Eiendom

Klassisk eierleilighet i toppetasjen - Heis - 4 balkonger - Svært innholdsrik bolig - Garasjeleie

Klassisk eierleilighet i toppetasjen - Heis - 4 balkonger - Svært innholdsrik bolig - Garasjeleie

Fakta

 • Thomas Heftyes gate 42C
 • Primærrom
  266
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  27 500 000 ,-

Omkostninger

27 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
687 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 27 500 000,-))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
704 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
28 204 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  266
 • Tomt
  3637

Matrikkel

Gnr.212 Bnr.840 Snr.28 Orgnr.971437367 i Oslo kommune

Adresse

Thomas Heftyes gate 42C
0264 Oslo
4. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

27 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
687 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 27 500 000,-))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
704 372,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
28 204 372,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

9 498 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer varmt vann og fyring, vaktmestertjenester, kabel-TV, drift og vedlikehold, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter mm. Leien kreves inn kvartalsvis.

Felleskostnadene inkluderer varmt vann og fyring, vaktmestertjenester, kabel-TV, drift og vedlikehold, felles forsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter mm. Leien kreves inn kvartalsvis.

Faste løpende kostnader

Øvrige kostnader som innboforsikring, strøm, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt utgjør kr. 20 723,- for 2018.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år.

Areal

Primærrom: 266 kvm, Bruksareal: 266 kvm, Bruttoareal: 300 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.


Boligen har 5 soverom.

Type eiendom

Eierseksjon, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1913

Etasje

4. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Høydepunkter

* Klassisk og eksklusiv eiendom med lekre original løsninger og historisk preg
* Sjeldent attraktiv hjørneleilighet med utsikt mot Gimle Terrasse, Thomas Heftyes gate og mot stille gårdsrom
* Totalt 266 m² BRA
* 4 balkonger
* 5 soverom, hvorav ett med egen kjøkkeninngang og separat toalett
* Heis under montering. Dersom man ønsker å ta del i dette / få benyttet heisen, vil det påløpe en kostnad som innskudd samt prosentdel av driftsutgifter.
* Felles varmt vann og fyring
* Mulighet for leie av garasjeplass (åremål)
* Lekre og velholdte overflater, stilriktige tapeter, og på diverse vegger og lakket massiv eikeparkett i flere rom
* Original og effektiv planløsning, utarbeidet av arkitekt (Norges første kvinnelige med egen praksis) Lilla Georgine Hansen, som også mottok pris for Heftyeterrassen
* Store bodarealer på loft og i kjeller

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til i en representativ klassisk Frognergård i jugendpreget nybarokkstil.

Et rikt utvalg av populære serveringssteder som bl.a. Vineria Ventidue, Joe & The Juice, Espresso House, Eckers Cafe m.fl. samt et godt utvalg av forretninger for enhver smak, enten man handler på KIWI eller i delikatessebutikken Fjelberg i Bygdøy Allé. For øvrig finnes en rekke hyggelige lokale nisjeforretninger i området.

Den fantastiske Frognerparken ligger også i kort gåavstand fra leiligheten. Her er det et yrende folkeliv om sommeren med konserter, ballspill, turister og andre sosiale arrangementer. Et par minutters gange til Frogner tennis.

Fra eiendommen er det videre kort vei ned til Frognerkilen som fører ned til Aker Brygge eller ut til Bygdøy. Gangavstand for øvrig til Skøyen, Majorstuen og sentrum.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med bussholdeplass i hhv. Odins gate og ved Frogner kirke, samt trikkeholdeplass ved Elisenberg og Frogner plass. I tillegg kort vei til T-baneforbindelse på Majorstuen samt tog- og flytogforbindelse på Nationaltheatret, Skøyen og Sentralstasjonen.

"Heftyeterrassen er et boligkompleks på Gimlehøyden på Frogner i Oslo. Det har adresse Thomas Heftyes gate 42. Komplekset ble gjennombruddet til Norges første kvinnelige arkitekt Lilla Hansen, og har trekk både av nybarokk og jugend. Heftyeterrassen ble oppført av «Byggeselskapet av 1910» i perioden 1911 til 1913. Komplekset inneholder et tredvetalls leiligheter fra 120 til 300 m². Bygningen har fire etasjer med høy kjeller, og ligger i fallende terreng. Fasadene er i pusset tegl og har høye skråtak. Fasaden deles opp av risalitter, og hjørnepartiene har høye gavler og brukket tak. Balkongene er varierte og har smijernsrekkverk. Et spesielt trekk ved Heftyeterrassen er inngangspartiene med boder (opprinnelig skiboder) innpasset i arkitekturen."

Innhold

Elegant, klassisk og herskapelig hjørneleilighet som fremstår nesten autentisk fra byggeåret og alle oppgraderinger er utført med tanke på å bevare det opprinnelige og tilpasse seg dette. Generøs takhøyde, 4 verandaer og store vindusflater uten sjenerende innsyn fra andre leiligheter. Leiligheten ligger i 4. etasje og er på 266 m² (P-rom) som omfattes av:

Romslig hall med stor murt peis, kjøkken, grovkjøkken/vaskerom, anretning, stue, spisestue, 2 baderom, 1 toalett, 5 soverom og separat garderobe.

Leiligheten disponerer flere boder på loft og i kjeller samt original skibod i inngangspartiet. Meget god lagringsplass. Bod i inngangsparti på ca 1,5 m². 4 loftsboder på hhv ca 15, 12, 1,5, og 2,5 m². 2 kjellerboder på hhv 16 og 5 m².

Standard

Herskapelig og stor leilighet med original utførelse. Leiligheten innehar en lang historie og det er bevart den opprinnelige planløsningen. Leiligheten er innholdsrik med mange store rom, god takhøyde og 3 utkragende verandaer. Verandaen med utsyn mot Thomas Heftyes gate har adkomst fra spisestue og er montert med elektrisk markise. Veranda med utsyn mot Gimle Terrasse har adkomst fra stuen. Verandaen mot bakgården har adkomst fra hall, garderobe og anretning. Samtlige med rekkverk i smijern.

Overflatene i leiligheten er velholdte og med smakfull utførelse. Gulvene består hovedsakelig av heltre eikeparkett lagt i fiskebensmønster og firkantmønster. Det er lagt nyere heltre parkett i firkantmønster på to av soverommene og i garderoben. Original enstavs eikeparkett på kjøkken. Veggene er hovedsakelig tapetsert, med nydelig silketapet i stue og i spisestue. Listverk og brystninger, fotlister og gerikter er i vakker utførelse.
Flotte malte himlinger med malt listverk. Nedfóret (minimalt) tak på kjøkken med downlights. Malt original panel. Takhøyden i spisestuen er målt til ca 313 cm.

Inngang til leiligheten via entré og videre inn til stor hall med oppmurt peis.

Kjøkkenet er særdeles innbydende og innholdsrikt bestående både av original og nyere innredning. Kjøkkenet er i grå utførelse, med fliser over benkeplate i sort granitt. Kjøkkenet har takhøye og svært praktiske overskap med hvite og klassiske fronter. Flott og stor frittstående komfyr fra Smeg med kjøkkenventilator montert over. Integrert oppvaskmaskin. Underlimt dobbel oppvaskkum i rustfritt stål. I tillegg er den originale innredningen godt ivaretatt med plassbygde skap, spisskammers og benk. Meget godt med oppbevaringsplass på kjøkkenet. Utgang til baktrapp fra kjøkken.

Grovkjøkkenet/vaskerommet består av original innredning med plassbygde skap. Benkebeslag med to store oppvaskkummer.
Anretningen består også av original innredning med plassbygde skap. Benk med original undermontert porselensservant og kaldt vann. Utgang til balkong fra anretningen.

Vakker spisestue med adkomst fra hall og anretningen, samt via skyvedører til stuen. Spisestuen er i nydelig utførelse med god takhøyde, utgang til veranda via flotte dører og med tapet av ypperste kvalitet på veggene. Spisestuen er et naturlig samlingsrom for sosiale sammenkomster. I spisestuen er det montert lyslist over malerilisten som styres via app. Fargene kan variere og dimmes etter ønske på styrke og renhet. Videre adkomst til stuen med utgang til veranda. Stuen er stor og med fine muligheter for møblering. Lekker silketapet på vegger.

5 soverom i leiligheten hvorav samtlige med fint utsyn. Soverommene er romslige og flere med originale innebygde klesskap. 3 av soverommene har vask. Et av soverommene med egen adkomst til bad og videre til grovkjøkken/vaskerom. Her er det også inngang via kjøkkentrappen.

2 baderom hvorav bad 1 består av hvite fliser på gulv og vegger opp til brystningshøyde. For øvrig malte vegger. Badet er innredet med vegghengt servant, innebygget badekar og vegghengt toalett. Varmekabler i gulv. Nyere sluk med synlig membran montert under klemring. Rør i rørsystem med rørfordelingsskap med avrenningsventil. Bad 2 er flislagt med marmor på gulv og marmormosaikkfliser og malt panel på vegger. Badet er innredet med søyleservant med speilskap over, toalett samt dusjnisje med svingbare dører i glass. Badet ble oppgradert i 2015.

Montering av heis er pånegynt i denne oppgangen. Heisprosjektet finansieres privat av de seksjonseierene som ønsker tilgang. Snr 28 kan få tilgang mot å betale sin forholdsmessige andel. Heisen er estimert ferdig i juni 2019.

Byggemåte

Grunn og fundamenter: Naturstein/teglstein. Antatt fundamentert på fjell/bæredyktige masser.
Yttervegger: Teglsteinkontruksjon, som er utvendig pusset og malt. Ornamenter og trekkningsarbeider på fasade mot gate. Noe fasadeplater.
Takkonstruksjon: Trekonstruksjon som er antatt tekket med plater/båndtekking.
Etasjeskiller: Gården er opprinnelig bygget med etasjeskillere i trebjelkelag. Antatt isolert med stubbloftsleire som er helt normalt for byggetiden.
Trapper: Støpte felles trapper belagt med terrazzo. Overflater på vegger og tak er pusset og malt. Baktrapp i tre.
Vinduer: Originale doble vinduer med trekarm. Nytt vindu på kjøkken.
Ytterdører: Flott original hovedinngangsdør med utskjæringer og flott listverk. Nyere brannklassifisert dør mot baktrapp.
Innvendige dører: Originale malte trefyllingsdører. Skyvedører mellom stue og spisestue. Originale svingdører mellom kjøkken og grovkjøkken samt mellom hall og stue.

De senere årene er det gjennomført større vedlikehold og rehabilitering av bygården:
- 2017 Brannsikring av baktrapp i B/C
- 2016 Brannsikring av toaletter/vareheiser i hht. pålegg fra BRE.
- 2015-2016 Rehabilitering av piper
- 2013 - 2014 Oppussing av oppganger.
- 2007 - 2009 Rehabilitering balkonger og fasader

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2 eller 3:

- Vinduer får TG2 grunnet alder. Det bemerkes at de fortsatt holder en god kvalitet og har stor historisk og estetisk verdi.
- Baderomskonstruksjon på bad 1 får TG2 grunnet alder og tilstand.
- Baderomsinstallasjoner på bad 2 får TG2 grunnet alder.

Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av herskapelige bygårder, ambassader og noe næring. Boligkomplekset Heftyeterrassen har trekk både fra nybarokk og jugenstil.

Tomt

Tomt på 3637 kvm.
Meget pent opparbeidede fellesarealer. Nydelige forhager med syrinbusker og gressplen som er inngjerdet med smijernsgjerde. Gårdsrom med grusganger, gressplen, busker og trær. Inngangspartiet er belagt med skiferheller.

Parkering

Det er 6 parkeringsplasser til utleie i sameie. Disse fordeles etter ansiennitet av styret. (Plassen følger ikke boligseksjonen ved salg). Selger har en garasjeplass i nabogård som kan leies på åremål.
Ellers er det vanlig gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser. Det er beboerparkering i området. Kjøper kan således søke kommunen om beboerkort. Beboerparkering for bil koster kr. 3.000,- for ett år. Les mer på kommunens nettsider www.oslo.kommune.no vedr. vilkår for ev. innvilget kjøp av beboerkort.

Adkomst

Fra Heftyeterrassen

Oppvarming

Strømforbruket utgjorde 8918 kwh for 2018. Dette er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.
Oppvarming via vannbåren radiatorvarme og felles varmt vann. Oljefyr blir utfaset nå og erstattet med bergvarme. Kostnaden til finansieringen av denne installasjonen planegges dekket av reduserte brenselskostnader.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Heftyeterrassen. Sameiet består av 35 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23.

Sameiet har solgt en portnerbolig og et lokale. Midlene fra disse salgene er tenkt brukt til et større reparasjonsprosjekt på fasaden mot naboeiendommen. Rehabiliteringen er budsjettert til ca 4-4,5 millioner i følge styret.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1897/900678-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
30.11.1897
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/901028-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
02.05.1911
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/901029-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
02.05.1911
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/901030-1/105 Bestemmelse om veg
09.12.1911
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/901031-1/105 Erklæring/avtale
19.12.1911
vedr. gavlvegg
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1912/901166-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
07.12.1912
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/301107-1/105 Bestemmelse om vannledn.
03.03.1936
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/305187-1/105 Bestemmelse om vannledn.
29.10.1936
Overført fra: 0301-212/840
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/59142-2/105 Seksjonering
21.11.1984
opprettet seksjoner: snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 115/2500
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 31 SEKSJONER

2005/74651-1/105 Resek/tilleggssek
04.11.2005
seksjonsameieandeler: snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 115/2500

2005/74651-2/105 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
04.11.2005
endring av formål/brøk: snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 248/5916

2009/823168-3/200 Resek/tilleggssek
30.10.2009
seksjonsameieandeler: snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 248/6042

2018/1391869-1/200 Reseksjonering
snr: 28
formål: Bolig
sameiebrøk: 248/6162
Endring av fellesareal
Seksjon opprettet fra fellesareal

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen
De andre seksjonseierne har panterett (legal panterett/utinglyst panterett) i seksjonen for krav mot seksjonseier som følger av sameieforholdet, jfr. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Andel fellesgjeld

Ingen langsiktig lån registrert på sameiet.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 1 527,- 31.12.17.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Christian Øyvin M Saxlund

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 3 864 471 per 31.12.17
Formuesverdi som sekundærbolig kr 13 912 095 per 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Det må foreligge styregodkjennelse ved utleie av seksjonen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for eiendommen. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken.

Forretningsfører

OBOS Eiendomsforvaltning AS

Regulering

Eiendommen er oppført på Byantikvarens «gule liste» som bevaringsverdig/fredet (STRYK DET SOM IKKE PASSER)
Eiendommen er oppført på Byantikvarens "gule liste" / kommunalt listeført og verneverdig. Dette innebærer at Byantikvaren gir en rådgivende uttalelse for byggesaker som berører eiendommen, hovedsakelig for endringer av fasade og tak.

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger, ambassader og noe næring med gjeldende reguleringsplan S-3330, vedtaksdato 28.10.1992. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune. NB: Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn).

Eiendommen ligger innenfor planområdet for Kommunedelplan KDP-17.
Flate: Områdeavgrensning for indre Oslo
Flate: Lokale torg og møteplasser
KDP-17 er ikke vedlagt salgsoppgaven, men interessenter oppfordres til å sette seg inn i kommunedelplanen ved å benytte følgende link: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showregbest.asp?planid=15137879

Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. I mellomtiden må alle som benytter reguleringskart fra Plan- og bygningsetaten i form av utskrifter eller innsynsløsninger kontrollere informasjonen mot den nye kommuneplanen. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Oslo er stadig under endring/utvikling. Områder omreguleres, bygg settes opp, rehabiliteres og rives ned. Vi anbefaler derfor alle budgivere å sette seg inn i gjeldende reguleringskart med bestemmelser. Interessenter oppfordres til selv å undersøke på planinnsyn på Oslo kommune sine nettsider (eventuelt kontakte PBE på telefon 23491000) dersom spørsmål hva gjelder regulering, kommuneplan, kommunedelplanen og eventuell planer i området.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Konsesjonsplikt

Ikke konsesjon

Odelsrett

Ingen odelsrett

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett på denne eiendommen.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler kr. xxx,- inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg. Ved salgssum lik prisantydning vil dette til sammen utgjøre ca kr. ,- inkl mva.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Vika
Postboks 1613 Vika, 0119 OSLO
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998387361