Eiendom

Ny, toppmoderne 3-roms leilighet på toppen, med eksklusivt preg, solrike takterrasse på ca. 26 kvm.

Ny, toppmoderne 3-roms leilighet på toppen, med eksklusivt preg, solrike takterrasse på ca. 26 kvm.

Fakta

 • Drammensveien 66
 • Primærrom
  70
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 950 000 ,-

Omkostninger

7 950 000,- (Prisantydning)
75 584,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 025 584,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 033 516,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  70
 • Tomt
  332

Oppdragsnummer

Frogner-6-18-0144

Eier

Urban Bolig Utvikling AS

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 11 Orgnr. 914987059 i Oslo kommune

Etasje

5

Byggeår

1890

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 332 kvm

Forretningsfører

Eiendomsnøkkelen Forvaltning AS

Velkommen til visning til salgsoppgaven (maks 5 linjer)

Velkommen til visning!

Drammensveien 66 er en ny og særdeles lekker loftsleilighet, med privat takterrasse på ca. 20 kvm og terrasse på ca. 6 kvm. Her kan du flytte rett inn i et eksklusivt bomiljø med toppmoderne standard over innredninger og utstyr. Takterrassen byr på tilnærmet optimale solforhold og vidt skue over byens tak. Varmekabler sørger for å holde gulvet fritt for snø og is om vinteren, og gir en lun, kjærkommen solvegg året rundt.

Innvendig er leiligheten holdt med flott enstavs eikeparkett, og glatte vegg- og himlingsflater i lyse, tidsmessige farger. Gode vindusflater i flotte vindusark sørger for rikelig lysinnslipp. Stuen er lys og luftig med mønt himling og ekstra takhøyde, samt god plass for spisebord. Her det også montert et rålekkert designkjøkken med integrerte hvitevarer og LED-belysning i skuffer og skap.

På det delikate og flislagte badet finnes det dusjnisje med deilig regnfallsdusj. Videre har boligen to behagelige soverom med plass for garderobeløsning, og for ytterligere lagringsplass er det en disponibel kjellerbod.

Kort fortalt

- Ny, toppmoderne 3-roms loftsleilighet.
- Lys og herlig med et eksklusivt preg.
- Lun, privat takterrasse på ca. 20 kvm.
- Terrasse med utgang fra stue på ca. 5,7 kvm.
- Flotte solforhold, samt vidstrakt utsikt.
- Lekkert designkjøkken med hvitevarer.
- Luftig stue med god plass for spisebord.
- Delikat, splitter nytt bad med dusjnisje.
- Det er opplegg for vaskemaskin på badet.
- To pene soverom med garderobeplass.
- God lagringsplass i disponibel kjellerbod.
- Sikringsskap utstyrt med automatsikringer.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et særdeles attraktivt og sentralt boligområde på Skillebekk/Frogner i Oslo. Miljøet er upretensiøst og rolig med kort gange til alt av hovedstadens fasiliteter, enten det er shopping og uteliv eller lekeplasser, skoler og barnehager. Det er også nærhet til treningssenter, svømmehall og kinoer.

Fra boligen er det gangavstand til flotte tur- og rekreasjonsområder som blant annet Skarpsnoparken og Frognerparken. Du kan rusle over gangbroen for et morgenbad i Oslofjorden ved Kongen, legge ut på rotur eller benytte sykkelsti langs Frognerkilen inn til Aker Brygge og ut langs Bestumkilen mot Sandvika. Om vinteren er det i tillegg oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Populære Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery ligger like i nærheten. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk med flotte strender, og gode tur- og rekreasjonsområder.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Joker, Kiwi, Coop Mega, Bunnpris eller Røtter, sistnevnte en unik butikk som tar pulsen på de siste mattrendene. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Aker brygge ca. 70 butikker, samt 40 kafeer, restauranter, barer og nattklubber. Vika har også House of Oslo, med nærmere 20 spennende butikker og stort fokus på de nye trendene.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og hurtigbåt, hvorav nærmeste holdeplass er Skillebekk og ligger ca. 2-3 minutter fra boligen. Det er også kort vei til Nasjonalteateret for tog og T-bane.

Med bil fra Skillebekk tar det ca. 4 min til Bogstadveien, 4 min til Frognerparken, 5 min til Sjølyst og 36 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Byggemåte

Bygård fra 1890. Gården oppgradert og pusset opp 2017/18. Fasader pusset opp, kjeller, trapperom, LED belysning i trapperom, nytt felles brannalarmanlegg, nytt yttertak, renner og nedløp, postkasser m.m. Leiligheter i 5. etasje fra 2017/18 med nytt kjøkken, bad/wc, nye overflater, vinduer, ytterdører, innerdører, belysning, el. anlegg, terrasse, takterrasse m.m. Grunnmur Fundamentert med naturstensmur, trolig til faste masser/fjell. Støpt betonggulv. Yttervegger i murverkskonstruksjon. Pusset og malt. Stukkatur og trekningsarbeider på fasade mot gate. Saltak. Yttertak i tresperrekonstruksjon, utvendig tekket med platebeslått zinkplater. Deler av tak benyttes til takterrasse. Takterrasse dekket med fliser med varmekabler. Støpejernstrapp med tre i trinn. Repos tekket med fliser. Eksklusiv og påkostet leilighet i 5. etasje med terrasse og takterrasse. Nye Velux takvindu med 3 lags energiglass.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 76 kvm

Innhold

Entre, stue - kjøkken, bad/wc, 2 soverom.
Terrasse ca. 5,7 m² ut fra stue.
Trapp i stue til takterrasse.

Standard

Entré
Den flotte, profilerte entredøren i blågrønt fra Jømna Brug har sekssifret kodelås fra Yale Doorman, samt ytterligere åpningsmulighet med brikke og via mobiltelefon. Entreen gir et eksklusivt førsteinntrykk av leiligheten og er flott innredet med enstavs eikeparkett, samt glatte, hvite vegger.

Stue
Boligen har en lys og særdeles tiltalende stue i åpen løsning med et lekkert designkjøkken. Rommet har ekstra takhøyde med mønt himling og rikelig lysinnslipp fra to flotte takvinduer. Gulvet er holdt med enstavs eikeparkett, mens de glatte veggene er malt i smakfull kombinasjon av lysegrått og hvitt. Her er det god plass for både spisebord og sofaløsning med tilhørende møblement. Fra stuen er det flott designe trapp opp til takterrasse. Det er rikelig lysinnslipp fra de flotte foldedørene som man åpner opp og får en fantastisk utsikt ut over Oslofjorden.

Kjøkken
Moderne og tidsmessig kjøkkeninnredning. Mørke laminat fronter. Benkeplate med underlimt vaskekum og nedfelt 90 cm
induksjon platetopp. Avtrekksvifte. Integrert komfyr, oppvaskmaskin, kjøl/frys. Godt med skapinnredning. Åpent mot
stue. Videre er det Høiax Aquasafe lekkasjestopper under benk og komyrvakt.

Bad/wc/vaskerom
Badet er flunkende nytt og ubrukt. Rommet er særdeles delikat innredet med store, lyse gulv- og veggfliser, samt en dusjnisje med fliser på gulv. Dusjnisjen er utstyrt med hånddusj og en flott regnfallsdusj. Videre har badet gulvvarme, dimbare downlights, balansert ventilasjon, og integrert speil. Det er en lekker, plassbygd benkeinnredning i massiv eik med to toppmonterte bolleservanter. I underkant av benken er det skuffer og LED-belysning. I tillegg har badet vegghengt toalett, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse og herlige soverom med plass for garderobeløsning. Begge med enstavs parkettgulv, og glatte veggflater i lysegrått og hvitt. Boligen har for øvrig god lagringsplass i en disponibel kjellerbod, hvor det er balansert ventilasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med termostatstyrte varmekabler på bad og terrasse, samt med stedvise panelovner.

Parkering / Garasje

Det er beboer parkering i området. Dette gir anledning til parkering i gatene når som helst. Beboerparkering koster kr 3000,- i året per d.d. For øvrige (dvs de som ikke bor i området) er det avgiftsparkering mellom 08-20. Mulighet for leie av garasje i området.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med PRIVATmegleren skilter. Velkommen til visning!

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

1890/990612-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
06.05.1890
Bestemmelse om benyttelse

1985/29228-1/105 Obligasjon
23.05.1985
BELØP: NOK 200.000
Panthaver:Rabe Veslemøy Og Hanne Lyssand
Lnr: 1101397
UOPPSIGELIG
ANFØRT PRIORITET:
ETTER NOK 61000 STOREBRAND NORDEN OG ETTER TILKNYTTET
LEIEKONTRAKT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE

1985/29233-1/105 Rettighet
23.05.1985
Rettighetshaver:Wikstrøm Karl Petter
Fnr: 24028341306
LEIEAVTALE
LEIE AV LEILIGHETÅRLIG AVGIFT
NOK 22,560
BEST. OM VARIGHET
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
UTEN OPPTRINSRETT ETTER: ETTER NOK 61000
UOPPSIGELIG
I 5 ÅR
MED FLERE BESTEMMELSER

2007/286659-1/200 ** Transport av rettighet
26.03.2007
gjelder: RETTIGHET 1985/29233-1/105
Fra:HUMLEN TRADING AS
Org.nr: 938092338
Til:Kråkevik Bård Christopher
Fnr: 09047436599
2011/211018-1/200 ** Transport av rettighet
16.03.2011
gjelder: RETTIGHET 1985/29233-1/105
Fra:Kråkevik Bård Christopher
Fnr: 09047436599
Til:Wikstrøm Karl Petter

Fnr: 24028341306
1985/29234-1/105 Obligasjon
23.05.1985
BELØP: NOK 150.000
Panthaver:Wikstrøm Karl Petter
Fnr: 24028341306
UOPPSIGELIG
ANFØRT PRIORITET:
ETTER NOK 61000 STOREBRAND NORDEN OG ETTER TILKNYTTET
LEIEKONTRAKT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE

1998/20121-1/105 ** Diverse påtegning
08.04.1998
Mortifikasjonsdom sak nr:97-334 A
Autorisert kopi utstedt samme dag.
1999/68814-1/105 ** Transport av panthaver
25.11.1999
Fra:Humlen Trading As
Lnr: 1101401
Til:Anne Hertzberg
Lnr: 5328863

2007/286794-1/200 ** Transport av panthaver
26.03.2007
Fra:Anne Hertzberg
Lnr: 5328863
Til:Kråkevik Bård Christopher
Fnr: 09047436599

2011/211054-1/200 ** Transport av panthaver
16.03.2011
Fra:Kråkevik Bård Christopher
Fnr: 09047436599
Til:Wikstrøm Karl Petter
Fnr: 24028341306

2015/292164-1/200 Pantedokument
01.04.2015
BELØP: NOK 17.000.000
Panthaver:BIEN SPAREBANK ASA
Org.nr: 991853995

2015/379788-1/200 Pantedokument
30.04.2015
BELØP: NOK 40.000
Panthaver:Andelseiere I Fellesskap Jf. Brl. § 2-11, 1 Ledd
Lnr: 10072250

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det er søkt om ferdigattst. Ferdigattesten vil foreligge ved overtagelse.

Verdi ved skattefastsetting

Det finnes ingen ligningsverdi for leiligheten ettersom den er helt ny.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres til byggeområde for boliger. For mer informasjon se vedlagte reguleringskart og bestemmelser i S-1949.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag. Det er sikringsfond i borettslaget.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Det er ikke forkjøsrett i dette borettslaget, dog er det styregodkjenning.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 544,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel, felles forsikring, betjening av lån, kabel-tv m.m.

Andre faste utgifter:
Selger har ikke et estimat for strømkostnadene ettersom leiligheten er helt ny.
Forsikring i Sparebanken 1 kr (polisenummer 12312103)

Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger.Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er tre promille av dette beløpet.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 75 584,- / Kr 0 ,- pr 06.06.18 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper. Borettslaget jobber med å innføre IN-ordning, se vedlagte dokumenter til salgsoppgaven for ytterligere informasjon.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

7 950 000,- (Prisantydning)
75 584,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
8 025 584,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
8 033 516,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Neste termin 30.06.2018
Terminbeløp 35 160,85 NOK
Lånetype ann.lån med fast løpetid
Restgjeld 12 675 736,99 NOK
Terminbeløp 54 270,67 NOK
Termin hver månedsultimo
Utløpsdato 31.05.2051
Ekstra nedbetaling Ja
Avdragsfrihet gjelder til 28.02.2020

Annen nyttig informasjon

Veldrevet borettslaget bestående av 11 andeler. Trappeløp og store deler av fellesareal er pusset opp og oppgradert i 2018.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger tegner ikke boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven § 12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.
Avhendingslovens normalregler som gjelder for salget etter §3-1.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og
utgjør 45.000,- inkl. mva. I tillegg skal selger betale
kr 10 000,- og utlegg på kr 430,-. Dersom
eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 10
000,- og utlegg på kr 430,-.

Finn.no: Lokalområde

Frogner