Eiendom

Frogner - Toppleilighet med 46 kvm privat takterrasse - Heis - Moderniseringsbehov - Enormt potensial!

Frogner - Toppleilighet med 46 kvm privat takterrasse - Heis - Moderniseringsbehov - Enormt potensial!
Solgt

Fakta

 • Elisenbergveien 5
 • Primærrom
  209
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  16 700 000 ,-

Omkostninger

16 700 000,- (Prisantydning)
271 860,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
16 971 860,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
424 270,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
438 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 410 252,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  209
 • Tomt
  839

Oppdragsnummer

6-18-0302

Eier

Kristian Horgen
Bjørn By Horgen
Tove Marie Horgen
Tina Horgen

Eiendomstype

Leilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 246 Snr. 19 i Oslo kommune

Etasje

6

Byggeår

1900

Areal

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 229 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 839 kvm

Forretningsfører

Ole Jørgen Christiansen

Velkommen til Elisenbergveien 5

Kort fortalt:
- Unik toppleilighet med flott beliggenhet i rolig gate på Frogner.
- Privat takterrasse på hele 46 kvm med fantastiske sol- og utsiktsforhold.
- Mønehøyde på hele 4,08 m i stuen.
- Solid stue, eget kjøkken, spisestue og bibliotek.
- Varmekabler på begge bad, wc i 6. etasje, kjøkken, hall og på vaskerom.
- Peis i stue, kjøkken og bibliotek.
- Mesanin med gulvareal på 40 kvm.
- Leilighet med store potensialer.
- Heisadkomst.
- Beboerparkering i området.
- Gode lagringsmuligheter med to kjellerboder og omkledningsrom med hemsløsning.
- Bo i et svært populært boligområdet med nærhet til "alt".

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Vestkanttorvet som ligger like i nærheten, har hver lørdag et torg med basarer og yrende liv. Om det er tid for å gå på kino, kan
ærverdige Gimle Kino anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet m.m. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane. Nærmeste holdeplass er Olav Kyrres plass med bussforbindelser, og Nobels gate med trikk nr. 13. T-bane fra Skøyen. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Byggemåte

Bygget er fundamentert i naturstein til faste masser/fjell. Murkonstruksjon, utvendig pusset og malt, delvis med teglsten og ornamenter. Terrassedør med 2-lags isolerglass produsert i 1995. Hvite, formpressede innerdører. Dobbeltfløyet dør med glassruter til kjøkken. Trekonstruksjon tekket med takpapp og takstein. Betongtrapper med marmorfliser i trappeoppgangen. Tretrapp med åpne opptrinn mellom 6. og 7. etasje. Vestvendt terrasse i trekonstruksjon med tretremmer på ca. 46 m2 med utgang fra allrom i 7.etasje. Det er utelys og dobbel stikkontakt på terrassen. Det er 2 boder og rømningstrapp fra terrassen. Murt gruepeis i kjøkken og bibliotek. Stor murt gruepeis i stuen. Kjellergulv: Støpt gulv. Tre etasjeskillere med isolasjon fra byggetid.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 209 kvm, Bruksareal: 209 kvm, Bruttoareal: 229 kvm
6. Etasje: P-rom: 205 kvm, BRA: 205 kvm, BTA: 225 kvm.
7. Etasje: P-rom: 4 kvm, BRA: 4 kvm, BTA: 4 kvm.
Rom som er p-rom: 6. etasje: Hall, vaskerom, spisestue, kjøkken, stue, bibliotek, 2 bad, wc, omkledningsrom og soverom. 7. etasje: allrom, innredet rom og wc. Det er kun en liten del av 7.etasje/mesanin som er måleverdig pga lav takhøyde (187 cm). Gulvareal er ca. 40 m2. Måleverdig kun under takvinduene.
Med leiligheten følger to kjellerboder på ca. 4 kvm og 5 kvm.

Innhold

Entré:
Lyst inngangsparti som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entreen har behagelig gulvvarme, downlight belysning og integrert garderobeskap. I tillegg har leiligheten et omkledningsrom med garderobeinnredning/ skyvedørsgarderobe, samt lagringshems over rommet som gir godt med ekstra lagringsplass.

Stue:
Leiligheten har en luftig og tiltalende stue av solid størrelse med enstavs parkett og malte flater. Rommets herlige takhøyde (205 - 408 cm) og gode lysforhold gir en luftig atmosfære. Den solide størrelsen gir rom for ulike møbleringsalternativer med god plass til sofagrupper og ellers det man måtte ønske. Stuen har videre en flott gruepeis som blir et naturlig midtpunkt i rommet.

Spisestue/ bibliotek:
I tilknytning til stuen har leiligheten en egen spisestue, og et koselig bibliotek. Begge rommene er av god størrelse, og kan ved behov benyttes som ekstra soverom. Biblioteket har plassbygde bokhyller og skap, åpen peis, samt manuell markise.

Kjøkken
Leiligheten har et fransk spisekjøkken med malte, profilerte skapdører og skuffefronter, samt benkerygg med fliser som gir et godt helhetlig inntrykk. Det er romslig og har rikelig med skap- og benkeplass, og praktisk arbeidslys under overskapene. Kjøkkenet er bestående av eksklusive tilvalg som kjøkkenvifte nedfelt i flislagt benkeplate, stort integrert kjølehjørne, platetopp med 3 gassbluss og oppvaskmaskin. Det er behagelig varme i gulv, samt en gruepeis.

Soverom:
Svært romslig soverom med garderobeskap og plass til ønsket seng. Leiligheten har et innredet rom i 2. etasjen som pr. i dag benyttes som soverom II. Ved behov kan øvrige rom i boligen omgjøres til soverom.

Bad:
Leiligheten har totalt to baderom, et vaskerom, samt to separate toalettrom. Hovedbadet er innredet med 2 servanter nedfelt i flislagt benkeplate med servantskap, vegghengt toalett, innmurt boblebadekar og egen dusjnisje med glassdør. Bad II er innredet med servant nedfelt i flislagt benkeplate, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdør. Begge baderommene har downlight belysning og behagelig gulvvarme. Vaskerommet har installert opplegg til vaskemaskin. Vaskerommet og wc i 1. etasjen har varmekabler i gulv.

Balkong:
Fra mesanien er det utgang til en fantastisk vestvendt takterrasse på hele 46 kvm. Takterrassen har god plass til utemøblement og grill - alt man kan ønske seg på varme sommerdager! Her kan du nyte solen tidlig som sent, med en herlig utsikt mot bl.a. Oslofjorden. På terrassen er det i tillegg to boder, rømningstrapp, utelys og dobbel stikkontakt.

Utstyr

- Manuelle markiser i bibliotek og soverom.
- Utvendige persienner i 7. etasje og ved 2 vinduer i 6. etasje.
- Sikringsskap plassert i trappeoppgang med automatsikring. Det er installert ny jordfeilvarsler på anlegget, samt ny automatisk strømmåler.
- Ventilasjon med naturlig avtrekk. Spalteventiler i vinduene.
- Dørcalling er installert.
- Kabel-TV og internett levert av Get.
- Røykvarsler og brannslukkingsapparat er installert.
- Downlights i store deler av leiligheten.

Oppvarming

Det er installert varmekabler på badene, wc i 6. etasje, kjøkken, hall og på vaskerom. Ellers oppvarming med elektrisk panelovner. Ildsteder på kjøkken, bibliotek og stue.

Parkering / Garasje

Området har beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr. 3000,- per år. Du kan parkere på parkeringsplasser merket med beboerparkering i bydelen du bor i, og stå der uten tidsbegrensning. Ellers parkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med PRIVATmegleren skilter. Velkommen til visning!

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.
Servitutter i grunn:
- 01.10.1898 Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
- 03.02.1965 Erklæring/ avtale
Vedtak fra Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Det er ingen rettigheter registrert på eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig/ Privat stikkledning til offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 766 237,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 8 851 958,- pr 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2017 og 2018. Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til spesialområde bevaring (bolig) ihht. reguleringsbestemmelse S-3330. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Elisenbergveien 5 er et boligsameie med 21 seksjoner i Oslo kommune.

Husdyr er tillatt.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 7 169,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: kommunale avgifter, felles forsikring, grunnpakke kabel-tv, vaktmestertjenester, trappevask m.m.

Andre faste utgifter:
Selger har ikke opplyst årlig strømkostnad.

Eiendomsskatt:
Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet.

Forsikring i Gjensidige med polisenummer 81926148.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 271 860,- / Kr 0,- pr 31.12.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

16 700 000,- (Prisantydning)
271 860,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
16 971 860,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
3 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
424 270,- (Dokumentavgift)
172,- (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
438 392,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
17 410 252,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

DNB Gjeldsbrevlån
Saldo: 3 476 473,- pr. 31.12.2018
Lånetype: Gjeldsbrevlån
Årlig rentesats: 4,023%
Dato siste termin: 2035

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie krever styrets godkjenning. Se sameiets vedtekter for nærmere informasjon.

Konsesjon / Odel

Overdragelse av denne eiendommen er ikke underlagt konsesjon eller odel.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett/ styregodkjennelse

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet. Ny kjøper skal godkjennes av styret for å erverve boligen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.