Eiendom

FROGNER - Klassisk leilighet renovert i 2013 med svært god takhøyde - Praktikantdel med egen inngang - Stille og tilbaketrukket beliggenhet bak slottet - Balkong - Rosetter og stukkatur

FROGNER - Klassisk leilighet renovert i 2013 med svært god takhøyde - Praktikantdel med egen inngang - Stille og tilbaketrukket beliggenhet bak slottet - Balkong - Rosetter og stukkatur

Fakta

 • Inkognito terrasse 3
 • Primærrom
  170
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 170 000 ,-

Omkostninger

13 170 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
329 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 170 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
--------------------------------------------------------
340 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 510 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  170
 • Tomt
  465

Faste løpende kostnader

Felleskostnader kr. 3.800,- pr. mnd.
Eiendomsskatt utgjør kr. 12.182,- pr. år.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Praktfull leilighet i 3. etasje med takhøyde målt til 3,33 meter i stue og kjøkken
- Hele leiligheten er renovert/pusset opp i 2013
- Svært høy standard på materialvalg
- Panelovner i glass fra Mill
- Lagt opp dataskap med uttak i Master bedroom, gjesterom og hybel
- Master bedroom med direkte adkomst til delikat bad
- Balkong med utgang fra master bedroom
- Klassiske dører som skiller rommene
- God planløsning
- Gjennomfargede eksklusive italienske fliser fra Fagflis
- Tapet bl.a. fra Andrew Martin og Colefax and Fowler
- Rentbrennende peisovn fra Jøtul med innebygget kleberstein
- Armaturer og utstyr fra Vola
- Håndvasker fra Duravit
- Innredning fra HTH

Beliggenhet

Inkognito terrasse er en meget attraktiv og sentral beliggenhet i et veletablert og fasjonabelt boligstrøk på Frogner/Uranienborg, rett bak slottet. Inkognito terrasse er en stille, tilbaketrukket blindgate. Leiligheten har en skjermet og særdeles god intern beliggenhet.

Eksklusivt område med et rikt utvalg av alle typer forretninger og servicetilbud. Populære Åpent Bakeri på hjørnet av nabogården, med uteservering og hyggelig atmosfære gir deg en god velkomst hjem. Kort avstand til Skovveien, Frognerveien og Bygdøy allé som er kjente for sitt rike utvalg av kaféer og restauranter i tillegg til sine eksklusive spesial- og delikatesseforretninger.

Inkognito terrasse ligger rett bak slottet og Slottsparken med sine turstier og grøntområde. I gangavstand fra leiligheten har du Solli Plass, Nationaltheateret, Tjuvholmen og Aker brygge. Fra leiligheten har du gangavstand også til Bogstadveien og Hegdehaugsveien som kanskje er Oslos mest kjente og attraktive handlegater.

God tilgang på offentlig kommunikasjon med flere busser, trikker og tog. Gangavstand til Nationaltheateret stasjon med inngang fra Parkveien/Henrik Ibsens gate til flytoget og tog.

Innhold

3. etasje:
Primærrom utgjør 170 m² som omfattes av entré/gang, 2 bad/wc, kjøkken - spisestue, stue og 3 soverom i hoveddel.
Praktikantdelen omfattes av entré, kjøkken, bad/wc og oppholdsrom med sengehems.

Balkong med utgang fra hovedsoverom.

Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 15,2 m² med plassbygde hyller. Det ble støpt nytt gulv i boden i 2013. Leiligheten disponerer også en bod på 2,7 m² i baktrappen en halv etasje opp.

Standard

Stor gjennomgående leilighet i 3. etasje med hoveddel og separat del. Leiligheten er renovert/pusset opp i 2013 med nytt kjøkken i hoveddel og praktikantdel, 3 nye baderom, veggflater, flislagte overflater, nytt elektrisk anlegg, rørsystem og belysning m.m.

Entré: Flott adkomst med klassiske dører som tar deg inn til langstrakt entré. Stor gang med lagring i plassbygget seksjon med skuffer og sittebenk. Ved inngangen er det også opplegg for lagring av klær- og yttertøy. På veggene er det eksklusiv tapet fra Andrew Martin.

Stue: Stor hovedstue med peis og store vindusflater. God plass til stor sofaseksjon og for øvrig gode innredningsmuligheter. I stuen innenfor hovedstuen som også kan benyttes som soverom er det snekkertilpasset tv- seksjon med lagring og skjult anlegg av tv og utstyr. Denne stuen er i dag benyttet som tv- stue. Tv- stuen egner seg godt som gjesterom og kan skjermes fra hovedstuen ved å lukke de lekre doble klassiske dørene.

Balkong: Balkong med utgang fra hovedsoverommet. Her er det plass til et lite kafésett med hyggelig utstyn over grønn og frodig bakgård.

Kjøkkeninnredning: Velutstyrt kjøkken fra HTH med profilerte fronter. I noen av overskapene er det glassfronter for et klassisk og lunt uttrykk. Hvit Carrara steinbenkeplate fra Sigvartsen med underlimt vaskekum og nedfelt induksjon platetopp. Integrert komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Kjøkkenet er utstyrt med bl.a.:
- Røroshetta ventilator
- Siemens hvitevarer fra 2013
- Knotter fra R. Bergersen
- Armaturer fra Vola

Kjøkken i praktikantdelen har glatte fronter. Heltre eik benkeplate med vaskekum og induksjon platetopp. Integrert komfyr og ventilasjonsvifte. Kjøkkenet og hvitevarene er også her nye i 2013.

Hovedsoverom: Hovedsoverom med god plass til ekstra stor dobbeltseng med nattbord på hver side og adkomst til stort og lekkert baderom med badekar og dusj. Foran sengen er det snekkertilpasset tv- seksjon med plass til lagring og skjult opplegg for tv. Det er også god plass til lagring av klær i garderobeløsning. Her er det også tapet fra Andrew Martin på veggene.

Soverom 2: Soverom 2 er av god størrelse og er i dag brukt som barnerom. Her er det god plass til forskjellige sengeløsninger. Store veggflater gjør at det blir god plass til skapinnredning.

Baderom/Sanitær:
Gjestebad: Bad/wc med dusjnisje med dør i herdet glass. Regn- og hånddusj, vegghengt toalett og servant. Tapet fra Colefax and Fowler som er lakkert med Capalakk for å tåle vann.

Badet er utstyrt med bl.a.:
- Toalett fra Villeroy & Boch
- Håndvask fra Duravit
- Toalettrullholder fra Vola
- Gjennomfargede eksklusive fliser fra Fagflis
- Purus Line Twist sluk

Masterbad: Bad/wc med med innmurt flislagt badekar og dusjnisje med dusjskillevegg i herdet glass. Regn- og hånddusj. heltre eik benkeplate med to servanter. I servantinnredningen er det også underskuffer for lagring. Badet er også utstyrt med vegghengt toalett og elektrisk håndkletørker.

Badet er utstyrt med bl.a.:
- Tapet fra Colefax and Fowler, lakkert med Capalakk for å tåle vann
- Kroker fra Vola
- Toalettrullholder fra Vola
- Toalett fra Villeroy & Boch
- Håndvasker fra Duravit
- Innmurt speil med lamper fra Flos
- Innredning fra HTH
- Gjennomfargede italienske fliser fra Fagflis på gulv og vegg
- Purus Line Twist sluk
- Mosaikkfliser i dusjnisje

Vaskesøyle: På hovedsoverom er det etablert vaskesøyle med eik benkeplate, sluk, membran og fliser med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Snekkertilpassede hyller til lagring av vaskepulver, strykejern m.m.

Bad III: Baderommet i praktikantdel med dusjhjørne med dører i herdet glass. Helservant med underskap, speilskap og veggmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin plassert i oppholdsrom.

Påkostninger:
Alle bad er pusset opp i sin helhet i 2013.

Skap og garderober: Garderobe i gang med oppheng, skuffer og hyller i tillegg til snekkertilpasset møbel med sittebenk. Snekkertilpasset tv- seksjon/seksjon i et soverom. Garderobeskap og servant i et soverom. Garderobeskap i hovedsoverom med oppheng, skuffer og hyller.

Gulv: Innvendig i leiligheten er gulv dekket med hvitpigmenterte lakkerte originale tregulv. Eikeparkett på kjøkken og oppholdsrom i praktikantdel. Eksklusive italienske fliser på baderom. Tregulv er slipt og lakkert med tre strøk i 2013. Parkettgulvet i praktikantdelen er lagt nytt i 2013, det samme gjelder fliser på alle baderom.

Vegger: Innervegger er overflatebehandlet med pusset og malte flater, tapet og italienske fliser på baderom. I 2013 er det lagt nye gipsplater, helsparklet og malt, nye tapeter og nye fliser på bad.

Himling: Himlinger med malte flater og malte plater. Stukkatur/profilert listverk og rosetter i himling på de fleste rom. I 2013 er overflater sparklet og malt, og det er lagt nye gipsplater.

Byggemåte

Bygning, generelt: Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Eldre bygårder har generelt et løpende vedlikeholdsbehov. Mindre setninger og skjeve gulv er normalt. 8 stk. trådløse seriekoblede røykvarslere i begge trappeløp og kjeller.
Bygning fundamentert med natursteinmur, trolig til faste masser/fjell. Gulv i kjeller med teglsten og støpt betonggulv. Yttervegger i murkonstruksjon, pusset og malt mot gate. Slemmet mot bakgård. Stukkatur og trekningsarbeider på fasade mot gate. Saltak i trekonstruksjoner. Tak tekket med korrugerte plater i metall/takplater. Deler av tak benyttes til 2 stk. takterrasse. Malt tretrapp, hoveddel og baktrapp.

Tomt

Fellestomt: 465 kvm.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- pr år for 2018). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Adkomst

Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via elektrisitet. Panelovner i glass fra Mill. Termostat/programerbare. Varmekabler på baderom med termostat. Vedfyring med peis og peisovn.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Inkognito terrasse 3. Sameiet består av 4 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Sameiet hadde tilsyn av brann og redningsetaten i Juni 2018, som konkluderte med at sameiet skulle hyre inn en brannkonsulent for å vurdere tiltak i gården. Sameiet hyret inn en brannkonsulent i august 2018 som vurderte alle fellesområder og kom med en prioritert liste over nødvendige tiltak.
Sameiet sendte 3.september 2018 et svar til brann og redningsetaten med en fremdriftsplan for de tiltak som er avdekket som nødvendige å gjennomføre de nærmeste årene. Det eneste umiddelbare tiltaket var å etablere egenkontrollrutiner for opplæring i sameiets branninstruks og ettersyn av sameiet og beboernes slukkemidler og røykdetektorer. Dette arbeidet vil bli implementert uten kostnader for sameiet.

Sameiet har også planlagt å glidestøpe de 2 pipeløp i bruk som ikke ble rehabilitert i 2016. Dette arbeidet vil mest sannsynlig forekomme i løpet av 2019. Forventet kostnad pr sameier er totalt ca kr 25.000 basert på erfaring fra tilsvarende jobb i 2016. Det er ikke nødvendig med noen inngrep i 3.etg i forbindelse med denne jobben, da leilighetens ildsteder er tilkoblet det pipeløp som har blitt rehabilitert i 2016.

Det vil også bli installert 2 branndører i kjeller i løpet av 2019. Det er forventet at denne jobben samt andre mindre tiltak i kjeller kan dekkes inn av sameiets vedlikeholdsbudsjett i 2018/2019.

Hybelen i 3.etg ble godkjent av plan og bygningsetaten på 1980-tallet gitt at hele 3. Etg er å anse som en branncelle og at samtlige beboere i etasjen har tilgang til begge trappeløp ved en evakuering. Under renovasjonsarbeidene i 2013 ble skillet mellom hybel og hoveddel vesentlig forbedret for å minske lydgjennomtrengning. I den forbindelse ble eksisterende dør mellom hybel og hoveddel erstattet til 2 nye normale innerdører hvor den ene har vesentlig bedre lydisolerende egenskaper. Såvidt selger er kjent med er dette ikke en branndør, men brann og redningsetaten har i sin tilsynsrapport skrevet dette, grunnet en upresis formulering av styreleder. Denne misforståelsen har ført til en sak hos plan og bygningsmyndighetene som i værste fall kan ende med at døren må erstattes med en annen billigere innerdør. Eier har skrevet et brev til plan og bygningsmyndighetene som ettertrykkelig forklarer at 3. Etg fortsatt er å anse som en branncelle og at tilgang til begge trappeløp er oppretthold.

Vennligst se sameiets svarbrev til brann og redningsetaten vedlagt i prospektet for en utfyllende liste over alle andre mindre brannforebyggende tiltak sameiet vil vurdere gjennomført de nærmeste årene.

Se også punkt 5 i vedlagte referat fra årsmøtet for annet planlagt vedlikehold i årene som kommer.

Arbeid utført i 2017:
- Utskiftning av batterier i sameiets røykvarslere
- Utbedring av ødelagte kjellervinduer
- Ny luftavfukter i kjeller

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner §22.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- pr. 09.04.2018.

Sameiet har ingen registrerte lån.

Sameiet har ikke planlagt å ta opp ytterligere lån.

Evt. mulighet for utleie


Selger har leid ut deler av boligen, som omfattes av: Entré, kjøkken, bad/wc og oppholdsrom med sengehems i 3. etasje.
Leieinntekten er på kr. 10 000 pr. mnd inkl. strøm.

Arealet som i boligen har vært eller er utleiet er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og Bygningsmyndighetene. Kjøper bærer ansvar/risiko for å få dette godkjent hos offentlige myndigheter. Selger/megler bærer intet ansvar/risiko for at slik godkjenning gis.