle illustrasjoner, 3D perspektiver, skisser, møblerte plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan således ikke anses som endelig leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, så som f.eks. lamper, og det vil derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle boliger. Interessenter oppfordres derfor særskilt til å vurdere dette; (solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende bygningsmasse mv.) før budgivning. Tinglysing og gjennomføringen av det økonomiske oppgjøret vil skje gjennom Noroppgjør. Selger forbeholder seg retten til å foreta kredittvurdering av kjøpere.

Solgt ihht bustadoppføringsloven

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameiet og driften av dette.

Garantier

Selgeren skal stille garanti eller tilsvarende fra finansinstitusjon for rett oppfyllelse av kontrakten iht. bustadoppføringsloven § 12. For perioden frem til overtagelse skal garantien være på minst 3 % av vederlaget. Fra overtakelse og frem til 5 år etter overtakelse skal garantien dekke en sum som svarer til 5 % av vederlaget. Dersom selger stiller § 47 garanti, vil deloppgjør utbetales til selger/byggelånsbank og godskri - ving av renter opphører. Garantiene stilles direkte til kjøper med kopi til megler.

Forsikring

Eiendommen og bygget vil bli fullverdiforsikret og vil av selgeren bli holdt tilsvarende forsikret frem til overtakelsen, jfr. bufl. § 13 siste ledd. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført eiendommen. Selger vil for sameiets regning besørge bygningsforsikring (skadeforsikring) fra og med første overtakelse. Kjøper må selv sørge for forsikring av eget innbo og løsøre.

Budgiving

Boligene selges til fastpris.

Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på Privatmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Som budgiver hos Privatmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført.
Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert budjournal.

Meglers vederlag og utlegg

Provisjonene er avtalt til 1 inkl. mva. av endelig kjøpesum pr leilighet. 5 % over 80350 000 10% over 85 mill bonus avregnes og forfaller da prosjektet i sin helhet er sluttsolgt. Tilrettelegging 25 000,- for prosjektet. Oppgjør kr 7500 pr enhet.
Dersom handel ikke kommer i stand betaler faktiske utlegg.