Eiendom

Frogner - Stor, påkostet og usedvanlig lekker 4-roms selveierleilighet med 2 balkonger, 2 flotte ildsteder og unike løsninger.

Frogner - Stor, påkostet og usedvanlig lekker 4-roms selveierleilighet med 2 balkonger, 2 flotte ildsteder og unike løsninger.
Solgt

Fakta

 • Odins gate 29
 • Primærrom
  111
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 700 000 ,-

Omkostninger

10 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
262 500,- (Dokumentavgift)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
279 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 979 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  111
 • Tomt
  657

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Fra leiligheten er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Kort fortalt
-Utsøkt, påkostet og svært lys fireroms Frogner-leilighet, designet av interiørarkitekt.
- Leiligheten ble betydelig oppgradert i 2015-2017.
- Ærverdig bygning på beste vestkant.
- Smarte, plassbygde løsninger.
- Alle skap er laget av møbelsnekker og er spesialtilpasset.
- Det er beboerparkering i gate.
- To balkonger, én er overbygd.
- Entré med plassbygde skap.
- Snekkerbygd kjøkken med hvitevarer fra Miele og Smeg.
- Romslig stue og egen spisestue.
- Lekkert bad med regnfallsdusj.
- Eget wc-rom tilliggende entré.
- Integrert vaske/tørkemaskin på badet.
- To soverom med plassbygd seng.
- Lagringsplass med skap og boder.
- Oppvarming med stilige ildsteder.
- Tv/internett inkl. i felleskostnadene.
- Ny varmtvannsbereder fra høsten 2015.
- Enstavs heltre eikeparkett i hele leiligheten.
- Snekkertilpasset radiator-skjermer i alle stuer.
- Skyvedør i glass mot hovedstue og entré. Dør i glass mot kjøkken.
- Nytt gjestetoalett fra 2016 med eksklusive marmorfliser fra Fired Earth.
- Godt driftet sameie med god økonomi.

Byggemåte

Grunnmur i betong til fast grunn. Yttervegger i teglsteinsmur. Pusset og malt sokkel og malt teglstein på fasade mot gate. Slemmet og malte overflater mot bakgård. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1989. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 111 kvm, Bruksareal: 112 kvm, Bruttoareal: 125 kvm

Innhold

3. etasje: Entré, kjøkken, stue, spisestue, bad/wc/vaskerom, 2 soverom og wc.
Annet: Bod på ca. 4,6 kvm ved inngangspartiet og kjellerbod på ca. 5 kvm.

Standard

Velkommen til visning!
Odins gate 29 er en svært lys og gjennomgående 4-roms selveierleilighet i tredje etasje, med to fine balkonger. Boligen ligger på beste Frogner i et trafikkvennlig og meget attraktivt område, kun en spasertur fra byens pulserende gater. Leiligheten er betydelig påkostet i nyere tid og velinnredet med imponerende oppbevaringsløsninger, delikate farger og lekre detaljer. Moderne elementer er blitt kombinert med original jugendstil, alt harmonerer godt og det hele fremstår riktig så innbydende og er gjennomgående gjennomført.

I tillegg til et flott kjøkken fra nyere tid med dels integrerte hvitevarer, er badet blitt renovert og et wc-rom etablert. Badet har smakfullt design, og det er montert deilig regnfallsdusj. Videre har leiligheten en koselig spisestue og stue, smykket med stilig ildsted. Stuen er meget romslig og lar seg møblere med to sittegrupper.

Det er også to gode soverom med plassbygd seng, skap og hyller, der det ene rommet i tillegg har en hendig arbeidsbenk. Lagringsplass finnes i disponible boder, henholdsvis i kjeller og ved inngangspartiet.

Entré
Entreen er oppgradert med et nytt, snekkertilpasset garderobeløsning med profilerte skapfronter. Rommet gir en god forsmak på den lekre leiligheten med enstavs eikeparkett på gulv, vegger i delikat, lys farge og downlights i himling. Innover i rommet mot kjøkkenet, er det en spesialtilpasset kjøpmannsbenk med profilerte fronter og heltre benkeplate.

Kjøkken
Kjøkkenet er snekkerbygd og montert i nyere tid og utnytter plassen i rommet maksimalt med flere enheter, der skapene strekker seg til taket. Skap og vegger er malt i delikat farge fra Farrow & Ball. Innredningen har profilerte, hvite fronter som passer utmerket til boligen, i kombinasjon med vitrineskap og heltre benkeplater. Nedfelt i benk er det stor, hvit vaskekum og over benken er det lyslister, samt pene fliser med mursteinmønster.

Kjøkkenet er lyst, har åpent utsyn mot frodig bakhage og byr på plassen du måtte trenge til utstyr og har hvitevarer som stekeovn, koketopp og ventilator integrert. I nisje er det side-by-side kjøleskap fra Samsung, og det er oppvaskmaskin fra Miele. Rommet har eikeparkett på gulv, vegger i delikat grått og downlights i himling.

Spisestue
Spisestuen er et stort, lyst rom med god takhøyde og elegant innredning. Spisestuen ligger naturlig nok nærmest kjøkkenet og kan praktisk skjermes fra stuen med doble skyvedører i glass. Rommet innbyr til hyggelige hverdagssamtaler og gode matopplevelser med familien. Spisestuen har eikeparkett på gulv, vegger i tidsmessig grått, lekkert listverk og downlights i himling. Gode vinduer gir nydelige lysforhold, og et smykke av en peis bidrar med ekstra hygge. Snekkertilpasset skjenk med stort speil gir rommet et enda romsligere uttrykk.

Stue
Stuen er innbydende og byr på godt med plass for selskapeligheter i gode venners lag. Store vinduer bader rommet i naturlig lys, og god takhøyde gir rommet en herlig følelse. Det er utgang fra stuen til deilig, vestvendt balkong, vendt mot rolig vei. Stuen har downlights i himling med dimmer som sørger for stemningsfull belysning når dag går mot kveld. Ekstra trivelig blir det når det tennes opp i den stilige peisen innerst i rommet. Stuen har også smarte, skreddersydde hylleløsninger - perfekt for dekorasjon og oppbevaring, og de går i ett med de delikate malte veggene fra Fired Earth. Begge stuene har snekkertilpassede radiator-skjermer. På gulvet er det lekker eikeparkett, og listverket er av den brede, elegante sorten. Seksjonen holder også ledninger til TV / lyd / internett/ canal-digital-boks skjult i vegg.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har ett bad og ett wc-rom fra 2016 med eksklusive marmorfliser fra Fired Earth og vegghengt toalett fra Villeroy & Boch. Wc-rommet er praktisk plassert like innenfor ytterdøren.
Leiligheten har et vakkert, nytt bad med lekker tidsriktig innredning fra 2015/2017. Alle arbeider er utført av rørleggerfirma og dokumentasjon foreligger. Badet er svært innbydende med hexagon fliser på gulv og marmorfliser fra Fired Earth på vegger, i kombinasjon med flater i delikat grønnfarge. Rommet er utstyrt med downlights og gulvvarme.

Innredningen er i lys eik og består av skap og skuffer med heldekkende Corian benk fra HTH og to servanter. Over innredningen er det hylle og speil med integrert belysning. Videre har badet veggmontert toalett fra Villeroy & Boch, dusjnisje med deilig regnfallsdusj og hånddusj, samt integrert vaske/tørkemaskin (kombimaskin).

Soverom og garderobe
Leiligheten har to gode soverom, begge med parkett på gulv og flotte, plassbygde innredninger i en delikat grønnfarge som matcher veggene (malt i 2017). Hovedsoverommet har dobbelseng, pent omkranset av åpne hyller og romslige snekkertilpassede garderober med speilfronter designet av interiørarkitekt. I tillegg er det flere skap fra gulv til tak med rammefronter og ekstra oppbevaring under seng. Samme rom har utgang til østvendt balkong med morgensol. Downlights i himling.

Det andre rommet har enkeltseng med fine oppbevaringsskuffer, skap, arbeidsbord og flere hyller. Det er også plassbygde garderobeskap i entré. Lagringsplass finnes i disponible boder, henholdsvis ved inngangspartiet og i felles kjeller.

Utstyr

Varmtvannsberederen er på ca. 200 liter og plassert i skap på badet. Videre er det utbredt bruk av downlights, og dørcalling.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet panelovner, gulvvarme på bad og radiatorer. I stue og spisestue er det peis.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i gate. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Fra stue og soverom er det utgang til en balkong på henholdsvis ca. 2,7 og 1,5 kvm. Den ene balkongen har hylle, blomsterkasse og bred bueåpning i fasaden. Balkongen vender mot trafikkstille gate og en forhage med plen og pen beplantning. Den andre balkongen vender inn mot en skjermet, koselig bakhage med plen, hekk, frodige trær, lekestativ, sittegruppe og grill.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er ellers fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres ved Frognermat, Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt kaffebaren Stockfleths og den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane. Det er flere holdeplasser i nærheten, hvor nærmeste er Elisenberg og ligger ca. 2-3 min gange fra boligen. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra leiligheten er det gangavstand til Uranienborg barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1922/993468-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
17.08.1922
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-212/722
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/54900-2/105 Pantsettelseserklæring
17.08.1989
BELØP: NOK 30.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1109009
ANFØRT PRIORITET: ETTER 80% AV LÅNETAKST
UTEN OPPTRINNSRETT
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1923). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 1 514 764,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Odins gate 32 - Oppføring av 4 balkonger: Saksnummer: 201408109 - Byggesak

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Odinsgate 29 består av 11 seksjoner av eiendommen gnr. 212, bnr. 722 i Oslo i henhold til oppdelingsbegjæring datert 16. august 1989, tinglyst 17.august 1989.

Planlagt vedlikehold m.m.:
-Rehabilitering av pipeløp.
-Sameiet har innhentet tilbud på to alternativer for balkonger.
Alt. 1: Nye balkonger på utbygget mot bakgården, utgang fra pikeværelse.
Alt. 2: Erstatte de gamle balkongene med nye, litt større.
Styret vil jobbe videre for å avklare mulighetene for balkong for loftsetasjen samt utfordre plassering.
Styret vil så snart det er avklart sende informasjon til seksjonseierne.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 000,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, trappevask, kabel TV/internett, forretningsførsel og daglig drift er inkludert i beløpet.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr. 7.500-9.000,- pr år. ifølge opplysninger fra selger.
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer 80918031)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 700 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
262 500,- (Dokumentavgift)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
279 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 979 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.