Eiendom

FROGNER - Hjørneleilighet med heisadkomst og garasjeplass - Stor sydvestvendt balkong på 17 m² - Skjermet, rolig og etterspurt beliggenhet

FROGNER - Hjørneleilighet med heisadkomst og garasjeplass - Stor sydvestvendt balkong på 17 m² - Skjermet, rolig og etterspurt beliggenhet

Fakta

 • Nordraaks gate 5
 • Primærrom
  150
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  17 500 000 ,-

Omkostninger

17 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
437 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 17 500 000,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
453 867,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 953 867,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  150
 • Tomt
  970

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 5 463 pr. mnd. Leien kreves inn hvert halvår.
Eiendomsskatt utgjør kr. 9.251,- for 2018.

Selger opplyser at energiforbruket i 2017 var 10 250 kWh.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Hjørneleilighet med vinduer mot 3 sider
- Parkering i felles garasjeanlegg i nabobygget
- Stor sydvestvendt balkong
- Heisadkomst til leiligheten
- Ett bad totalrenovert i 2015
- Nyere ventilasjonssystem
- Elektriske kabler skiftet i 2015
- LED- lys i downlights
- Romslig kjellerbod
- Ettertraktet beliggenhet
- 2 bad og vaskerom
- 3 soverom

Beliggenhet

Svært attraktiv beliggenhet i en av Oslos mest fornemme og eksklusive gater bestående i hovedsak av flotte villaer og lave frittliggende bygårder på Frogner. Leiligheten er tilbaketrukket fra trafikkerte veier og vender mot grøntareal. Det er turstier og parkanlegg i umiddelbar nærhet. Frognerparken er to minutters gange unna. Frognerbadet, Frogner stadion, Frogner tennisanlegg samt flere treningssentre like ved eiendommen. Det er kort vei til barnehager og skole samt et rikt utvalg av forretninger, cafèer, restauranter, post, bank, kino m.m. Kort gange til offentlig kommunikasjon med bl.a. buss i Thomas Heftyes gate eller trikkeholdeplass på Frogner Plass.

Innhold

3. etasje:
Primærrom utgjør 150 m² som omfattes av entré, gang, 2 bad, kjøkken, stue/spisestue, vaskerom og 3 soverom.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 6,5 m².

Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i nabobygget.

Standard

Relativt moderne boligkompleks over 6 plan som er oppført i ca. 1974. Eiendommen er oppført i solide materialer og fremstår som meget pen og velholdt. Sameiet har gjennom de senere årene gjennomført flere kostbare oppgraderinger. Det kan nevnes blant annet nyere heis og ventilasjonssystem. Eiendommens innvendige og utvendige fellesarealer holder en god standard og bidrar til et hyggelig og godt bofellesskap. Leiligheten er en stor hjørneleilighet med vinduer mot tre sider inneholder: Entré/hall med garderobeløsning, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, stort spisekjøkken samt stor stue/spisestue med peis og utgang til stor sydvestvendt balkong. I tillegg romslig kjellerbod og biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg i nabobygget. Leiligheten holder en normalt god standard, men noe modernisering må påregnes.

Kjøkkeninnredning:
Kjøkkeninnredning fra 1993 med profilerte eikefronter på skuffer og skap. Overskap i samme utførelse. Laminat benkeplate med flushmontert oppvaskkum i sort komposit. Integrerte hvitevarer bestående av stekeovn og mikrobølgeovn plassert i høyskap, bred induksjonstopp og oppvaskmaskin i tillegg til løst kjøleskap og fryser.

Påkostninger: Benkeplater, oppvaskkum og platetopp skiftet i 2015.

Baderom/Sanitær:
Bad I: Oppgradert bad fra 2015 hvor det ble støpt gulv med elektriske varmekabler, skiftet sluk, lagt smøremembran og skjulte rørkonstruksjoner. Gulv flislagt med 60x60 cm grå fliser. Nedsenket gulv i dusjsone som er flislagt med små smale grå fliser. Vegghengt baderomsinnredning med skuffer og heldekkende dobbel servant. Speilskap med integrert belysning montert over servant. Veggehengt wc med innebygget sisterne og dusjnisje med innfellbare glassdører.

Bad II: Eldre baderomskonstruksjon. I følge representant for selger ble badet pusset opp i 1993. Flislagtgulv og vegger. Baderomsinnredning med skuffer og skap og nedfelt servant. Overskap med speil og lysarmatur. Gulvmontert wc og dusjnisje med glassdører.

Balkong:
Delvis inntrukket og utkragende balkong i betong på ca. 17 m². Flislagt gulv og rekkverk som er kledd med fasadeplater og med håndløper i stål. Glassfelt på rekkverk for å hindre innsyn.

Piper og ildsteder:
Murt peis med innsats i stuen. Omramming rundt peis er pusset og malt.

Overflater på innvendige gulv:
Gulv er i hovedsak dekket med eikeparkett fra byggeår. Nyere 1- stavs eikeparkett med fas på alle soverom lagt i 2015. På begge bad og vaskerom er gulv dekket med fliser.

Overflater på innvendige vegger:
Innvendige vegger er glatte malte mur- og gipsvegger. Alle veggflater er nymalt i 2015.

Overflater på innvendige himlinger:
Malte betonghimlinger. Nedsenket kant i stue med innfelte downlights. Alle himlinger nymalte i 2015.

Byggemåte

Bygning, generelt:
Bygningene er oppført etter den byggeskikk som var vanlig på oppføringstidspunktet, og det vil alltid kunne registreres enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene.

En brukt eiendom vil ofte ha svakheter og egenskaper en ny eiendom ikke har. Dette kan være slitasjer, dårlig vedlikehold, utidsmessigheter eller tekniske løsninger som ikke holder dagens standard. Desto eldre eiendommen er, desto flere av slike forhold må en kjøper forvente. Skjønnhetsfeil, overflatefeil og vanlig bruksslitasje er ikke kommentert.

Heftelsesanmerkninger er ikke vurdert, og tekniske anlegg og installasjoner, funksjoner på ovner, piper og ildsteder / fyringsanlegg mv er ikke kontrollert av takstmann.

Grunn og fundamenter, generelt:
Bygning fundamentert med betong til faste masser/fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv.

Yttervegger:
Bærende konstruksjoner i betong. Utvendig forblendet med spekket teglstein. Noe fasadeplater.

Vinduer:
2-lags Isolérglassvinduer med treramme. Datostemplet 1974. Det er skiftet glass i 4 vinduer som vender mot gaten i 2017 i følge rep. for selger.

Ytterdører og porter:
Brann-/ og lydklassifisert inngangsdør B30/DB35 fra 2017. Hev-skyvedør ut til terrasse, i samme kvalitet og utførelse som vinduene.

Innvendige dører:
Glatte finérte innerdører fra byggeår. Dobbeltdør mellom entré og stue med blyglass. Karmer og lister i plast.

Takkonstruksjoner:
Saltak i trekonstruksjon antatt tekket med plater. Yttertak er ikke inspisert av takstmann.

Trapper og ramper:
Støpte felles trapper belagt med terrazzo. Flislagte repóer. Overflater på vegger og tak er pusset og malt.

Tomt

Eiet tomt: 970 m².

Pent opparbeidet og inngjerdet felles tomt. Beplantet med plenarealer, prydbusker, hekker og trær. Hellelagt inngangsparti.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Plassen er merket med nr. 46. Garasjeanlegget ligger i nabobygget. Det er garasjestyret som har liste over hvilken plass som tilhører de ulike seksjonene. Det er ikke tillatt å selge eller bytte garasjeplassen. Biler med totalbredde over 190 cm med innfelte speil krever skriftlig tillatelse fra garasjestyret og fra eier av tilstøtende plass(er).

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2018). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sem og Johnsen Eiendomsmegling. Velkommen til visning!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner. Nyere panelovner med glassfront fra 2015. Gulvvarme på vaskerom og begge bad. Varmtvann fra felles anlegg. I tillegg til vedfyrt peis.

Sameiet

Leiligheten er en del av Eierseksjonssameiet Nordraaks gate 5. Sameiet består av 10 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Fra innkalling til årsmøtet 2018:
- Dør inn til berederrommet ble sikftet til en dør med brannklasse B-30.
- 5 år gratis serviceavtale på heisen løp ut 15.5. 2017. Det er inngått avtale om service 4 ganger pr. år til en kostnad av kr. 10.000,-. Sikkerhetswire ble reparert i april 2017 på garantien. Det ble påvist setteskade i heissjakten som gjorde at styreskinnene måtte justeres. Det påløp en egenandel til sameiet på kr. 15.210,-.
- Alle pærer i garasjen er skiftet til LED-pærer, i tillegg til tidsbryter som har bidratt til lavere energiforbruk.

Fremtidig vedlikehold i sameiet:
- Reparere rekkverket i oppgangen.
- Undersøke og utbedre lekkasje gjennom tak på terrasse i fjerde og femte etasje mot vest.
- Male heishuset der malingen flasser av.
- Rengjøring/service av ni peisvifter på taket.
- Reparere gjerdet mot den belgiske residensen.
- Plante et nytt tre mot Nordraaks gate 7.
- Flytte sikringer/transformator fra heishuset til sikringsrommet.
- Kjøpe ny dørmatte foran hoveddøren og pynte inngangspartiet.
- Skifte ut to stoppekraner i søppelrommet.
- Modernisere innholdet i det minste sikringsskapet for fellesfunksjonene i huset.
- Modernisere innholdet i det store sikringsskapet.
- Etablere ledningssløyfe for ladepunkter i garasjen.

Vedlagt i salgsoppgaven er det vedlagt tiltaks- og vedlikeholdsplan 2018/19 for Nordraaks gate 5.

Fra protokollen etter årsmøtet 2018:
- Sameiet skal betale for sløyfeledning til elbilladere. De sameiere som eier to plasser betaler selv for sin andre plass.
- Sikringsskapet i sameiet skal skiftes ut og oppgraderes til dagens standard i løpet av andre halvår 2018.
- Det skal utarbeides nye husordensregler, og det er foreslått at det ikke skal bli tillatt til reptiler i sameiet uten styrets godkjenning og at hundelufting i hageområdet ikke skal skje tidlig om morgenen eller etter kl. 22.00.
- Garasjereglene skal oppdateres.
- Det har vært vannlekkasjer fra terrasser og dette skal avdekkes og utbedres.
- Leilighet i 5. etg. skal pusses opp og det skal benyttes heisekran for å frakte søppel ut og bygningsartikler inn. Det vites ikke når arbeidet skal startes opp.

Skoler

Uranienborg skole: 1-10 kl: 0,9 km
Majorstuen skole: 1-10 kl: 1,1 km
Skøyen skole: 1-7 kl: 1,4 km
Ruseløkka skole: 1-10 kl: 1,7 km
Kristelig gymnasium ungdomsskole: 8-10 kl: 1,6 km
Fagerborg skole: 8-10 kl: 2,2 km
Ris ungdomsskole: 8-10 kl: 3 km

Hartvig Nissens skole: 1 km
Oslo Handelsgymnasium: 1,4 km

Barnehager
Fredrikke barnehage: 3-6 år: 0,1 km
Nordraaks gate barnehage: 1-6 år: 0,1 km
Amigos familiebhg.- Tornerose: 8 mnd-3 år: 0,2 km

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Sameiet har ikke felles lån.

Evt. mulighet for utleie

Det ligger ingen begrensninger vedr. utleie i sameiets vedtekter.