Eiendom

Frogner - 5-roms selveierleilighet med vestvendt solrik terrasse, balkong med fantastisk utsikt, to bad, stuer i rekke og vakre klassiske detaljer. Parkering*

Frogner - 5-roms selveierleilighet med vestvendt solrik terrasse, balkong med fantastisk utsikt, to bad, stuer i rekke og vakre klassiske detaljer. Parkering*

Fakta

 • Elisenbergveien 5 B
 • Primærrom
  138
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  12 000 000 ,-

Omkostninger

12 000 000,- (Prisantydning)
158 225,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
12 158 225,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
303 950,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 12 158 225,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
318 099,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 476 324,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  138
 • Tomt
  891

Oppdragsnummer

159-16-0397

Eier

Stein Erik Utvåg

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 246 Snr. 16 i Oslo kommune

Etasje

5

Byggeår

1900

Areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 155 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 891 kvm

Forretningsfører

Ole Jørgen Christiansen

Velkommen til visning!

Boligen i Elisenbergveien 5 er en elegant og innholdsrik selveierleilighet med høy standard, fint plassert i bygningens femte etasje. Det tilhører både østvendt balkong og stor vestvendt terrasse, og boligen er innredet i en smakfull kombinasjon av originale detaljer og moderne løsninger. Blant annet er det originale rabbitzhimlinger med vakker stukkatur og nydelige rosetter i de fleste rom.

Det er utført omfattende oppgraderinger de senere år, og boligen holder høy standard. Begge bad er rehabilitert, kjøkkenet har fått en moderne, spesialdesignet innredning fra Schmidt og det er montert en peisovn i en av de tre stuene. Den flotte kakkelovnen i en av de andre stuene er også renovert. I tillegg er det montert ny skapinnredning i begge soverom, og alle himlinger, vegger og gulv er overflatebehandlet.

Kort fortalt
- Meget innholdsrik 5-roms med høy standard.
- Stor solrik terrasse mot vest.
- Klassisk balkong med flott fjordutsikt.
- 3 stuer på rad.
- Store, lyse rom med vakre detaljer.
- Stukkatur og rosett i de fleste rom.
- Moderne kjøkken med spesialdesignet innredning fra Schmidt.
- To delikate baderom.

*Leie av parkerningsplass i lukket parkeringsrom kan overdras (kr 2 500,- pr. mnd.)

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet m.m. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Byggemåte

Fundamenter i naturstein. Grunnmur i naturstein og teglstein. Støpt gulv på grunn. Fasader mot gate i pusset/malt mur med trekninger og ornamenter. Fasader mot bakgård i glassert teglsteinsmur. Etasjeskillere i trebjelkelag isolert med stubbloftsleire. Saltak i trekonstruksjon.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 155 kvm

Innhold

5. etasje: Entré, tre stuer, kjøkken, 2 soverom og 2 bad.
Annet: To disponible boder i kjeller hver på 6 kvm.

Standard

E n t r é
Bygningen har felles oppgang, og doble dører tar deg videre inn i leiligheten. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten, og både den og de øvrige oppholdsrommene har parkettgulv, hvitmalte overflater og himlinger med intrikat stukkatur og nydelige rosetter.

K j ø k k e n
Kjøkkenet er lyst og moderne, med spesialdesignet Schmidt kjøkkeninnredning fra 2010. Fra kjøkkenet er det utgang til en stor vestvendt terrasse, noe som gjør det enkelt å ta med måltidene ut på varme dager. Innredningen har hvite høyglansfronter, benkeplater i 8mm rustfritt stål med sveiset Blancovask med armatur. Det er montert store fliser og belysning mellom benk og overskap, samt ventilator over kokesonen. Hvitevarene fra Miele er integrerte og består av to komfyrer, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Maytag side-by-side kjøleskap i stål medfølger handelen.

S t u e r
Leiligheten har tre nydelige stuer, alle med eikeparkett på gulv, lyse vegger, originale rabbitzhimlinger, intrikat stukkatur og vakre rosetter. Stuene ligger i flukt, med doble dører/skyvedører mellom seg, noe som gir en lys og luftig romfølelse. Den innerste stuen er hovedstuen, og her er det utgang til balkong. Rommet har også en Vision Line peis i stue fra Peiskompagniet (2016).

Stuen i midten fremstår som selve hjertet i boligen, med doble dører på tre vegger, samt store vindusflater på den fjerde. I tillegg har stuen en lekker kakkelovn fra byggeåret, renovert og innsatt nytt brennkammer, glass/messingdør i 2016. Kakkelovnen, kombinert med vakre detaljer i himling og på vegger, gir rommet en eksklusiv stil. Den siste stuen har doble dører inn mot hovedsoverommet, samt direkte tilgang til et av badene.

B a l k o n g
Leiligheten har både vestvendt terrasse mot skjermet bakgård og klassisk balkong med fin utsikt mot sjøen. Terrassen er fra 2011 og er på ca. 10 kvm og har adkomst fra både kjøkken og et soverom. Terrassen har elektrisk markise og hel lengde plank på gulv i sibirsk lerk. Den andre balkongen er på ca. 4 kvm, med utgang fra stuen, og vender mot øst.

B a d / w c / v a s k e r o m
Boligen inneholder to delikate bad, begge med lekre fliser på gulv og vegger, lun gulvvarme, downlights, vegghengt klosett og servant. Over servantene er det montert speil og belysning. Badet med adkomst fra stuen har dusjhjørne med regnfallsdusj og glassvegg, i tillegg til veggskap og opplegg for vaskemaskin. Det andre badet har adkomst fra entreen og har et elegant badekar.

S o v e r o m & g a r d e r o b e
Leiligheten har to fine soverom, begge med tilhørende garderobeskap. Rommene har originale rabbitzhimlinger med vakker stukkatur og rosett, og det minste soverommet har utgang til balkong. Det er også mulig å benytte en av stuene som soverom ved behov. Boligen har for øvrig god lagringsplass i bl.a. to disponible boder i kjeller.

Utstyr

Varmtvannsberederen er på ca. 200 liter, med to varmekolber, og er montert i garderobeskap i soverom mot gate.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, herunder gulvvarme og panelovner. I tillegg er det en moderne peisovn fra 2016 montert i stuen, samt en renovert kakkelovn i spisestuen.

Parkering / Garasje

Leie av parkerningsplass i lukket parkeringsrom kan overdras (kr 2 500,- pr. mnd). Det er beboerparkering i området. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Servicetilbud

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i nærheten. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument på våningshuset fra 1901. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 606 452,- pr 31.12.16. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 140 646,- pr 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til spesialområde bevaring (bolig) ihht. reguleringsbestemmelse S-3330. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Elisenbergveien 5 med org.nr 999046002 består av 21 seksjoner.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
Yttertaket er renovert 2017
Piperehabilitering 2014
Balkong mot bakgård satt opp i 2011

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 647,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Vaktmestertjenester, betjening av andel fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, felles byggningsforsikring og felles vedlikehold.

Eiendomsskatt for 2018 kr 1 621,- iflg. kommunen.

Forsikring i Gjensidige (polisenummer 81926148)

Selger har hat ett årlig strømforbruk på ca. 2 500 kWh som tilsvarer ca. kr 7 300,- i året.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 158 225,- / Kr 0,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører. Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12 000 000,- (Prisantydning)
158 225,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
12 158 225,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
303 950,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 12 158 225,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
318 099,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 476 324,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

DNB
Gjeldsbrevlån, 12 terminer pa.
Rentesats: 4,023 % pa.
Innfrielse: 2035
Saldo per 31.12.2017: 3 688 237,-
Andel av saldo: 158 225,-

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Lysarmatur montert i tak og vegger følger ikke med salg uten etter særskilt avtale.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.808)
Tilretteleggingshonorar (Kr.12 000)
Ukens bolig Frogner (Kr.2 900)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 12 158 225,-) (Kr.150 000)
Totalt kr. (Kr.166 233)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr .....