Eiendom

FROGNER (170 m²) - Praktfull og klassisk leilighet renovert i 2013 med svært høy standard på materialvalg og utførelse - Praktikantdel med egen inngang - Stille og tilbaketrukket beliggenhet bak slottet - Balkong - Generøs takhøyde - Rosetter og stukkatur

FROGNER (170 m²) - Praktfull og klassisk leilighet renovert i 2013 med svært høy standard på materialvalg og utførelse - Praktikantdel med egen inngang - Stille og tilbaketrukket beliggenhet bak slottet - Balkong - Generøs takhøyde - Rosetter og stukkatur

Fakta

 • Inkognito terrasse 3
 • Primærrom
  170
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 900 000 ,-

Omkostninger

13 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
347 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 900 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
358 622,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 258 622,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  170
 • Tomt
  465

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 3.800,- pr. mnd.
Eiendomsskatt utgjør kr. 12.182,- pr. år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Praktfull leilighet i 3. etasje med takhøyde målt til 3,33 meter i stue og kjøkken
- Hele leiligheten er renovert/pusset opp i 2013
- Svært høy standard på materialvalg
- Panelovner i glass fra Mill
- Lagt opp dataskap med uttak i Master bedroom, gjesterom og hybel
- Master bedroom med direkte adkomst til delikat bad
- Balkong med utgang fra master bedroom
- Klassiske dører som skiller rommene
- God planløsning
- Gjennomfargede eksklusive italienske fliser fra Fagflis
- Tapet bl.a. fra Andrew Martin og Colefax and Fowler
- Rentbrennende peisovn fra Jøtul med innebygget kleberstein
- Armaturer og utstyr fra Vola
- Håndvasker fra Duravit
- Innredning fra HTH

Beliggenhet

Inkognito terrasse er en meget attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert og fasjonabelt boligstrøk på Frogner/Uranienborg, rett bak slottet. Inkognito terrasse er en stille, tilbaketrukket blindgate. Leiligheten har en skjermet og særdeles god intern beliggenhet.

Eksklusivt område med et rikt utvalg av alle typer forretninger og servicetilbud. Populære Åpent Bakeri på hjørnet av nabogården, med uteservering og hyggelig atmosfære gir deg en god velkomst hjem. Kort avstand til Skovveien, Frognerveien og Bygdøy allé som er kjente for sitt rike utvalg av kaféer og restauranter i tillegg til sine eksklusive spesial- og delikatesseforretninger.

Inkognito terrasse ligger rett bak slottet og Slottsparken med sine turstier og grøntområde. I gangavstand fra leiligheten har du Solli Plass, Nationaltheateret, Tjuvholmen og Aker brygge. Fra leiligheten har du gangavstand også til Bogstadveien og Hegdehaugsveien som kanskje er Oslos mest kjente og attraktive handlegater.

God tilgang på offentlig kommunikasjon med flere busser, trikker og tog. Gangavstand til Nationaltheateret stasjon med inngang fra Parkveien/Henrik Ibsens gate til flytoget og tog.

Innhold

3. etasje:
Primærrom utgjør 170 m² som omfattes av entré/gang, 2 bad/wc, kjøkken - spisestue, stue og 3 soverom i hoveddel.
Praktikantdelen omfattes av entré, kjøkken, bad/wc og oppholdsrom med sengehems.

Balkong med utgang fra hovedsoverom.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 15,2 m² med plassbygde hyller. Det ble støpt nytt gulv i boden i 2013. Leiligheten disponerer også en bod på 2,7 m² i baktrappen en halv etasje opp.

Standard

Stor gjennomgående leilighet i 3. etasje med hoveddel og separat del. Leiligheten er renovert/pusset opp i 2013 med nytt kjøkken i hoveddel og praktikantdel, 3 nye baderom, veggflater, flislagte overflater, nytt elektrisk anlegg, rørsystem og belysning m.m.

Entré: Flott adkomst med klassiske dører som tar deg inn til langstrakt entré. Stor gang med lagring i plassbygget seksjon med skuffer og sittebenk. Ved inngangen er det også opplegg for lagring av klær- og yttertøy. På veggene er det eksklusiv tapet fra Andrew Martin.

Stue: Stor hovedstue med peis og store vindusflater. God plass til stor sofaseksjon og for øvrig gode innredningsmuligheter. I stuen innenfor hovedstuen som også kan benyttes som soverom er det snekkertilpasset tv- seksjon med lagring og skjult anlegg av tv og utstyr. Denne stuen er i dag benyttet som tv- stue. Tv- stuen egner seg godt som gjesterom og kan skjermes fra hovedstuen ved å lukke de lekre doble klassiske dørene.

Balkong: Balkong med utgang fra hovedsoverommet. Her er det plass til et lite kafésett med hyggelig utstyn over grønn og frodig bakgård.

Kjøkkeninnredning: Velutstyrt kjøkken fra HTH med profilerte fronter. I noen av overskapene er det glassfronter for et klassisk og lunt uttrykk. Hvit Carrara steinbenkeplate fra Sigvartsen med underlimt vaskekum og nedfelt induksjon platetopp. Integrert komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Kjøkkenet er utstyrt med bl.a.:
- Røroshetta ventilator
- Siemens hvitevarer fra 2013
- Knotter fra R. Bergersen
- Armaturer fra Vola

Kjøkken i praktikantdelen har glatte fronter. Heltre eik benkeplate med vaskekum og induksjon platetopp. Integrert komfyr og ventilasjonsvifte. Kjøkkenet og hvitevarene er også her nye i 2013.

Hovedsoverom: Hovedsoverom med god plass til ekstra stor dobbeltseng med nattbord på hver side og adkomst til stort og lekkert baderom med badekar og dusj. Foran sengen er det snekkertilpasset tv- seksjon med plass til lagring og skjult opplegg for tv. Det er også god plass til lagring av klær i garderobeløsning. Her er det også tapet fra Andrew Martin på veggene.

Soverom 2: Soverom 2 er av god størrelse og er i dag brukt som barnerom. Her er det god plass til forskjellige sengeløsninger. Store veggflater gjør at det blir god plass til skapinnredning.

Baderom/Sanitær:
Gjestebad: Bad/wc med dusjnisje med dør i herdet glass. Regn- og hånddusj, vegghengt toalett og servant. Tapet fra Colefax and Fowler som er lakkert med Capalakk for å tåle vann.

Badet er utstyrt med bl.a.:
- Toalett fra Villeroy & Boch
- Håndvask fra Duravit
- Toalettrullholder fra Vola
- Gjennomfargede eksklusive fliser fra Fagflis
- Purus Line Twist sluk

Masterbad: Bad/wc med med innmurt flislagt badekar og dusjnisje med dusjskillevegg i herdet glass. Regn- og hånddusj. heltre eik benkeplate med to servanter. I servantinnredningen er det også underskuffer for lagring. Badet er også utstyrt med vegghengt toalett og elektrisk håndkletørker.

Badet er utstyrt med bl.a.:
- Tapet fra Colefax and Fowler, lakkert med Capalakk for å tåle vann
- Kroker fra Vola
- Toalettrullholder fra Vola
- Toalett fra Villeroy & Boch
- Håndvasker fra Duravit
- Innmurt speil med lamper fra Flos
- Innredning fra HTH
- Gjennomfargede italienske fliser fra Fagflis på gulv og vegg
- Purus Line Twist sluk
- Mosaikkfliser i dusjnisje

Vaskesøyle: På hovedsoverom er det etablert vaskesøyle med eik benkeplate, sluk, membran og fliser med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Snekkertilpassede hyller til lagring av vaskepulver, strykejern m.m.

Bad III: Baderommet i praktikantdel med dusjhjørne med dører i herdet glass. Helservant med underskap, speilskap og veggmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin plassert i oppholdsrom.

Påkostninger:
Alle bad er pusset opp i sin helhet i 2013.

Skap og garderober: Garderobe i gang med oppheng, skuffer og hyller i tillegg til snekkertilpasset møbel med sittebenk. Snekkertilpasset tv- seksjon/seksjon i et soverom. Garderobeskap og servant i et soverom. Garderobeskap i hovedsoverom med oppheng, skuffer og hyller.

Gulv: Innvendig i leiligheten er gulv dekket med hvitpigmenterte lakkerte originale tregulv. Eikeparkett på kjøkken og oppholdsrom i praktikantdel. Eksklusive italienske fliser på baderom. Tregulv er slipt og lakkert med tre strøk i 2013. Parkettgulvet i praktikantdelen er lagt nytt i 2013, det samme gjelder fliser på alle baderom.

Vegger: Innervegger er overflatebehandlet med pusset og malte flater, tapet og italienske fliser på baderom. I 2013 er det lagt nye gipsplater, helsparklet og malt, nye tapeter og nye fliser på bad.

Himling: Himlinger med malte flater og malte plater. Stukkatur/profilert listverk og rosetter i himling på de fleste rom. I 2013 er overflater sparklet og malt, og det er lagt nye gipsplater.

Byggemåte

Bygning, generelt: Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Eldre bygårder har generelt et løpende vedlikeholdsbehov. Mindre setninger og skjeve gulv er normalt. 8 stk. trådløse seriekoblede røykvarslere i begge trappeløp og kjeller.
Bygning fundamentert med natursteinmur, trolig til faste masser/fjell. Gulv i kjeller med teglsten og støpt betonggulv. Yttervegger i murkonstruksjon, pusset og malt mot gate. Slemmet mot bakgård. Stukkatur og trekningsarbeider på fasade mot gate. Saltak i trekonstruksjoner. Tak tekket med korrugerte plater i metall/takplater. Deler av tak benyttes til 2 stk. takterrasse. Malt tretrapp, hoveddel og baktrapp.

Tomt

Fellestomt: 465 kvm.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2018). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Adkomst

Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisitet. Panelovner i glass fra Mill. Termostat/programerbare. Varmekabler på baderom med termostat. Vedfyring med peis og peisovn.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Inkognito terrasse 3. Sameiet består av 4 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Forretningsfører mottok 22.05.2018 et varsel om tilsyn 14.06.2018 av brann- og redningsetaten på pipeløp og fellesarealer.

Sameiet vil vurdere avvikene etter tilsynet i løpet av august og sende et svar til brann og redningsetaten innen 3. september 2018.

Selger ble oppringt av branninspektøren etter tilsynet som hadde spørsmål vedrørende hybel i 3. etasje. På grunn av manglende tilkomst til hybelvinduer med stigebil fra gaten, er det et krav om at beboere i hybel må kunne rømme inn til hovedleilighet og hovedtrapp. Selger bekreftet at hybelen har en dobbeltdør inn til hovedleilighet og at disse dørene står uhindret og ulåst.

Under renovasjonsarbeidene i 2013 ble hele leiligheten renovert. Da ble også veggen mellom hybel og hovedleilighet justert litt og forbedret av hensyn til lydgjennomtrenging med dobbel gips og isolasjon. Den gamle døren mellom hovedleilighet og hybel ble erstattet med 2 nye dører for å forbedre lydgjennomtrenging. Selger er ikke byggeteknisk kyndig og kan ha feilaktig sagt branndør istedenfor lyddør i samtalen med branninspektøren.

Det er ikke etablert en egen branncelle for hybelen, slik brann og redningsetaten har skrevet i sin rapport. Hele leiligheten inkludert hybelen er en og samme branncelle. Leietaker i hybeldelen leier den som et beboelsesrom og har full tilgang til hovedleilighet om nødvendig. Selger, som beboer i hovedleiligheten har også tilgang til hybelen og baktrappen om nødvendig.

Brann og redningsetaten har sendt varsel til plan og bygg fordi de har antatt at det har blitt etablert et nytt ulovlig brannskille mellom leilighet og hybel. Dette er antagelig et resultat av en misforståelse mellom eier og brann og redningsetaten. Hybel og leiligheten henger sammen og er å anse som ett brannskille, slik hybelen ble godkjent tilbake i 1982/1983.

Selger antar at denne saken beror på en misforståelse og at den forhåpentligvis vil bli klarert av hans tilsvar ultimo august.

Se punkt 5 i vedlagte referat fra årsmøtet for planlagt vedlikehold i årene som kommer.

Arbeid utført i 2017:
- Utskiftning av batterier i sameiets røykvarslere
- Utbedring av ødelagte kjellervinduer
- Ny luftavfukter i kjeller

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- pr. 09.04.2018.

Sameiet har ingen registrerte lån.

Sameiet har ikke planlagt å ta opp ytterligere lån.

Evt. mulighet for utleie


Selger har leid ut deler av boligen, som omfattes av: Entré, kjøkken, bad/wc og oppholdsrom med sengehems i 3. etasje.
Leieinntekten er på kr. 10 000 pr. mnd inkl. strøm.

Arealet som i boligen har vært eller er utleiet er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og Bygningsmyndighetene. Kjøper bærer ansvar/risiko for å få dette godkjent hos offentlige myndigheter. Selger/megler bærer intet ansvar/risiko for at slik godkjenning gis.