An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Hel etasje i vakker bygård fra 1916 - Frittstående garasje & p-plass - 2 ildsteder - Nyere bad/kjøkken - 2 balkonger

Hel etasje i vakker bygård fra 1916 - Frittstående garasje & p-plass - 2 ildsteder - Nyere bad/kjøkken - 2 balkonger
Solgt

Fakta

 • Gyldenløves gate 31 B
 • Primærrom
  272
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  23 000 000 ,-

Omkostninger

23 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
543 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
554 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
23 554 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  272
 • Tomt
  912

Matrikkel

Gnr.212 Bnr.425 Snr.1 Orgnr.995544741 i Oslo kommune

Adresse

Gyldenløves gate 31 B
0266 Oslo
1. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

23 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
543 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
554 872,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
23 554 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

8 000 pr. mnd. Kommunale avgifter, a konto fyring og varmtvann, kabel-TV/bredbånd (Get), felles forsikring, vaktmester, generelt drift og vedlikehold.

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inkl. i felleskostnadene.
Felleskostnader: kr 8 000,- per md.
Eiendomsskatt utgjør kr 23 515,- per år (2018).

Øvrige kostnader som innboforsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt ble beregnet til kr 23 515,- i 2018 for denne seksjonen.
Grunnlaget for 2019 er i skrivende stund ikke ferdig beregnet av Oslo kemnerkontor, men det er foreslått å videreføre eiendomsskatten i Oslo kommune med samme skattesats (3 promille) og bunnfradrag (4,6 mill.) som i 2018.

Areal

Primærrom: 272 kvm, Bruksareal: 275 kvm, Bruttoareal: 293 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 3 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1916

Etasje

1. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beliggenhet

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet i et hyggelig og etterspurt område på Frogner. Strøket er preget av brede gater med velholdte murgårder og elegante byvillaer. Kort spaseravstand også til bl.a. Frognerparken, Frogner stadion og Vestkanttorvet (Amaldus Nielsens plass). Sistnevnte ble opprinnelig opparbeidet som torg for frukt og grønnsaker i 1916, men har siden 1989 vært kjent for sitt antikk-/bruktmarked på lørdager fra mars til desember.

Beliggende mellom Frogner og Uranienborg, i grønne omgivelser. Den gamle ridealleéen fra slottet går rett utenfor døren og leder opp til Frognerparken. Kort vei til Frogner, Majorstuen og sentrum, som tilbyr et stort utvalg av hyggelige kafeér, butikker og spisesteder i nærområdet.

Den sentrale beliggenheten i sentrum vest har gjort dette til et svært populært boligområde. Holdeplasser for offentlig kommunikasjon med buss og trikk i gangavstand fra gården, mens nærmeste T-banestasjon er Majorstuen eller Nationaltheatret. Beliggenheten gir deg kort sagt tilgang til alle de service- og fritidstilbud du kan forvente deg ved å bo på Frogner.

Innhold

Svært innholdsrik og romslig eierseksjon beliggende i bygårdens 1. etasje. Leiligheten utgjør hele etasjen med totalt bruksareal (BRA) på 275 m² og er i dag inndelt i hoveddelen og en separat del med egen inngang.

Hoveddelen:
Primærrom utgjør 227 m² som omfattes av entré, hall, bad, forstue, peisestue, stue med utgang til , spisestue, hall, bibliotek/soverom, kjøkken, bad/vaskerom, separat wc og soverom. Sekundærrom utgjør 2 m² som omfattes av matbod med adkomst fra kjøkken.

Separat del:
Primærrom utgjør 45 m² som omfattes av entré/gang, bad, stue/kjøkken og soverom. Sekundærrom utgjør 1 m² som omfattes av kott med adkomst fra stuen/kjøkken.
Det gjøres oppmerksom på at den separate delen er innredet slik fra selgers side, men ikke er godkjent/byggemeldt som egen boenhet og oppfyller ikke dagens branntekniske krav til egen boenhet. Et slikt tiltak vil være søknadspliktig. En eventuell tilbakebestilling slik at man har adkomst inn til den separate hoveddelen er mulig. Konferer megler for ytterligere informasjon.

I tillegg disponerer boligen garasjen i bakgården med plass til 1 bil (ca. 19 m²), 1 biloppstillingsplass i bakgård, samt svært godt med lagringsplass i hhv. 2 boder på loftet (19 og 8 m²) og 2 kjellerboder (ca. 22 m² til sammen).

Standard

Velholdt leilighet med gjennomgående god standard på utstyr og overflater. Det er utført jevnlig vedlikehold i regi av nåværende eier, med bl.a. totalrenovering av hovedbadet utført i 2015, montering av ny kjøkkeninnredning i 2012 og innsetting av enkelte nye vinduer i 2009 og delvis oppgradert det elektriske med bl.a. montering av LED-belysning i enkelte rom.
Selger har valgt å skille av en separat del som i dag fremstår som en egen 2-roms 'hybelleilighet' med egen inngang fra baktrapp (ikke byggemeldt/godkjent). I denne delen er det bl.a. montert nytt hybelkjøkken.

Boligen har for øvrig god takhøyde og flere klassiske detaljer som rosetter i himling brystningspanel og på enkelte vegger, lyse og romslige oppholdsrom med flere stuer på rekke som kan skilles av med doble skyvedører. Den egner seg svært godt som familiebolig, samt for de som ønsker "eneboligfølelsen" men samlet på ett plan.

Kjøkken - hoveddel:
Romslig kjøkken med Sigdal innredning fra 2012 med profilerte grå fronter. Limtre eik benkeplate. Ventilator i hette. Integrert induskjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Plass til spisegruppe. Adkomst til matbod.

Kjøkken - separat del:
Ny innredning med gråmalte fronter med speiler. Laminat benkeplate. Integrert platetopp og stekeovn i stål. Trådløs komfyrvakt (ikke fastmontert). Hybelkjøkkenet har ikke vært tatt i bruk siden montering.

Hovedbad:
Lekkert og moderne flislagt bad, totalrenovert av fagfolk i 2015. Innredet med bred skapløsing med toppmontert hvit servant, veggskap med speilfronter og integrert belysning, belysning under veggskap, dusj i hjørne med dusjvegger i glass, vegghengt klosett med innfliset sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser i behagelige og varme farger (mosaikkfliser i dusjsone på gulv).

Bad/wc - separat del:
Eldre bad innredet med servant, klosett og dusj. Eldre støpejernssluk. Modernisering/oppgradering bør påregnes.

Separat wc:
Innredet med klosett. Servant er montert i gang i forkant av WC, med adkomst fra entréen.

Overflater:
Himlinger:Malte flater og malt strie. Rosetter og stukkatur i enkelte rom. Innfelt LED-belysning (spot) i hall, kjøkken og hovedbad. Takhøyde er målt til ca. 3,2 meter av takstmann.
Vegger: Malt strie, malt panel, tapet, malte flater, brystning, panelplater og fliser.
Gulv: Gulvoverflatene består av parkett av varierende alder, ny laminat og fliser. Eldre linoleumsbelegg i kott i separat del.

Byggemåte

Velholdt, klassisk bygård oppført i 1916 over 3 etasjer, samt loft og kjeller. Antatt fundamentert til stedlige masser. Det er gjort dreneringsarbeider for ca. 10-15 år siden iht. eier. Etasjeskille i trebjelkelag. Takkonstruksjon i tre, sperretak med bordtak i taktro, tekket med takstein (tekket om for ca. 10-15 år siden). Yttervegger i murkonstruksjon, fasade ble pusset opp i 2016/17 iht. eier. Isolerglassvinduer med ramme og karm av tre fra 2009. Enkelte med blyglass. Vinduer i peisestue med isolerglass og blyglas fra medio 1990-tallet. Et enkelt gammelt vindu i spiskammers/matbod. Et gammelt dobbelt vindu på bad i separat del. Tofløyet eldre entrédør, dobbelt dør til balkong fra stuen, samt til luftebalkongen fra separat del. Markise på balkong ut fra stuen. Dobbel entrédør i separat del. Naturlig ventilasjon i bygget, klaffeventiler i vegg. Boligen har tilkoblet alarmanlegg med detektorer for innbrudd og brann, tilknyttet vaktsentral. Kabel-TV fra Get.
Frittstående garasje oppført i murkonstruksjon. Støpt gulv på grunn. Tak tekket med tkastein. Leddport med motorstyring. Takhøyde målt til ca. 2,7 m.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vinduer: Vinduer fra 2009 er i normalt god stand, men enkelte er noe trege og åpne/lukke. Gis derfor TG1-2. Eldre doble vinduer og vindu i peisestuen gis TG2 grunnet alder.
- Ytterdører: P.g.a. alder.
- Balkonger: P.g.a. alder.
- Piper, ildsteder: P.g.a. alder.
- Luftbehandling bad: Det mangler tilluft.
- Bad, generelt i separat del: P.g.a. alder. Anbefales å sette inn dusjkabinett ved videre bruk.
- Innvendige overflater: Spenner fra normal kosmetisk oppgradering til behov for modernisering/fornyelse, derav TG1-2.
- Utstyr, separat wc: P.g.a. alder.
- Skap og reoler: Normal bruksslitasje, tilstand ut fra alder.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 (TG1) ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Bebyggelse på eiendommen består av en herskapelig bygård i jugendstil tegnet av arkitekt Morten Emil Adler Wagle (1865-1941). I tillegg frittliggende garasje i bakgård fra samme tidsepoke.

Tomt

Fellestomt: 912 kvm.

Pent opparbeidet gårdsrom med plen, beplantning og asfalterte adkomstveier.

Parkering

Det medfølger garasjeplass for 1 bil i frittstående garasje på sameiets tomt. Garasjen har elektrisk portåpner fra 2017. Det er montert stikkontakt utvendig og innvendig i garasjen.
Garasjen er seksjonert som tilleggsdel til seksjonen og hører således eksklusivt til denne. I tillegg er det 1 biloppstillingsplass i bakgården. Biloppstillingsplassen er fellesareal i sameiet uten rettslig grunnlag for bruk av spesifikk biloppstillingsplass for hver enkelt beboer. Biloppstillingsplassen er derfor ikke eiermessig knyttet til leiligheten, men har vært disponert som beskrevet av selger.

Det er beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt i området rundt boligen på offentlige parkeringsplasser regulert til beboerparkering. Eier må være registret i Folkeregisteret og kommunen tar seg årlig betalt for slik parkering (kr 3.000,- per år). Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon og krav. https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/
.

Adkomst

Adkomst fra Gyldenløves gate. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt ved felles annonserte visninger. Se for øvrig kartutsnitt i FINN-annonsen for evt. veibeskrivelse.

Oppvarming

Sentralfyranlegg tilknyttet elektrokjeler plassert i kjeller, med varme gjennom radiatorer i leiligheten. Elektriske varmekabler på badet fra 2015. Åpen peis i forstuen og peisestuen.

Strømforbruk utgjør 19 786 kWh per år (Gjelder for 2018)
Ovennevnte er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere avhengig av bl.a. bruksmønster og antall beboere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Gyldenløvesgate 31. Sameiet består av 4 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Da dette er et lite sameie, er det liten aktivitet i styret. Det avholdes ett årlig sameiermøte og vedlikehold utføres på jevnlig basis og finansieres enten gjennom oppsparte midler (fra innbetalte felleskostnader), eller gjennom ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne.

Sameiet har en felles avtale med GET om kabel-tv og internett, og betjenes via fellesutgiftene.

Etter pålegg fra Oslo vann- og avløpsetat (VAV) skal sameiet utbedre avløpsrør. Dette vil bli utført av Olimb i mars 2019 og har en kostnad på kr 30 075,- per seksjon, som selger vil dekke i sin helhet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Bod

Eier disponerer 2 boder i kjeller og 2 boder på loftet. Det foreligger ikke hjemmel for bodene, da disse ligger i et areal som er seksjonert som fellesareal. Rett til bodene følger av vedtektene §2 5. avsnitt.

Tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkkenet og i hybelen følger med salget. I tillegg vil alle taklampene i leiligheten bli hengende.
Vaskemaskin og tørketrommel på bad vil ikke følge leiligheten.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:
1916/912568-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
22.07.1916
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/425
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Megler har forsøkt å tyde håndskriften i servitutten/heftelsen, men har ikke klart å tyde innholdet. Servitutten/heftelsen følger ikke vedlagt, men kan fås ved henvendelse til megler. Ved kjøp av eiendommen tar kjøper over risikoen for innholdet i servitutten/heftelsen og dennes betydning for eiendommen.

1923/993603-1/105 Best om garasje/parkering
02.08.1923
Overført fra: 0301-212/425
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Megler har forsøkt å tyde håndskriften i servitutten/heftelsen, men har ikke klart å tyde innholdet. Servitutten/heftelsen følger ikke vedlagt, men kan fås ved henvendelse til megler. Ved kjøp av eiendommen tar kjøper over risikoen for innholdet i servitutten/heftelsen og dennes betydning for eiendommen.

1931/990609-1/105 Best om garasje/parkering
27.06.1931
Overført fra: 0301-212/425
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Serviutten omhandler samtykke til oppføring av garasje på eiendommen, at den bygges etter gjeldende reglement på oppføringstidspunktet og at den ikke bortleise til eller benyttes av drosjesjåfører eller annen eier av bil, som bortleies til publikum. Servitutten følger vedlagt i salgsoppgaven.

1932/990679-1/105 Best om garasje/parkering
08.03.1932
Overført fra: 0301-212/425
Gjelder denne registerenheten med flere
Meglers kommentar: Erklæringen omhandler garasjen på eiendommen og forkjøpsrett av garasjen som eier av 1. og 2. etasje (i den rekkefølgen) hadde når opprinnelig eier i 3. etasje solgte sin leilighet. Gitt at dagens vedtekter og seksjoneringsbegjæringen på eiendommen som klart angir at seksjon 1 har rett til garasjen, legges det til grunn at forkjøpsretten ble benyttet av tidligere eier av 1. etasjen (denne boligen). Erklæringen følger vedlagt.

1952/301680-1/105 Erklæring/avtale
18.07.1952
Sameieavtale
Overført fra: 0301-212/425
Meglers kommentar: Samekontrakten angir en rekke vilkår ift. vedlikehold i bygården og hvem som står ansvarlig. På tidspunktet avtalen ble tinglyst var det kun 3 leiligheter (fordelt på de tre hovedetasjene). Eiendommen er siden seksjonert og oppdelt i 4 seksjoner hvor vedtektene til sameiet også legges til grunn hva gjelder vedlikeholdsplikter. Avtalen og dagens vedtekter følger vedlagt.

Gjelder denne registerenheten med flere
Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- per 01.01.2019.

Sameiet har ingen felles lån. Vedlikeholdsoppgaver som oppstår i sameiet gjøres opp med ekstraordinære innbetalinger fra seksjonseierne.

Andel formue

Andel fellesformue er ikke oppgitt.

Regnskap

Regnskap i sameiet føres i håndskrevne bøker og er følgelig ikke vedlagt salgsoppgaven. Innsyn i regnskapene kan ses ved henvendelse til styreleder. Utgifter betales fortløpende etter hvert som de forfaller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Unni Solveig Almskog

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 4 174 968 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 15 029 883 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det foreligger ingen begrensning iht. kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Ved utleie skal styret i sameiet varsles, jf. vedtektene §2.2.

Det er i dag innredet en separat del i boligen. Det gjøres oppmerksom på at den separate delen ikke er godkjent som separat boenhet. Ved fjerning av lettvegger mellom hoveddel og separat del kan hybel etableres, dør mellom hoveddelen og hybeldelen må da holdes åpen (ikke blendes igjen med lettvegger) for det kan benytte som hybel.

Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. I de tilfeller hvor det ikke særskilt er opplyst at selger har kunnskap om eiendommens radonnivå må kjøpere som ønsker å leie ut hele eller deler av eiendommen, særskilt være oppmerksom på at de overtar ansvaret for den usikkerheten dette medfører. Se http://www.nrpa.no for nærmere informasjon.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for eiendommen. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken. Eksepdisjonsdokumentet følger vedlagt. Det er senere utstedt ekspedisjonsdokument for garasjen og wc (klosetter). Disse dokumentene er ikke vedlagt, men kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Forretningsfører

Unni Solveig Almskog

Regulering

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak (Oslo mot 2030 sak.nr. 262). Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/
Interessenter bes selv undersøke dette.

Eiendommen er underlagt KDP-17. Kommunedelplan for torg og møteplasser. Vedtaksdato: 22.04.2009. Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning. Lovverk: PBL 1985.
Kommunedelplanens hovedmål er å tilrettelegge for etablering av nye og videreutvikling av eksisterende torg og møteplasser for hele Oslos byggesone utenom sentrumsområdet, og slik at det i hver bydel over en femårsperiode kan utvikles en lokal møteplass, lett tilgjengelig for beboerne.
Interessenter oppfordres til å lese kommunedelplan KDP-17 som finnes digitalt ved søk på Oslo kommune sine nettsider, www.oslo.kommune.no. Kommunedelplanen kan også fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendommen er oppført på Byantikvarens «gule liste» som kommunalt listeført/prioritert kulturminneinteresse. Anlegg, eiendommer og bygninger som er registrert som prioriterte kulturminneinteresser, har ikke et formelt vern, men er listeført av Byantikvaren eller Riksantikvaren. Byantikvaren skal som kommunal og fylkeskommunal kulturminnefaglig rådgiver uttale seg i slike plan- og byggesaker og vurdere hvordan tiltaket påvirker verneverdiene.

Offentlige planer

Sykkeloppgradering i Gyldenløves gate:
Bymiljøetaten planlegger tiltak for å bedre forholdene for gående og syklende i Gyldenløves gate. Dette er del av Byrute 5 Frognerparken - Galgeberg, hvor det skal etableres sykkeltraseer mellom Frognerparken, sentrum og Galgeberg, med ferdigstillelse innen 2020. Planforslaget innbærer bl.a. å etablere sykkelfelt på begge sider av Gyldenløves gate. Samtidig skal flere av kryssene på strekningen strammes inn og veibanen reasfalteres. Bymiljøetaten ønsker å gjennomføre tiltakene i Gyldenløves gate sommeren 2019, det er sendt ut nærinfo til beboere som bor i nærheten med mulighet for å uttale seg (høringsfrist er satt til 5. mars). Nærinformasjonsarket er vedlagt denne salgsoppgaven. For ytterligere informasjon, se Oslo kommunes informasjonsside: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/slik-bygger-vi-oslo/byrutene/byrute-5-frognerparken-galgeberg/sykkeloppgradering-av-gyldenloves-gate/

Iht. Oslo kommune ved Plan og bygningsetatens hjemmeside for saksinnsyn er det p.t. ingen pågående byggesaker i direkte nærhet /tilknytning til eiendommen.

Konsesjonsplikt

Eiendommen er ikke underlagt regler om konsesjon.

Odelsrett


Ingen

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25 % inkl. mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og vederlag for garantipremieforsikring kr 4.900,- ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,- og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl.

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Frogner
Pb 3094 Elisenberg
0207 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998557569

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.