An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Frogner - Meget innholdsrik og klassisk 5-roms eierleilighet i 3. etasje med solrik balkong og praktikantdel. Sjeldent usjenert beliggenhet i idylliske omgivelser.

Frogner - Meget innholdsrik og klassisk 5-roms eierleilighet i 3. etasje med solrik balkong og praktikantdel. Sjeldent usjenert beliggenhet i idylliske omgivelser.

Fakta

 • Gabels gate 25 B (Gården ligger innerst i stikkvei fra Gabels gate)
 • Primærrom
  111
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 500 000 ,-

Omkostninger

10 500 000,- (Prisantydning)
340 084,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 840 084,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
271 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 840 084,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
287 394,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 127 478,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  111
 • Tomt
  1140

Velkommen til visning!

Boligen i Gabels gate 25 B er en meget romslig, klassisk og tiltalende 5-roms eierleilighet med god planløsning. Boligen er innredet med praktikantdel, med eget kjøkken, soverom og dusjbad, samt adkomst via egen trapp/oppgang. Eiendommen ligger i et særs attraktivt område på Frogner, med kort vei ned til Oslofjorden, skoler og urbane servicetilbud. Leiligheten er utstyrt med en solrik balkong som vender inn mot grønne fellesområder, og det er mulighet for leie av parkeringsplass etter ansiennitet.

Innvendig er boligen generelt oppgradert med nyere, lyse overflater. Det er en tiltalende stue med blant annet blyglassvindu, et pent kjøkken med integrerte hvitevarer og en koselig spiseplass med oppmurt ildsted. Videre har leiligheten et nyere bad med dusjhjørne, separat wc og tre soverom med garderobeløsning. Hovedsoverommet er meget romslig, og har direkte inngang til stort bad. Boligen har også gode lagringsmuligheter, med bl.a. kjellerbod på hele 9 kvm og en ytterligere bod på loft.

Kort fortalt
- Meget romslig 5-roms eierleilighet.
- Klassisk bolig med praktikantdel.
- Praktikantdelen er p.t. leid for for 7.500,- pr. mnd.
- Særs attraktiv beliggenhet i enden av stikkvei.
- Det er gode mulighet for leie av parkering.
- Hyggelig balkong med svært gode solforhold.
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer.
- Hyggelig spiseplass med ildsted.
- Tiltalende stue m/tre blyglassvinduer.
- Stort bad med dusjhjørne, og separat wc.
- Opplegg for vaskemaskin på badet.
- Tre soverom med garderobeløsning.
- Kjøkken, dusjbad og soverom i praktikantdel.
- Bra lagringsplass i kjeller- og loftsbod.
- Sikringsskapet har automatsikringer.
- Fyring/kabel-tv inkludert i fellesutgifter.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et særs attraktivt, sentralt og tilbaketrukket boligområde på Frogner. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der. Boligen ligger rett bak Bygdøy allé, og har gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Bygården som den aktuelle leiligheten er en del av, har en svært skjermet beliggenhet - innerst i stikkvei fra Gabels gate.

Det er også kort vei til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet, som hver lørdag har et torg med basarer og yrende liv, kan anbefales på det varmeste. Om det er tid for å gå på kino, ligger ærverdige Gimle Kino like i nærheten.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som for eksempel Astrup Fearnley Museet. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan for øvrig gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Byggemåte

Grunnmur i naturstein og teglstein/murverk. Antatt fundamentert til løse masser. Uisolert. Yttervegger i bærende teglvanger med utvendig puss og trekninger. Innvendinge mur- og trevegger. Doble vinduer fra byggetiden. Takkonstruksjoner i tre, shingel og båndtekking/zink. Taket er fra 2017. Overlys/glasstak, beslag. Frittbærende dekker i trebjelkelag, antatt isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 111 kvm, Bruttoareal: 124 kvm

Innhold

3. etasje: Entré, separat wc, stue, kjøkken med spiseplass, bad og 3 soverom.
3. etasje (praktikantdel): Entré, gang, kjøkken, dusjbad og soverom.
Annet: Kjellerbod på ca. 9 kvm, og loftsbod på ca. 3,5 kvm.

Standard

Entré
Hovedleiligheten og praktikantdelen har adkomst fra to forskjellige oppganger og hoveddelen har privat entré. Entreen er lys og tiltaldene og gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Rommet har blant annet downlights i himling, fliser på gulv, åpen garderobeløsning og dørcalling. Her er det også adkomst til separat toalett, som i dag benyttes av leieboer. Entreen er holdt i lyse farger, noe som harmonerer godt med øvrige rom i boligen.

Kjøkken med spiseplass
Kjøkkenet og den romslige spiseplassen fremstår som en koselig sone. I spiseplassen er det en behagelig, mørkerød farge på to av veggene, noe som skaper en fin kontrast til de resterende lysmalte flatene. Her er det også en klassisk åpen peis, som sammen med en smart barløsning gir et naturlig skille mot kjøkkenet.

Kjøkkenet har pen innredning med god benke- og lagringsplass. Innredningen har kremhvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning, ventilator og mørk, laminert benkeplate med oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som består av platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin.

Kjøkken i praktikantdel
Det praktiske kjøkkenet i praktikantdelen har downlights i himling, lyse fliser på gulv og stedvis hvite fliser på vegg. Innredningen har glatte fronter i bøk, laminat benkeplate med oppvaskkum i stål, avtrekksvifte og nisjer for hvitevarer.

Stue
Leiligheten har en lys og tiltalende stue hvor det er god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. I rommet er det tre flotte blyglassvinduer mot balkongen, og det er også blyglass i den indre balkongdøren. Stuen har videre slipt tregulv, samt lysmalte vegger og himling. Fra rommet er det utgang til den hyggelige balkongen, og delvis åpen løsning mot den romslige spiseplassen.

Balkong
Fra stuen er det utgang til en sørvendt balkong på ca. 4 kvm, som vender ut mot et rolig og grønt fellesområde. Her er det plass til et hyggelig kafésett, hvor du kan sitte i solrike omgivelser mens du er skjermet av bladtette tretopper. Balkongen er også skjermet av husvegg og overliggende balkong, og har en liten levegg i glass mot nabo.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to bad, ett stort bad i hovedleilighet og et dusjbad i praktikantdelen. I tillegg har det separat wc i felles gang. Badet i hoveddelen er pusset opp i nyere tid, og fremstår som tidsmessig og pent. Rommet er innredet med downlights i lysmalt himling, lyse fliser på gulv med varmekabler og hvite fliser på vegg. På badet er det en heldekkende servant på servantskap, speilbelysning og høyskap. Videre har rommet vegghengt klosett, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Badet i praktikantdelen består i hovedsak av dusjkabinett.

Soverom og garderobe
I hoveddelen har leiligheten tre pene soverom med tilhørende garderobeløsninger. Hovedsoverommet er meget romslig. I praktikantdelen har er det et praktisk soverom med hems og vinduer i to himmelretninger. Boligen har for øvrig god lagringsplass, med bl.a. stor kjellerbod og disponibel loftsbod.

Utstyr

Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig, og det er avtrekksvifte på bad. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Videre har boligen en varmtvannsberedet i hoveddel og en i praktikantdel.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer via bergvarmeanlegg, supplert med varmekabler på bad og åpen peis ved kjøkken. Oppvarming via radiatorer, samt kabel-tv, er inkludert i felleskostnadene.

Parkering / Garasje

Sameiet disponerer 10 parkeringsplasser på sameiets tomtegrunn. Plassene leies ut etter ansiennitet (skriftlig henvendelse til styret/ forretningsfører). Pris pr. mnd. kr 540,-. Det er også en parkeringsplass for gjester. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren.

Fellesområde

Felleseiendommen er idyllisk og svært pent opparbeidet med bl.a. lekestativ, gressplener, felles sittegrupper og gruset gårdsplass.

Servicetilbud

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt kaffebaren Stockfleths og den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, og du har flere holdeplasser i nærheten. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ruseløkka barneskole, og for elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Bygdøy ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1938. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 856 292,- pr 31.12.16. Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 940 133,- pr 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Eierseksjonssameiet navn er Sameiet Gabelsgate 25 med org.nr. 983668526 og har Byggforvaltning AS som forretningsfører. Sameiet består av 15 seksjoner.

Sameiet gjennomførte nå i mars måned en reseksjonering av sameiet, dvs. at det ble opprettet en ny seksjon 15, tidligere vaktmesterleilighet utleid til sameiets vaktmester. Alle sameiets seksjonseiere eier en del av denne seksjon tilsvarende gammel eierbrøk. For denne seksjonen utgjør eierandelen 123/1543 . Den aktuelle leilighetens eierandel av denne seksjonen er nøkternt verdsatt til 438.432,-.

Seksjon 15 kan ikke under noen omstendighet benyttes som sikkerhet for ny eier långiver. Det er kun eiere av seksjoner i sameiet som kan eie andel av seksjon 15. Denne følger da med salget.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
- Taket er helt nytt (2017)
- Nytt bervarmeanlegg

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25. Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 690,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fyring, kabel-TV, renter og avdrag, kommunale avgifter og forsikring av bygninen.

Herav:
Renter og avdrag på "bergvarmelånet" utgjør kr 1 499,- pr. mnd.
Renter og avdrag på sameiets felleslån utgjør kr 1 904,- pr. mnd.

Det ble vedtatt på sameiets årsmøte at det i 2018 skal innbetales to månders ekstra felleskostnader med forfallsdato 01.05.2018 (betalt av selger) og 01.09.2018 (betales av kjøper).

Eiendomsskatt for 2018 kr 4 020,- iflg. kommunen.

Forsikring i Sparebank 1 Skadeforsikring AS (polisenummer 17760571)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 500 000,- (Prisantydning)
340 084,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 840 084,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
271 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 840 084,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
287 394,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
11 127 478,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Boligens totale energibruk (inkludert praktikantdel) for 2017 lå på 5 224 kWh.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har pt to lån, et lån for 8 seksjonseiere og et felleslån.

Sameiet innkalte høsten 2014 kr 1,3 mill til installering av bergvarme. 6 seksjonseiere innbetalte kontant og 8 seksjonseiere er knyttet til "felleslånet". Denne seksjonen er en del av "bergvarmelånet". Lånets rentesats pt er 3,15% og vil være innfrid i november 2022. Restgjeld pr. 30.04.2018 er kr 429.236,- og denne seksjonens andel utgjør kr 59.063,- av dette. Det gis ikke mulighet for innfrielse under lånets løpetid.

Sommeren 2017 tok sameiet opp et felleslån, stor kr 3.500.000,- til rehabilitering av byggets tak. Alle seksjonene har sin andel av lånet. Lånets rentesats pt er 3,15% og vil være innfridd i mai 2037. Restgjeld pr 30.04.2018 er kr 3.339.576,- og denne seksjonens andel utgjør kr 266.213,- av dette. Sameiets styre vil vurdere om det skal gis anledning til innfrielse under lånets løpetid.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Treknagg i gang, grå knagg i gang, lysekrone med kupler i stue, krydder/mattilbehør og skuffesett på kjøkken og lysskinne på kjøkken medfølger ikke.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.