Eiendom

Bygdøy - Sjelden anledning - Stor, herskapelig enebolig med 3 stuer, flott loftstue, 5 soverom og 1,3 mål tomt. Dobbelgarasje og nydelig hage. Utsøkt beliggenhet i stille, enveiskjørt gate. Svært barnevennlige omgivelser. Noe moderniseringsbehov.

Bygdøy - Sjelden anledning - Stor, herskapelig enebolig med 3 stuer, flott loftstue, 5 soverom og 1,3 mål tomt. Dobbelgarasje og nydelig hage. Utsøkt beliggenhet i stille, enveiskjørt gate. Svært barnevennlige omgivelser. Noe moderniseringsbehov.
Solgt

Fakta

 • Museumsveien 3
 • Primærrom
  314
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  30 000 000 ,-

Omkostninger

30 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
793 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
808 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
30 808 899,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  314
 • Tomt
  1310

Beliggenhet

Eiendommen ligger i idylliske omgivelser på Bygdøy i Oslo kommune - et svært attraktivt og sentralt område med nærhet til skoler, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området er kjent for alle sine museer, og både Sjøfartsmuseet, Fram, Kon-Tiki, Holocaust museet, Oscarshall, Vikingskipene og Folkemuseet ligger i nabolaget.

Like i nærheten ligger også Bygdøy Idrettsplass. Her finner du kunstgressbane, Bygdøy Tennisklubb med flere baner og boblehall, samt Bygdøhus flerbrukshall med et bredt utvalg av aktiviteter for både barn og voksne. Ellers er det ridesenter på Bygdø Kongsgård.

Huk badestrand ligger i gangavstand fra boligen. I tillegg ligger Paradisbukta og Bygdøy Sjøbad godt innen rekkevidde. Kongeskogen er totalfredet, noe som gjør dette til et herlig rekreasjonsområde. Her finner du blant annet en utbygd hinderløype, og preparerte skiløyper vinterstid.

Kort fortalt
- Stor, praktfull enebolig over fire plan.
- Mulighet til å lage et drømmehjem med stort areal.
- Parkering i en stor dobbelgarasje.
- Flott, velstelt tomt på ca. 1,3 mål.
- Stor plen med rikelig boltreplass.
- Herlig terrasse på hele 55 kvm.
- Tomten har glimrende solforhold.
- Pent inngangsparti foran og bak.
- Boligen fremstår staselig og velholdt.
- Det er stedvise oppgraderingsbehov.
- Stilfulle og tidsmessige fargevalg.
- Stort, klassisk og velutstyrt kjøkken.
- Peis og åpen løsning mot spisestue.
- Pent karnapp med utgang til terrasse.
- Tre staselige stuer, én med kamin.
- Flott loftstue/soverom på hele 52 kvm
(gulvareal på loft er på ca 80 kvm).
- To bad ble oppgradert rundt 2008.
- Et dusjbad/wc og to toalettrom.
- Vaskerom med utvendig adkomst.
- Fem soverom (inkl. loftstue).
- Massevis av ekstra lagringsplass.
- Vaskemaskin og tørkemaskin i kjelleren.
- Stor safe i kjelleren.

Byggemåte

Grunn og fundamenter:
Støpt gulv på grunn. Det fremgår av byggebeskrivelse fra 1909 at grunnmur er oppført i betong på fjellgrunn.
Tilbygg fra 1995 er oppført med ringmur i 20 cm leca, ført til frostfri dybde eller til fjell ifølge byggebeskrivelse fra 1994. Krypkjeller er ventilert. Det fremgår av byggebeskrivelse fra 1909 at huset er oppført med yttervegger i reisverk.

Vinduer:
Kjeller: Vinduer med enkle glass.
1. og 2. etasje: Vinduer hovedsakelig med doble glass. I 2. etasje er det tolags isolerglass i ett av to vinduer i hovedbad.
I tilbygg oppført på 1990- tallet er vinduene koblet med to lag glass. Disse er sidehengslet og utadslående.
Loft: Det er tre vinduer på loft. Ett i hver gavlvegg og ett vindu i karnapp mot gate. Alle vinduer er med tolags isolerglass. Sprosser i ytre glass.

Takkonstruksjon:
Yttertak i saltakskonstruksjon tekket med glassert takstein i tegl.

Etasjeskillere:
Etasjeskillere i trebjelkelag, antagelig isolert med stubbloftsleire. (Tørket leire).
Tilbygg: Trebjelkelag i dimensjon 48 mm x 198 mm, isolert med 20 cm mineralull. Vindtette
asfaltplater på underside. Fuktsperre og undergulv i trefiberplater på overside.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 314 kvm, Bruksareal: 419 kvm, Bruttoareal: 468 kvm

Kjeller: BRA: 96 kvm, BTA: 118 kvm
1.Etasje: P-rom: 150 kvm, BRA: 150 kvm, BTA: 162 kvm
2.Etasje: P-rom: 112 kvm, BRA: 112 kvm, BTA: 124 kvm
Loft: P-rom: 52 kvm, BRA: 52 kvm, BTA: 54 kvm
Sidebygning: BRA: 9 kvm, BTA: 10 kvm

Dobbel garasje: BRA: 44 kvm, BTA: 48 kvm

Innhold

1. etasje: Hall/trappegang, 3 stuer, kjøkken/spisestue, trappegang, vaskerom og toalettrom.
2. etasje: Trappegang, gang, 2 bad/wc og 4 soverom.
Loft: Trappegang og loftstue/soverom.
Kjeller: Gang/trappegang, innredet rom/kjøkken, dusjbad/wc, toalettrom, gang/bod, 2 boder og fyrrom.
Annet: Sidebygning med portal og en redskaps-/sykkelbod på ca. 9 kvm.

Standard

Velkommen til visning!
Museumsveien 3 er en herskapelig drømmebolig over fire plan, oppført i 1910 og tilbygget i 1995. Boligen ligger på en herlig tomt på ca. 1,3 mål og har utgang fra stue til en flott, solfylt terrasse på ca. 55 kvm. I tillegg har boligen en stor dobbelgarasje, en utebod med portal, og et pent inngangsparti på hver side av huset. Beliggenheten er idyllisk og barnevennlig, med kort skolevei.

Eneboligen har et klassisk, velutstyrt kjøkken med peis og åpen løsning mot spisestue. Rommet har også utgang til terrasse. Videre har boligen tre stilfulle stuer og en praktfull loftstue, noe som gir rikelig av plass for både familiekos og gjester. Loftstuen er åpen mot ett av boligens fem soverom. Det er også to nyere bad, et dusjbad, to toalettrom og et vaskerom. Boligen har stedvise oppgraderingsbehov.

Hall
Boligen har et idyllisk, brolagt inngangsparti med overbygg, søyler og en pen lykt på hver side. En lekker ytterdør fører inn til en romslig hall med originalt fiskebensparkett på gulvet. Veggene er malt i tidsmessig gråfarge som er gjennomgående i etasjen. Himlingen har innfelte downlights. En klebersteinsovn gir et lekkert blikkfang og en staselig trapp fører opp til andre etasje. Boligen har for øvrig også et pent inngangsparti på baksiden, tilknyttet vaskerom.

Kjøkken/spisestue
Eneboligen har et klassisk og innholdsrikt kjøkken i første etasje. Rommet har mørkegrå vegger, gulvvarme og pent parkettgulv. Himlingen er kledd med hvitmalt panel med downlights og synlige bjelker. Det er åpen løsning mot en spisestue tilbaketrukket i en flislagt nisje. Spisestuen har karnappvindu og utgang til terrasse og hage. En innmurt peis i kjøkkeninnredningen gir ekstra hygge til måltidet.

Kjøkkeninnredningen har mye skapplass og er utstyrt med profilerte, hvite fronter og flere vitrineskap. Benkeplaten er i heltre, med en nedfelt dobbel oppvaskkum. Veggen ovenfor er flislagt og det er montert lyslister og benkebelysning. Det er også en ventilator og en integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjølehjørne. I tillegg har boligen en kjøkkeninnredning i et rom i kjelleretasjen.

Stuer
Eneboligen har tre elegante stuer som opptar store deler av første etasje og gir rikelig av plass for gjester. Stuene ligger side om side og har alle mørkegrå vegger og store, klassiske vinduer. De to stuene i den opprinnelige delen av boligen har eldre parkettgulv, mens stuen i tilbygget har nyere eikeparkett.

Én stue inneholder en kamin som gir et nostalgisk særpreg. Den største stuen har en hvitmalt, buet åpning som er tilrettelagt for ildsted. Det er også utgang til en herlig terrasse på hele 55 kvm. Når det gjelder møblement er det god plass for flere sittegrupper, komfortmøbler og en egen tv-stue.

Loftstue
Et av boligens høydepunkter er en praktfull loftstue på ca. 52 kvm, med åpen løsning mot soverom. Rommet er åpent opp til møne og har på det høyeste over fire meter under taket. Veggene og himlingen er hvitmalte, mens synlige, mørke trebjelker og bærebjelker gir et stilig preg. Rommet har også pen fiskebensparkett og vinduer som gir rikelig lysinnslipp. En peis med innsats gir god varme og det er nok av plass både for sofaløsning, godstoler og annet møblement. Soverommet innehar et garderobeskap.

Bad/wc
Boligen inneholder to bad i andre etasje, som begge ble oppgradert for omtrent ti år siden. Det første badet har downlights, gulvvarme og sandfargede fliser. Innredningen inkluderer to stilige søyleservanter, et stort speil og et vegghengt toalett. Det er også et hjørnebadekar og en romslig dusjnisje med glassdør.
Det andre badet har lyse fliser, gulvvarme og dels skråhimling. Det er montert et toalett, et dusjkabinett og en enkel servant under et rundt speil. Et avlangt vindu slipper inn dagslys. I tillegg har boligen et eget vaskerom og to toalettrom, der ett har adkomst via et dusjbad i kjeller.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i første etasje og har adkomst via inngangspartiet på boligens bakside. Rommet gir et pent, praktisk inntrykk og har fliser og gulvvarme. Det er opplegg for vaskemaskin og tilknytning til et toalettrom. En skyvedørsgarderobe sørger for god lagringsplass. Utgang til hagen gjør det lett å henge opp klesvasken ute i friluft.

Soverom og garderobe
Eneboligen har fem flotte soverom, hvorav ett ligger i åpen løsning med loftstue. Alle soverom har parkett. 2 soverom i 2. etg er utstyrt med plassbygde garderobeskap. I tillegg har boligen usedvanlig god lagringsplass i en redskaps- og sykkelbod på ca. 9 kvm og i en kjeller som strekker seg under hele det opprinnelige huset.

Utstyr

Sikringsskapet har automatsikringer. Ventilasjonen er naturlig.

Oppvarming

Sentralfyranlegg med radiatorer til varmekilder.
Oppvarming til sentralfyranlegget foregår med en el. kjele av eldre årgang. Det er gulvvarme i kjøkken, vaskerom, wc og i begge våtrom i andre etasje og noe panelovner er montert i tillegg.
Det er vedkamin i én stue, peis med innsats i kjøkken og på loft.
Pipe i hall er ikke i bruk. Klebersteinsovn i hall er ikke tilknyttet pipe.

Parkering / Garasje

Det er parkering både i og foran en dobbelgarasje på ca. 44 kvm. Garasjen har adkomst til hagen, hvor en skiferlagt sti fører opp til boligen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Eneboligen gir et meget staselig inntrykk, vakkert beliggende på en velstelt, dels skrånende tomt på ca. 1,3 mål. Tomten har glimrende solforhold og er omgitt av trær, hekk og et høyt, hvitmalt gjerde. En pen port gir adkomst til et brolagt inngangsparti prydet med hekker, busker og blomsterbed. Det er også en flaggstang og en klassisk lyktestolpe.

Fra inngangspartiet fører en brolagt gangvei opp til en herlig terrasse på den ene siden og en praktisk redskaps- og sykkelbod på den andre. Boden måler ca. 9 kvm og er forbundet med hovedhuset via en romslig portal. Portalen gir også adkomst til boligens bakside, hvor det ligger et inngangsparti tilknyttet vaskerom. Begge inngangsparti er overbygget og utstyrt med en pen trapp.

Ellers er tomten opparbeidet med en omfangsrik gressplen, støttemurer, trær, sandkasse og et huskestativ. Det er adkomst både fra boligens for- og bakside til en fantastisk terrasse på ca. 55 kvm. Terrassen strekker seg langs husets gavlvegg og har utgang fra stue. Rekkverket og gulvet er malt henholdsvis i hvitt og lysegrått, og når det gjelder møblement setter bare fantasien grenser. I tillegg har boligen en koselig, østvendt terrasse på ca. 10 kvm utenfor kjøkken/spisestue.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar. Ellers fremstår Karenslyst allé som en av byens mest ekspanderende og populære gater, med et rikt og spennende utvalg av mote, interiør, kafé/restaurant osv. Her finner du også Brødbakerne, Joe & The Juice, Vinmonopolet, Tårnhuset, samt mateventyret Maschmanns Matmarked - et ferskvaremarked med brasseri, grill, bakeri og pizzeria.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Folkemuseet som ligger ca. 160 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Skøyen, 10 min til Majorstuen, 9 min til Lysaker, 9 min til Oslo S og 47 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Bygdøy barneskole. Elever i ungdomstrinnene har skolebussordning til Ruseløkka ungdomsskole. De neste tre skoleårene skal Ruseløkkaelevene gå på Gamle Christiania tekniske skole i Cort Adelersgate grunnet rivning og gjenoppbygging av Ruseløkka skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1909/156-2/105 Bestemmelse om vannledn.
17.12.1909
Bestemmelse om veg

1911/111-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
03.02.1911
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Bestemmelse om deleforbud
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser

1988/53575-1/105 Best om garasje/parkering
12.08.1988
Med flere bestemmelser

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1910). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 4 199 633,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 13 438 826,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-4726.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Museumsveien 2 A - Tilbygg og fasadeendring enebolig: Saksnummer: 201709831 - Byggesak
Museumsveien 2 - Endring av garasje: Saksnummer: 201613747 - Byggesak
Huk terrasse 3 - Oppføring av balkong med tilhørende fasadeendringer: Saksnummer: 201800391 - Byggesak

Eiendommen er registrert på Byantikvarens gule liste og er vernet etter Plan- og bygningsloven.

Faste, løpende kostnader

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr.
Kommunale avgifter Kr. 22 680 pr. år
for 2018
Forsikring
Andre utgifter:
Eiendomsskatt for 2018: kr 26.516,-

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

30 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
793 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
808 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
30 808 899,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca. 68.204 kWh siste 12 måneder ifølge selger.

Annen nyttig informasjon

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Det foreligger ingen begrensning ihht kommune om utleie av hele boligen som en bruksenhet.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.