Eiendom

Frogner - Stor, klassisk leilighet med balkong og 2 ildsteder. Lys og gjennomgående i 4. etasje med heis.

Frogner - Stor, klassisk leilighet med balkong og 2 ildsteder. Lys og gjennomgående i 4. etasje med heis.

Fakta

 • Erling Skjalgssons gate 23 B
 • Primærrom
  76
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 490 000 ,-

Omkostninger

6 490 000,- (Prisantydning)
14 891,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 504 891,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
14 600,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
21 500,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 526 391,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  76
 • Tomt
  1918

Oppdragsnummer

6-19-0199

Eier

Lise Norseth

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Aksjebrevnr. 31-36 Orgnr. 921304838 i Oslo kommune

Etasje

4

Byggeår

1922

Areal

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Rom som er P-rom: Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré/hall, kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom, gang.

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1918 kvm

Forretningsfører

Enqvist Eiendomsdrift AS

Introduksjon til salgsoppgaven (maks 4 linjer)

- Lys, klassisk 2-roms leilighet.
- Nyere heis mellom etasjene.
- Parkering etter gjeldende regler.
- Skjermet balkong på ca. 2,5 kvm.
- Kjøkken med frokostplass.
- Stue og hall med hjørnepeis.
- Bad med gulvvarme og dusj.
- Nisje til vaskemaskin på kjøkken.
- Soverom med omkledningsrom.
- Garderobeskap i mellomgang.
- Disponibel bod i kjeller og loft.
- Elskap med automatsikringer.
- Leiligheten er tilknyttet kabel-tv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo, mellom vakre Frognerparken og Frognerkilen. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og er i dag hjem for mange ambassader og ambassaderesidenser.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Frognerparken, Slottsparken og Uranienborgparken. Frognerparken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet ligger like i nærheten og har torg med basarer og yrende liv hver dag. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales. En rekke treningssentre og tennisanlegg ligger også i nærheten.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, solbading og skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også innen få minutter nå den flotte promenaden langs Frognerkilen. Stopp gjerne innom Karenslyst allé, en pulserende handlegate i rivende utvikling med blant annet pop up-stunts og showroom.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. Rett i nærheten finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området har et godt kollektivtilbud via buss, trikk og T-bane. Nærmeste holdeplass er Odins gate som ligger ca. 150 meter unna. Med bil fra Frogner tar det ca. 4 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Bygninger

Bygningen er oppført i henhold til normal byggeskikk på oppføringstidspunktet.

Byggemåte

Grunnmur og såle i betong/sparesteinsbetong. Antas fundamentert til faste masser/
lastfordelende fundament. Se også vedlagte tilstandsrapport av 08.05.2019.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 76 kvm, Bruksareal: 76 kvm, Bruttoareal: 84 kvm
Rom som er P-rom: Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré/hall, kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom, gang.

4. etasje: Entré/hall, bad, kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom og gang.
Annet: Kjellerbod på ca. 3 kvm og loftsbod på ca. 4,5 kvm.

Innhold

Entré/hall
Det er adkomst via et pent inngangsparti og en felles oppgang med trapper og nyere heis. Ytterdøren leder direkte inn i en romslig hall som benyttes som spisestue. Rommet har hvitpigmentert, slipt tregulv, hvite vegger og god takhøyde, noe som er gjennomgående i hele leiligheten.

I hjørnet av rommet er det en åpen peis, som gir en varm og hyggelig velkomst. I tilknytning til hallen er det en mellomgang med skyvedørsgarderobe.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger skjermet i den ene enden av leiligheten og har en liten frokostplass ved vinduet. Rommet har tregulv, hvitmalte vegger og store sprossevinduer. Kjøkkeninnredningen består av flere enheter, hvor det er tidløse, glatte fronter, samt benkeplater i både marmor og laminat.
Over benkebeslag med vaskekum er det blå fliser på veggen. Innredningen på motsatt vegg har benkebelysning. Kjøkkenet har ellers ventilator over komfyrsplass, og det er opplegg for både oppvaskmaskin og vaskemaskin under benk.

Stue
Stuen er klassisk med tregulv og hvite vegger, med bredt listverk til tak. Gode vinduer sørger for en lett og innbydende atmosfære og en flott hjørnepeis bidrar med effektiv oppvarming. Rommet er møbleringsvennlig, her er det også enkelt å sette sitt eget preg med valg av farger.

Bad/wc/vaskerom
Badet ble oppgradert med gulvvarme og nye gulvfliser i 2008 og det er fliser på veggene, alt i svart og hvitt med ulik størrelse på flisene. Taket har downlights. Rommet har en plassbygd benk med servant, innfliset speil og glasshyller, den ene i nisje i vegg. Det er dusjnisje bak glassdør og en vegg av glassbyggerstein, samt vegghengt toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet.

Soverom og garderobe
Leiligheten har et luftig soverom med lunt tregulv, blåmalt fondvegg og utgang til balkong. Soverommet har omkledningsrom med downlights og skyvedørsgarderobe på to sider. Det er også skyvedørsgarderobe i en mellomgang tilliggende entré og ekstra lagringsplass i to disponible boder, henholdsvis i kjeller og på loft.

Eiendommens historie

Gården fremstår som svært velholdt etter omfattende renovering de siste årene. Råloftet ble i perioden 2016-2018 bygget om med 5 nye leiligheter. Alle oppganger ble i denne forbindelsen pusset opp og brannsikret, nye brannkvalifiserte inngangsdører og bakdører i klassisk utførelse ble montert til alle leiligheter, nytt elektrisk anlegg i fellesarealer ble installert, nytt brannvarslingsanlegg med sensorer i alle leiligheter og fellesarealer ble installert, brannsikring av kjellerbodene samt etablert nye loftsboder og montert ny personheis i bygningen. Sameiet har også utført fasadeoppussing, omtekking av yttertak og piperehabilitering.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på bad, peis i entré/hall og stue samt elektriske panelovner. Det er ventilasjon med naturlig avtrekk, varmtvannsbereder på 100 liter og elskap med automatsikringer. Bad og gang har downlights. Det er dørtelefon med monitor og tilknyttet kabel-tv. Bygget har nyere heis og nytt sentralt brannvarslingsanlegg.

Parkering / Garasje


Med beboerparkering kan du parkere fritt på områder som er skiltet for beboerparkering rundt boligen. Bystyret fastsetter årlig avgiftene for parkeringstillatelsene. Gjeldende pris er fra kr. 3000,- for beboere.
For ytterligere informasjon, se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-ogparkering/
parkering/beboerparkering/kommende-beboerparkering/

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Stort fellesområdet som ligger i en rolig bakgård. Pent opparbeidet med sitteplasser, diverse beplantning, m.m.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Se vedlagte Expeditions-Dokument av 18/11/25

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 595 803,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 5 744 889,- pr 31.12.17

Servitutter / Rettigheter

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

Reguleringsforhold

Området er regulert til bolig og næring, se også vedlagte reguleringkart for område.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 134,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fellesutgiftene inkluderer bl.a. kabel-TV, trappevask, vaktmester, kommunale avgifter og forsikring av bygget.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr. 12 000,-
Forsikring i Gjensidige, ,- (polisenummer 57660503)

For denne leiligheten er det fakturert eiendomsskatt for hele 2019 med kr 1 594,-.
Fakturaen har forfall den 251019.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 14 891,- / Kr 42 522,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 490 000,- (Prisantydning)
14 891,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 504 891,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
14 600,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
21 500,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 526 391,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca kr 12 000,- pr år for nåværende eier
(ca 11000 kWt pr år)

Spesifikasjon av lån

Lån nr. 8398.71.60910 i Handelsbanken. Annuitetslån med nominell rente 3,300 % p.a.,
effektiv rente 3,430 % p.a. Restgjeld pr. 030519 er kr 719 809,-. For denne andel, se under.
Lånet innfris i 2021

Ligningstall pr 31.12.18 (innsendt ligningsoppgave):
Andel formue: kr 42 522,48
Andel gjeld: kr 14 891,25


Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

MERK; Leiligheten er rengjort før visning. Leiligheten vil ikke bli ytterligere rengjort for overtagelse.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Nei ingen av delene

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 504 891,-) (Kr.52 039,13)
Megleropplysninger (Kr.3 023)
Foto bet fra drift (Kr.2 875)
Totalt kr. (Kr.57 937,13)
Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør 0,8% i provisjon inkl. mva av oppnådd totalpris. I tillegg skal selger betale kr 30.021,-, kr 2.850,- pr. visning og utlegg på kr 525,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 24.808,-, kr 2.850,- pr. visning og utlegg på kr 525,-.