Eiendom

Nyoppusset selveier med hybel - Trappefri adkomst - Stille beliggenhet. 2 bad/wc - gjestetoalett - vaskerom

Nyoppusset selveier med hybel - Trappefri adkomst - Stille beliggenhet. 2 bad/wc - gjestetoalett - vaskerom

Fakta

 • Tidemands gate 4
 • Primærrom
  138
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 350 000 ,-

Omkostninger

10 350 000,- (Prisantydning)
28 011,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 378 011,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
259 450,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 378 011,-))
6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
276 849,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 654 860,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  138
 • Tomt
  1539

Oppdragsnummer

186-18-0224

Eier

Jan Eric Arnesen
Karen Anette Stai

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 859 Snr. 1 i Oslo kommune

Byggeår

1976

Areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 152 kvm
Rom som er P-rom: Gang/entré, toalett, stue/kjøkken, bad, to soverom, kjøkken, bad/innredet rom og vaskerom/innredet rom.

Tomtetype/areal

Fellestomt / 1539 kvm

Forretningsfører

Alle Tall AS

Beskrivelse av eiendommen

Nyoppusset og strøken selveierleilighet med god beliggenhet i Tidemands gate på Frogner. Leiligheten ligger i 1. etasje i en velholdt bygård fra 1970-tallet. Leiligheten har nylig blitt fullstendig pusset opp med nye bad/wc, nytt vaskerom og nytt kjøkken, samt at alle overflater er nye. Boligen ligger stille og rolig til med trappefri adkomst. Smart hybelløsning* med egen inngang. Gulvvarme i alle gulv med unntak av soverommene.

Leiligheten er lys og innbydende med delikate farger og moderne materialvalg. Leiligheten fremstår som innflyttingsklar.

Boligen inneholder gang/entré med skyvedørsgarderobe. Praktisk gjestetoalett tilknyttet gang/entré. Stor og lys stue med stue plass til flere soner. Romslig og nytt spisekjøkken med integrerte hvitevarer og god plass til langbord. To soverom med god størrelse. Hovedsoverommet har stor garderobe. Smart løsning med delikat og nyoppusset bad/wc tilknyttet et eget vaskerom i bakkant. I hybelen* finnes det stue i åpen løsning med nytt kjøkken og lekkert bad/wc med opplegg for vaskemaskin.

Hybelen er ikke registrert som en egen boenhet, og således ikke godkjent som egen utleieleilighet.

Det er beboerparkering i området.

Beliggenhet

Meget populær og sentral beliggenhet midt på Frogner i Oslo. Tidemands gate er av mange betraktet som en av bydelens mest attraktive gater grunnet sin sentrale, men likevel tilbaketrukne beliggenhet. Butikker, kaféer og restauranter som bl.a. Bølgen og Moi Briskeby ligger kun noen minutters gange unna. Flere barer, natteliv og nisjeforretninger ligger også innen gangavstand i både Frognerveien og Bygdøy alle. Man finner bl.a. populære Majorstukrysset, Bogstadveien/Hegdehaugsveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet. Ønsker man å la bilen stå, har man trikkeholdeplass rett rundt hjørne på Frogner plass som raskt tar deg til Majorstuen som er et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes T-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går også fra Majorstukrysset. Kort avstand til den populære handlegate i Bogstadveien. Det er også kun en kort tur til Slottsparken og videre Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og kafeer. Attraktive Aker Brygge og Tjuvholmen med flere av byens mest populære spisesteder og restauranter er også innen rekkevidde.

Av rekreasjonsmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet.

Sats Elixia ved Colosseum Park og eksklusive Artesia Spa på hjørnet av Majorstuveien.

Standard

Stue
Stor og lys stue med store vindusflater. Stuen har en delvis åpen løsning mot kjøkken. Stuen er kvadratisk og kan enkelt innredes i flere soner.

Kjøkken
Ny og moderne kjøkkeninnredning fra 2018. Innredningen har slette fronter og lekker benkeplate av stein. Godt med teknisk utstyr som integrert kokeplate, komfyr, kjøleskap, fryser og vinskap med mekanisk avtrekk integrert i kokeplaten. Det er elektronisk waterstopp funksjon i benk under oppvaskkum. Kjøkkenet har god plass til stort spisebord med tilhørende møblement som passer perfekt i sosiale lag.

Bad og vaskerom
Delikat flislagt bad fra 2018 med varmekabler på gulv og downlights i himling. Badet har vegghengt toalett og hjørnedusj med vegger av glass. Fra badet går du inn til et praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Hovedsoverom
Luftig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Soverommet har godt med oppbevaringsplass i stor garderobeløsning.

Soverom II
Soverom to er noe mindre enn hovedsoverommet, men fungerer fint som gjesterom, kontor eller barnerom. Dette soverommet har to store vinduer som gir godt med lysinnslipp.

Entré
Innbydende og romslig entré med stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Praktisk gjestetoalett.

Overflater
Himling: Malte overflater med downlights.
Vegger: Keramiske fliser og malte overflater på bad og innredet baderom. Malte overflater i øvrige rom.
Gulv: Keramiske fliser på toalett, bad, innredet baderom og innredet vaskerom. Parkett i øvrige rom.

Hybeldel*
Hybeldel med egen inngang. Praktisk løsning med åpen stue/soverom og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og laminat kjøkkenbenk med mekanisk avtrekk over kokeplate. Det er integrert komfyr og kjøleskap. Innredningen er nyoppført i 2018. Hybeldelen har god plass til spisebord for to, og du kan enkelt innrede med både seng eller sofa.

Hybeldelen har et stilrent bad fra 2018 med keramiske fliser på vegger og gulv. Badet har varmekabler på gulvet, dusjdører i glass og vegghengt toalett.

Ventilasjon bad og vaskerom
TG2 vurderes grunnet manglende tilluft til rommet under dørblad på bad og grunnet naturlig avtrekk. Krav til mekanisk avtrekk på bad bygget etter 1997.

Vaskerom
TG2 vurderes da fall på gulv ikke samsvarer kravet for våtrom.

Vinduer
TG2 vurderes grunnet alderen på vinduene. Forventet levetid på vinduer er 40 år, TG2 vurderes når halvparten av den forventede levetiden har passert.

Se mer i takstmann Espen Eilertsen tilstandsrapport datert 03.01.2019, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming med panelovner. Varmekabler i gulv på bad- og vaskerom. Varmefolie i øvrige gulv, med unntak av soverom.

Parkering/garasje

Det er beboerparkering i området. Dvs. at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Har man folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan man nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner man på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Har man elbil eller HC-kort, trenger man ikke søke om beboerparkeringstillatelse. For sistnevnte gjelder generelle parkeringsbestemmelser.

Byggemåte

Tak
Flatt tak, antatt tekket med papp/ folie.

Grunn fundament
Støpt plate mot grunn. Bærende konstruksjon oppført av betong, kledd utvendig med teglstein og plater.

Etasjeskiller
Av prefabrikkerte betongelementer.

Yttervegger
Bærende konstruksjon oppført av betong, kledd utvendig med teglstein og plater.

Vinduer og dører
Vinduer med 2- lags energiglass og ramme av tre, ukjent alder i stue og fra 1997 på soverom. Ytterdør til gang/entré er ny i 2018.

For utfyllende informasjon se tilstandsrapport utført av Espen Eilertsen, datert 03.01.2019, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 138 kvm, Bruttoareal: 152 kvm

Følgende er definert som primærrom:
1. etasje: Gang/entré, toalett, stue/kjøkken, bad, to soverom, kjøkken, bad/innredet rom og vaskerom/innredet rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 03.01.2019 utført av Espen Eilertsen, som følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Adkomst

Inngang fra Tidemands gate.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1897/900684-1/105 Bestemmelse om bebyggelse / Bestemmelse om benyttelse / Bestemmelse om gjerde
1905/900238-1/105 Bestemmelse om bebyggelse / Bestemmelse om benyttelse / Bestemmelse om gjerde
1969/522323-1/105 Erklæring/avtale
1974/514848-1/105 Best. om adkomstrett
1976/518082-3/105 Erklæring/avtale
Panterett til sameiet - kr 5 000,-

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for oppføring av boligblokken. Videre foreligger det ferdigattest for bruksendring fra næringsseksjon til bolig seksjon og ferdigattest for ny dør og utvidelse av eksisterende dør i bærende betongvegg.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 096 746,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 6 989 154,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert S-2529 - Endret reguleringsplan m/ reguleringsbestemmelser for Frogner- området, kvartalene begr. av Kirkevn.-Prof.Dahls gt.-Tidemands gt. -Munthes gt.-Eckersbergs gt.-Tors gt.-Odins gt.-Frognervn. Byggeomr.for bolig m/tilh.anlegg,Tomt for off.bygning mm. Eiendommen ligger i Felt 18 hvor maksimal etasjehøyde er 5 etasjer med overetasje. For all ny bebyggelse (boliger, kontorer/forretninger og offentlige bygninger) skal det skaffes biloppstillingsplasser nødvendige for eiendommens bruk etter bygningsrådets skjønn.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Beskrivelse av sameiet

Sameie består av 18 boligseksjoner og det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Det er dugnadsplikt i sameiet. Ved uteblivelse blir eier avkrev kr 250,-.

Sameiet har en kollektiv avtale med Get gjeldende til 2021 om levering av digital-TV ( Start 50 og Get box Mikro) og internett/bredbånd (hastighet 10 mbps). Dersom kjøper ønsker å kjøpe ytterligere tjenester fra Get må han kontakte kundekontoret til Get og inngå en individuell tilleggsavtale med selskapet.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 953,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel- tv, andel kommunale avgifter, felles byggforsikring, betjening av avdrag og renter på felles lån, drift og vedlikehold.

Strøm, ca. 16 640 kWh / kr 15 300,- per år ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Forsikring i W. R. Berkley Insurance Nordic NUF (polisenummer 200941).

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Eiendomsskatt for 2018 utgjør kr 1 762,- for denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 28 011,- / Kr 6 395,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og formue overtas av kjøper.

Regnskap / økonomi

Resultatregnskapet viser et overskudd på kr 261 796, men egenkapitalen er fortsatt negativ minus kr 370 119. Sameiet har ingen problemer med å betale de faste utgiftene pluss renter og avdraget på gjeldsbrevlånet selv om likviditeten periodevis kan være noe stram. Se budsjett for mer informasjon. Dokumentene er vedlagt i vedlegg til salgsoppgaven.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

10 350 000,- (Prisantydning)
28 011,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 378 011,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
259 450,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 378 011,-))
6 250,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
276 849,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 654 860,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ett lån i Handelsbanken.

Rentesats per 31.12.2017: 3,3 % pa.
Etter planen skal lånet innfris 08.05.2022
Totalsaldo per 31.12.2017: 479 924,-
Andel av saldoen per 31.12.2017: 28 011,-

Lånet betjenes via de månedlige fellesutgiftene.

Annen nyttig informasjon

Bad og vaskerom er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke omsøkt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut. Utleie skal godkjennes av sameiets styre.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglerprovisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 10 378 011,-) (Kr.103 500)
Klikk (Kr.4 500)
Nettannonsering (Kr.5 500)
Innhenting av opplysninger fra kommune + ferdigattest (Kr.1 500)
Trykking av vedlegg til salgsoppgave (Kr.1 950)
Nøkkelinformasjon (Kr.4 500)
Overtakelse (Kr.2 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.950)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Oppgjørskostnad Noroppgjør (Kr.6 950)
Tilretteleggingshonorar (Kr.12 500)
Totalt kr. (Kr.144 375)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- i tillegg til utlegg og faste vederlag.

Finn.no: Lokalområde

Frogner