Eiendom

Romslig, luksuriøs 4(5)-roms selveier med balkong og heis. Lekkert interiør, stor stue, kontor og påkostet kjøkken.

Romslig, luksuriøs 4(5)-roms selveier med balkong og heis. Lekkert interiør, stor stue, kontor og påkostet kjøkken.

Fakta

 • Elisenbergveien 4
 • Primærrom
  153
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 500 000 ,-

Omkostninger

13 500 000,- (Prisantydning)
112 329,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 612 329,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
340 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 13 612 329,-))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
357 099,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 969 428,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  153
 • Tomt
  736

Oppdragsnummer

159-18-0595

Eier

Valentina Arsic
Robert N Horneman Frostad

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 212 Bnr. 245 Snr. 4 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1898

Areal

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm, Bruttoareal: 163 kvm

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 736 kvm

Forretningsfører

BORI BBL

Beliggenhet

Eiendommen ligger i en rolig gate i et populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Fra boligen er det gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, i tillegg til Slottsparken, Uranienborgparken og vakre Frognerparken. Sistnevnte inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Hver lørdag er det basarer og yrende liv på Vestkanttorvet, og ærverdige Gimle Kino kan også anbefales.

Det er kort vei til Aker brygge og Tjuvholmen med spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her finner man også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen for solbading og flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Du kan også gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en pulserende handlegate i rivende utvikling.

Kort fortalt
- 4(5)-roms selveier m. høy standard.
- 2. etasje og adkomst med heis.
- Sørvendt balkong utenfor stuen.
- Vakker tofløyet inngangsdør.
- Luksuriøst, moderne interiør.
- Påkostede materialer og detaljer.
- Høyt tak med stukkatur og rosett.
- Eksklusivt kjøkken, takhøye skap.
- Integrerte Gaggenau hvitevarer.
- Induksjon, dampovn, grill, vinskap.
- Stor, hyggelig stue og spisestue.
- Kontor/gjesterom/soverom 3 med bokhyller.
- Lekkert bad med badekar og dusj.
- Opplegg for vask/tørk i søyle.
- Pent gjestetoalett med glassdør.
- 2 romslige soverom, ett med skap.
- Plassbygde skap i entré og gang.
- Sikringsskap m. automatsikringer.
- Deilig gulvvarme i alle rom.

Byggemåte

Bygningen antas oppført med grunnmur av gråsteinsmur/teglestein på antatt faste, bærende masser. Etasjeskillere av trebjelkelag antatt med stubbloftsleire. Yttervegger mot gate i murverk med pusset og malt overflate. Trekninger og utsmykninger på fasade. Murverkskonstruksjoner mot bakgård/gårdsrom. Takkonstruksjon med sperrer av tre, saltak takform, antatt tekket med plater/takstein (ikke besiktiget).Vinduer med 2-lags isolerglass.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 153 kvm, Bruksareal: 153 kvm, Bruttoareal: 163 kvm

Innhold

2. etasje: Entré, gjestetoalett, gang, 2 soverom, arbeids-/gjesterom/soverom 3, bad, kjøkken og stue.
Annet: En bod i baktrappen på ca. 2 m2. og en kjellerbod på ca. 11 m2.

Standard

Elisenbergveien 4 er en luksuriøs 4(5)-roms selveier i 2. etg, i en klassisk bygård i fire etasjer med heis. Boligen har en meget attraktiv beliggenhet, med kort gangavstand til Tjuvholmen og Aker brygge, flotte parkanlegg og Oslos rike kulturliv. Gateparkering.

Leiligheten har blitt betydelig oppgradert de senere år, og det er valgt eksklusive materialer og skreddersydde løsninger. Spesielt kjøkkenet er påkostet, med integrerte hvitevarer fra Gaggenau, benkeplate i sten og marmorgulv. Her kan hobbykokken kose seg med induksjon, dampovn, grill, vinskap m.m.

Stuen er stor og flott, med høye vinduer og klassisk stukkatur og rosett i himling. Det er også et eget kontor/gjesterom/soverom 3 med plassbygde bokhyller. Leiligheten har et nydelig bad med badekar, gjestetoalett og 2 romslige soverom.

Entré
Leiligheten har inngang fra gaten via heis og felles trappeoppgang. Inngangsdøren er tofløyet med tidstypiske ornamenter og frostet glassfelt. Når du kommer inn blir du møtt av en flott entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Gulvet er med sort og hvit marmor, langs den ene veggen er plassbygde, takhøye skap og det er montert downlights i himling.

Kjøkken
Kjøkkenet er luksuriøst med sort og hvitt marmorgulv, takhøy innredning og strekktak med innfelte downlights. Dette er et kjøkken for entusiaster, med hvitevarer fra bl.a. Gaggenau. Induksjonsplatetopp, stekeovn, ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap, fryseskap og vinskap er integrert. I tillegg er det dampovn og grill, som gir mulighet for kreativ matlaging og nye smaksopplevelser.

Innredningen er takhøy med glatte fronter i heltre spesiallaget av svenske Lidhults. Benkeplaten er i lekker sort stein med underlimt oppvaskkum i stål. En kjøkkenøy midt i rommet gir gode arbeidsflater og rikelig med skapplass, her er det også sitteplasser.

Stue
Leiligheten har en romslig stue med rosett og stukkatur i himling, gråmalte vegger og lekker italiensk parkett fra Berti på gulv, med kvadrater og mønster. Berti har bl.a. levert gulv til Buckingham palace og Kreml for ikke å nevne andre store palasser rundt om i verden. Rommet har godt naturlig lys fra høye vinduer og en tofløyet dør ut til balkong. I det ene hjørnet er en klassisk peis som gir hyggelig stemning til rommet. Ved kjøkkenet er en egen plass til spisestue, og her er det god plass til langbord.

Arbeidsrom-/gjesterom/soverom 3
Innenfor stuen er et hyggelig arbeidsrom/gjesterom med plassbygde bokhyller helt opp til taket, og plass til ønsket møblement. Bokhyllene er i sort og står i stilig kontrast til det lyse interiøret ellers. Det er montert metallskinner og en stige på hjul som gjør det enkelt å nå selv de øverste hyllene.

Bad/wc/vaskerom
Boligen har et bad og gjestetoalett. Badet har et moderne stiluttrykk med lyse fliser fra spanske Porcelanosa med organisk tekstur på flere vegger, og grå gulvfliser med trestruktur. I det ene hjørnet er et innfliset badekar med hånddusj og buet front. Den buede formen gjentas i servantinnredningen og gir interiøret et helhetlig inntrykk.

Ellers er rommet innredet med en dusjnisje med regnfallsdusj og glassvegg, veggmontert toalett, elektrisk håndklevarmer og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyle. Det er varme i gulvet.

Gjestetoalettet ligger ved entréen og har sorte gulvfliser og stilige mosaikkliser med matt og blank overflate på nedre halvdel av veggen. De ulike teksturene gir flisene en glitrende overflate. Rommet er innredet med et vegghengt toalett og servant, og døren er i matt, hvitt glass uten innsyn.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to soverom, begge er romslige og flotte med god takhøyde. Hovedsoverommet har plassbygde garderobeskap, det mindre soverommet har plassbygde bokhyller og en hyggelig sitteplass ved vinduet. Boligen har forøvrig plassbygde garderobeskap fra Elen i gangen ved soverommene og i entréen.

Utstyr

Ventilasjonen er i hovedsak naturlig. Sikringsskapet har automatsikringer. Boligen er tilknyttet kabel-tv og internett, og det er montert porttelefon.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme i alle rom og peis i stuen. Elektrisk gulvvarme, men det er ifølge selger lett å koble seg til sentralfyring om ønskelig.

Parkering / Garasje

Det er gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Fra stuen er det utgang til en balkong på 5 kvm, med vakkert rekkverk i smijern, vendt vest mot Nobels gate og grønne trær.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet finner du restaurantene Enoteca og Kolonihagen, samt den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk og T-bane, og det er flere holdeplasser i nærheten. Med bil tar det ca. 4 min til Skøyen, 6 min til Majorstuen, 9 min til Oslo S og 42 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det kort vei til Ruseløkka barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i området, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1987/80480-3/105 Pantsettelseserklæring
02.12.1987
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1107058
PRIORITET ETTER: 90%
AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/39498-1/105 Erklæring/avtale
19.07.1994
Rett for eier av seksjon 11 til å kreve omseksjonering m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1901). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 487 918,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 7 961 336,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-3330.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av sameiet

Elisenbergveien 4 Sameie, orgnr. 993747696, består av 10 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 712,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kabel-TV og bredbånd, fyring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, forsikring, kommunale avgifter m.m.

Andre faste utgifter:
Strøm
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer 82770422)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 112 329,- / Kr 29 034,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

13 500 000,- (Prisantydning)
112 329,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 612 329,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
340 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 13 612 329,-))
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
357 099,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 969 428,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Sameiet krever i tillegg inn et inn gebyr på kr. 5000,- hver fra både selger og kjøper. Dette er et gebyr for inn- og utflytting.

Energiforbruk

Energiforbruk for år 2017: 22.456 kwh

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: 62018153535, Nordea Bank Norge ASA LÅN
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 13.09.2018: 3.2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 54
Saldo per 13.09.2018: 1 444 574
Andel av saldo: 112 330
Første termin/første avdrag: 30.03.2017 ( siste termin 30.12.2031 )
Flytende rente

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra kommunen og forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1,5% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 24 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

Frogner