An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Frogner - Klassisk og gjennomgående selveier med høy standard. Betydelig oppgradert med påkostet bad og stort spisekjøkken. Svært skjermet beliggenhet.

Frogner - Klassisk og gjennomgående selveier med høy standard. Betydelig oppgradert med påkostet bad og stort spisekjøkken. Svært skjermet beliggenhet.
Solgt

Fakta

 • Magnus Bergs gate 3 A
 • Primærrom
  103
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  8 000 000 ,-

Omkostninger

8 000 000,- (Prisantydning)
93 367,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 093 367,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
222 320,- (Dokumentavgift)
6 190,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
239 659,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 333 026,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  103
 • Tomt
  975

Beliggenhet

Eiendommen ligger i en skjermet og rolig gate på Frogner. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene her.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Kort fortalt
- Klassisk og gjennomgående 3-roms med høy standard.
- Tidstypisk og eksklusivt interiør.
- Høye krysspostvinduer i alle rom.
- Tofløyet inngangsdør (brann og lydsertifisert) fra 2014.
- Entré med eksklusive fliser og gulvvarme.
- Stort plassbygget kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Innebygget side-by-side følger med.
- Nydelig stue med karnapp og peis.
- Eksklusivt bad med dobbel dusj.
- To soverom, begge med stor skyvedørsgarderobe.
- Ekstra lagringsplass i både kjeller- og loftsbod, samt bod i trappeløp.
- Nyere el-anlegg, automatsikringer.
- Waterguard og komfyrvakt montert.
- Nye vinduer fra 2014.
- Ny enstavs eikeparkett i hele leiligheten fra 2014.
- Bredbånd, uttak kabel-tv på tre rom.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Betong, natursten, teglsten. Antas fundamentert til flåter. Uisolert. Yttervegger: Teglsten, utvendig pusset. Grunnmur i natursten, betong, tegel. Etasjeskillere: Trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire. Over denne boligen er det etasjeskillere i trebjelkelag med mineralull og overliggende platelag med lydmatte og fiberarmert støp. Takkonstruksjoner: Saltak i trekonstruksjon, tekket med betongtakstein.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 114 kvm

Innhold

4. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, 2 soverom, bad og wc.
Annet: Kjellerbod på 8,5 kvm, loftsbod på 1,5 kvm og bod i trapperom på 1 kvm.

Standard

Boligen i Magnus Bergs gate 3 A er en nydelig 3-roms selveier i en klassisk bygård over fire etasjer, pluss kjeller og loft. Sameiet har en fantastisk flott beliggenhet i et meget attraktivt område. Her er det gangavstand til alt byen har å by på av handlegater, restauranter og caféliv, i tillegg til parker og kulturtilbud. Kollektivtilbudet er veldig godt, og det er beboerparkering i gaten.

Fra 2014 er store deler av boligen blitt rehabilitert og modernisert. Badet er renovert, overflater er fornyet, og boligen har i hovedsak originale klassiske dører eller nyere innerdører fra Jømna Brug i tidstypisk design. Store deler av det elektrisk anlegget er fornyet i 2014/2015, og det er montert waterguard og komfyrvakt. Sameiet er veldrevet og bygården fikk nytt tak i 2014. Fasade ble oppmalt i 2015 og dreneringen ble fornyet mot plenområdet i Magnus Bergs gate også i 2015.

Stuen er flott med høye krysspostvinduer i karnapp, stukkatur og rosett i taket, og murt peis. Kjøkkenet ligger i et eget rom, og har integrerte hvitevarer og innebygd side-by-side som følger med salget. Rommet er stort, og det er godt med skap- og benkeplass, samt plass til stort spisebord.

Badet er påkostet og har en dobbel regnfallsdusj med glassvegger og eksklusivt interiør. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i egen nisje. Leiligheten har også et separat toalett, og det er to soverom, begge med skyvedørsgarderober fra 2014. Boligen har for øvrig lagringsplass i kjellerbod, loftsbod og i bod i trapperom.

Entré
Boligen har adkomst via felles trappeoppgang med porttelefon. Entréen er lys og innbydende, med hvitt brystpanel og lysegrå gulvfliser med gulvvarme. Rommet er holdt i samme stil som resten av leiligheten, med innfelt dypt garderobeskap, klassisk stukkatur i taket og tidstypiske tofløyede dører inn til stue og kjøkken.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom og har en klassisk stil med stukkatur i taket, profilerte kjøkkenfronter, vitrineskap og pyntelister. Her er originale detaljer som hjørneskap og parti under vindu bevart. Benkeplaten er i sort kompositt med stålbeslag og dobbel oppvaskkum. Platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og ventilator er integrert. Side-by-side kjøleskap fra 2018 er bygget inn og følger med boligen.

Kjøkkenet er romslig og det er godt med skap- og benkeplass. Rommet får godt med lys fra et stort krysspostvindu, og i midten av rommet er det plass til stort spisebord.

Stue
Leiligheten har en hyggelig stue med karnappvindu og stukkatur i taket. Veggene er lyse og det er enstavs parkett på gulvet. En hvitmalt murt peis gir god varme og hyggelig stemning på kalde vinterkvelder. Rommet har en varm og trivelig atmosfære, og en klassisk stil som kler den ærverdige bygården. Fra stuen er det tofløyede dører inn til kjøkken og entré.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad og et separat toalett. Badet er nydelig, med et høyt vindu, brede sandfargede fliser fra Margres, og eksklusive komponenter fra kjente designleverandører som Dornbracht, Villeroy & Boch og Keuco. En dobbel regnfallsdusj med glassvegger gir en herlig spafølelse, her er det bare å senke skuldrene og la stress og bekymringer skylles bort.

Videre er rommet er innredet med en heldekkende servant over skuffeseksjon, speil med belysning, vegghengt klosett. Det er varme i gulvet og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i nisje.

Boligen har også et separat toalett, som ligger i en egen gang ved kjøkkenet og det minste soverommet. Rommet er innredet med et gulvmontert toalett og en servant, og det er satt fliser på gulvet og halvveis opp på veggen.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom, begge er malt i behagelig gråtoner, og har store vinduer mot idyllisk bakgård. Begge soverommene har stor skyvedørsgarderobe, ellers har boligen god lagringsplass innfelt dypt garderobeskap i entré og i kjellerbod på 8,5 kvm, loftsbod på 1,5 kvm og bod i trapperom på 1 kvm.

Utstyr

Det er elektrisk avtrekksvifte på bad. Forøvrig naturlig ventilasjon og kullfilterventilator på kjøkkenet. Leiligheten er tilknyttet kabel-tv og bredbånd, og det er tv-uttak i tre rom. I entréen er det er montert porttelefon.

Elektrisk anlegg er fornyet i nyere tid, og sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Det er montert dedikert waterguard og komfyrvakt. En varmtvannsbereder fra 2014 på ca. 200 liter står på badet skjult av vegg i frostet glass.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med panelovner, gulvvarme på bad og entré, og med peis på stuen.

Parkering / Garasje

Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren.

Beskrivelse av tomt/hage

Bygården har et pent opparbeidet indre gårdsrom med eviggrønne prydbusker, trær, stauder og gress. Stier og sitteplasser er hellelagt, og det er felles sykkelparkering.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker eller Kiwi. Populære restauranter er blant annet Enoteca, BA53 og Kolonihagen, og liker du å lage middagen selv kan den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg anbefales.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i nærheten. Med bil tar det ca. 5 min til Skøyen, 4 min til Majorstuen, 9 min til Oslo S og 40 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand gjennom Frognerparken til Skøyen barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det gangavstand til Majorstuen skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1898/903202-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
23.04.1898
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/609
Gjelder denne registerenheten med flere

1953/308320-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
09.11.1953
Overført fra: 0301-212/609
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/23440-3/105 Erklæring/avtale

26.04.1985
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 20,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV DEN TIL ENHVER TID GJELDENDE LÅNETAKST
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument på våningshuset fra 1906. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 856 292,- pr 31.12.16. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 940 133,- pr 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo).

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Endret reguleringsbestemmelse S-2937. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Magnus Bergs gate 3/5 med org.nr 976751027 har Oslo og Omegn Boligforvaltning AS som forretningsfører. Sameiet består av 20 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
- Nytt tak med renner i 2014.
- Mekanisk avtrekk i kjelleren.
- Bedret avløp fra nedløpsvann i 2015.
- 2 nye balkonger og 3 takterrasser i 2014.
- Vann og avløpsrør i oppg. A i 2014.
- Piperehabilitering og montert mekanisk vifte i 2013.
- Oppmalt fasade i 2015.
- Sentralt brannvarslingssystem/sikring i 2014.
- Innvending trapperom i 2015/2017/2018.
- Calling anlegg i A oppgangen i 2014.
- Ny drenering ved plenområdet mot Magnus Bergs gate
- Utbedret tilkomst av hussopp.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 509,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Vaktmestertjenester, kabel-TV og bredbånd fra Get, nedbetaling av fellesgjeld, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Herav renter og avdrag kr 1 093,-

I mai 2018 var det en ekstraordinær innbetaling på kr 6 184,-

Eiendomsskatt for 2018 kr 4 020,- iflg. kommunen.

Bygget er forsikret i Gjensidige Forsikring ASA (polisenummer 76572382)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

8 000 000,- (Prisantydning)
93 367,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 093 367,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
222 320,- (Dokumentavgift)
6 190,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
239 659,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 333 026,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

83987172447, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 19.06.2018: 3,95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 100
Saldo per 19.06.2018: 2 264 769,-
Andel av saldo: 93 368,-
Første termin/ første avdrag: 15.09.2017 (siste termin 15.10.2026)

Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/ seksjoner.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.