Eiendom

Særdeles innbydende 5-roms m/ 2 balkonger og peis. 2 delikate bad, lekkert kjøkken. 2 eller 3 soverom. Parkering*

Særdeles innbydende 5-roms m/ 2 balkonger og peis. 2 delikate bad, lekkert kjøkken. 2 eller 3 soverom. Parkering*
Solgt

Fakta

 • Nobels gate 20 B
 • Primærrom
  139
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  12 950 000 ,-

Omkostninger

12 950 000,- (Prisantydning)
224 772,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 174 772,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
8 655,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 401,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
17 956,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 192 728,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  139
 • Tomt
  1312

Oppdragsnummer

159-18-0750

Eier

Mikal Formo Asplin

Eiendomstype

Aksjeleilighet

Eierform

Aksje

Betegnelse

Aksjebrevnr. 325-345 Orgnr. 834664542 i Oslo kommune

Etasje

5

Byggeår

1931

Areal

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 150 kvm

Antall rom

5

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1312 kvm

Forretningsfører

Brækhus Eiendom AS

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært, urbant og sentralt boligområde på Frogner i Oslo. Bebyggelsen på Frogner er preget av store byvillaer og fornemme bygårder fra 1800-tallet, og i dag ligger de fleste ambassadene og ambassaderesidensene der.

Boligen ligger rett ved vakre Frognerparken og med nærhet til både Slottsparken og Uranienborgparken. Frognerparken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Fra eiendommen er det ellers gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter, samt kort vei til lekeplass, skøytebane, Gimle Kino og flere treningssentre etc.

Det tar også få minutter å gå til Aker brygge og Tjuvholmen med gode shoppingmuligheter og spennende gallerier som Astrup Fearnley Museet og Pushwagner Gallery. Her ligger også Tjuvholmen sjøbad med fin strand, gressplen og en flott skulpturpark. Fra Rådhuset kan du ta båten ut til Bygdøy og Huk. Det kan anbefales å gå promenaden langs Frognerkilen og stoppe innom Karenslyst allé, en av byens mest ekspanderende gater.

Kort fortalt
- Lekker 5-roms med god standard.
- Betydelig oppgradert i senere år.
- P-plass i gårdsrom etter ansiennitet.
- To herlige balkonger på ca. 5 kvm.
- Flott entré med garderobeløsning og spesiealbygget
dør i glass og smijern mot spisestue.
- Stort og lekkert kvalitetskjøkken.
- Integrerte Miele hvitevarer og spiseplass.
- Spisestue med renovert, åpen peis.
- Stue med solide, plassbygde hyller.
- To lekre bad og separat vaskerom.
- Ett bad har deilig steamdusj.
- To soverom, ett tilknyttet bad.
- Boder og stort omkledningsrom.
- Sikringsskap med jordfeilbrytere.
- Nytt elektrisk anlegg er installert
- Nytt røropplegg for vann- og avløp.
- Fyring/varmtvann er inkludert.

Byggemåte

Grunnmur i betong. Yttervegger er oppmurt i teglstein. Fasader mot gate i tegl. Fasader mot gårdsrom i malt murpuss. Vinduer med tolags isolerglass i malte trerammer. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 139 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 150 kvm

Innhold

5. etasje: Entré, gang, kjøkken, spisestue, stue, 2 bad/wc, vaskerom, 2 soverom og omkledningsrom/soverom.
Annet: En disponibel kjellerbod på ca. 5 kvm og en loftsbod på ca. 10 kvm.

Standard

Nobels gate 20 B er en luksuriøs 5-roms aksjeleilighet i klassisk bygård fra 1931, med attraktiv beliggenhet på Frogner. Leiligheten byr på 2 flotte balkonger med utgang fra stue og kjøkken. Mulighet for parkering i felles gårdsrom etter ansiennitet.

Leiligheten er betydelig oppgradert de siste tre år, med høyt fokus på eksklusive materialer og skreddersydde løsninger. Boligen består av entré med historiske gulvfliser og spesialbygde dører i glass og smijern, et velutstyrt kjøkken med spesialtilpasset innredning og en flott spisestue med åpen peis. Videre er det en innbydende stue med originalt parkettgulv, et separat vaskerom, 2 lekre bad og 2 romslige soverom. Hovedsoverommet har egen masteravdeling med tilknyttet bad med steamdusj, samt et velinnredet omkledningsrom/alt.soverom 3.

Entré
Det er inngang til entré via felles trappeoppgang. Entreen gir et svært tiltalende inntrykk av boligen med historiske gulvfliser og malte veggflater. Rommets fine størrelse gir god plass til møblement som ønsker gjestene velkommen. Det er rikelig med plass til yttertøy, sko og annet tilbehør i en stedsbygget garderobeløsning med oppheng og hyller i eik. Fra entréen har man også stilige, spesialbygde dører i glass og smijern mot spisestuen. Boligen har også en bi-inngang via baktrapp.

Kjøkken
Kjøkkenet er et høydepunkt i seg selv, godt tilrettelagt for kokkelering og sosiale sammenkomster. Rommet har original eikeparkett med fiskebensmønster og vegger i en fin kombinasjon av glatte, malte flater og tekstil. Over en plassbygd sittebenk er det downlights, supplert med to vinduer for optimale lysforhold. En glassdør fører ut til balkong mot rolig bakgård - perfekt når man vil innta måltidene utendørs.

Kjøkkeninnredningen er plassbygd, og fremstår i solid håndverk med eksklusivt materialvalg og utstyr. Den takhøye innredningen har lett, profilerte fronter i eik, benkeplater med beslag og oppvaskkum i rustfritt stål. Ventilatorhette tilknyttet plasmafilter. Videre er det stilfulle detaljer som skapbelysning og benkebelysning som lyser opp vakre marmorfliser. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer i form av komfyr/gasstopp fra Smeg, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys fra Miele, samt to stilige vinskuffer fra NorCool.

Stue og spisestue
Stuen har et elegant preg med flotte, profilerte lister, duse, gråmalte vegger og stemningsfull belysning fra doble downlights. På gulvet er det en vakker, fiskebeinsmønstret eikeparkett som er slipt og hvitpigmentert. Parketten er original og gir et autentisk preg. Langs den ene veggen er det en snekkertilpasset bokhylle med stilrene fronter, og det er ellers god plass til sofaløsning. Dagslyset slippes inn via to vinduer og en glassdør fører ut til koselig balkong.

Mellom kjøkkenet og stuen er det en nydelig spisestue med plass til fullt spisestuemøblement. For en helhetlig stil har også dette rommet fiskebeinsmønstret eikeparkett, gråmalte vegger og downlights. En renovert, åpen peis gir et flott blikkfang og knitrende hygge.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder to lekre bad og et vaskerom, hvor ett av badene er tilknyttet hovedsoverom. Rommene ble oppgradert/etablert i 2014/2015 med store, sandfargede gulvfliser og grå vegger. Det er downlights i hvitmalt himling, lun gulvvarme og vegghengt toalett.

Badet som ligger i tilknytning til soverommet har i tillegg en herlig steamdusj utstyrt med glassdører, downlights og helfliset sittebenk for ekstra nytelse. Innredningen for øvrig består av stedsbygget benkeplate med to toppmonterte servanter og sidebelysning ved speil.

Det andre badet er innredet med toppmontert servant på benkeplate og speil på vegg over servant. Bak en dusjvegg i herdet glass er det en delikat dusjnisje himmelblå fliser og regnfallsdusj. Begge rommene har for øvrig meget god standard på sanitærutstyret som blant annet er av kvalitetsmerke Vola.

Vaskerom
Innenfor det ene badet fører en skyvedør inn til et praktisk vaskerom. En mørk benkeplate danner en fin arbeidsflate, og under benken er det opplegg for vaskemaskin, samt plass til tørketrommel. På motsatt side er veggen utstyrt med knagger til oppheng av tørkestativ og trådhyller til vaskepulver og annet tilbehør.

Soverom og garderobe
Leiligheten har totalt tre innbydende soverom hvorav det ene soverommet er i bruk som omkledningsrom og ligger en suite med hovedsoverommet som også har eget bad i tilknytning. Soverommene har downlights, heldekkende tepper og vegger i lune, dempede farger. Det ene soverommet har takhøye, snekkertilpassede garderobeskap, utført med lett profilerte fronter i samme farge som veggene.

Omkledningsrommet har en innholdsrik, spesialtilpasset innredning med malte, profilerte fronter og innmat i eik. Videre er det downlights, veggmontert helfigurspeil og teppelagt gulv som er mykt å gå på for bare føtter. I entreen er det stedsbygget garderobeløsning med oppheng og solide hyller i eik. For ekstra lagringsplass disponeres en kjellerbod på ca. 5 kvm og en loftsbod på ca. 10 kvm.

Utstyr

Ventilasjonen er basert på naturlig oppdrift med avtrekk fra kjøkken og våtrom. Videre har boligen dørcalling, og et sikringsskap utstyrt med nye jordfeilautomater.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet sentralfyringsanlegg basert på fjernvarme som også leverer varmtvann. I tillegg er det gulvvarme på begge bad og åpen peis i spisestuen.

Parkering / Garasje

Det er parkering i felles gårdsrom som tildeles etter ansiennitet.* I tillegg er det beboerparkering i området.
Øvrig parkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Leiligheten i femte etasje er gjennomgående, og har en svært attraktiv og usjenert beliggenhet med korte avstander til forretninger, servicefunksjoner og vakre Frognerparken. Boligen har to flotte balkonger med utgang fra henholdsvis kjøkken og stue. Begge balkongene måler ca. 5 kvm, med tredekke og et pent rekkverk i malt stål. Balkongen utenfor kjøkkenet vender inn mot rolig gårdsrom som er pent opparbeidet med noe plen og beplantninger, samt asfalterte parkeringsplasser.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget og Bygdøy allé er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Dagligvarehandelen kan gjøres på Skafferiet, Joker, Meny og Kiwi. I umiddelbar nærhet ligger også restaurantene Schillers Tapas, Enoteca og Feinschmecker, samt Stockfleths og den tradisjonsrike fisk- og viltbutikken Fjeldberg. Skøyen med Karenslyst Allé, Vika og Aker brygge ligger også i nærheten.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, og det er flere holdeplasser like i nærheten. Med bil fra Frogner tar det ca. 2 min til Skøyen, 3 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Skøyen barneskole og Majorstuen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i aksjeselskapets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På aksjeselskapets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Aksjeselskapet har lovbestemt pant i den enkelte aksje for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom aksjonær og boligaksjeselskapet, jf. borettslagsloven §§ 5-20 og 1-4. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Aksjelaget har vedtektsfestet/lovbestemt pant for aksjehavers forpliktelser overfor aksjelaget.

1921/920616-1/105 Erklæring/avtale
12.02.1921
best. om felles gårdsplass

1929/912797-1/105 Erklæring/avtale
20.10.1929
Bestemmelser om brannvegg/-dør

1929/912798-1/105 Erklæring/avtale
24.10.1929
best. om felles gårdsplass

1930/902395-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
12.07.1930
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1930/902396-1/105 Erklæring/avtale
23.12.1930
best. om felles gårdsplass

1964/502201-1/105 Erklæring/avtale
12.02.1964
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus (år 1936). Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 465 887,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 8 877 194,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Bygdøy allé 73 - Oppføring av balkonger: Saksnummer: 201806001 - Byggesak
Eckersbergs gate 13 A og B - Oppføring av balkonger: Saksnummer: 201612828 - Byggesak

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Beskrivelse av boligaksjeselskapet

Boligaksjeselskap: AS Nobelsgate 20 Org.nr. 834664542

Vedlikehold
-Det viktigste arbeidet som er gjennomført i 2017 er fornyelse av parkeringsplass i bakgård, med drenering og ny komprimert singel.
-Det er snakk om at man ønsker å kjøpe inn nye ytterdører.

Det er aksjeselskapet som eier eiendommen, mens aksjonærene eier aksjer i selskapet. Aksje i selskapet gir aksjonær borett til en nærmere bestemt bolig. Aksjonærene har ikke personlig ansvar for boligaksjeselskapets gjeld, men aksjeselskapets løpende utgifter må dekkes av aksjonærene gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Borettslagsloven §§ 1-5, 4-2, hele kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4.

Faste, løpende kostnader

Kr. 5 616,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, betjening av fellesgjeld, fyring/varmtvann, renhold, forretningsførsel og daglig drift.

Fordeling:
Fellesutgifter kr. 4 539,-. Nedbetaling fellesgjeld kr. 1 077.- og evt leie av bilplass etter ansiennitet kr. 450,-. Se selskapets regnskap for ytterligere opplysninger.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr. 8.000,- ifølge selger.
Forsikring i / Gjensidige Forsikring ASA kr (polisenummer 83589439)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt:

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 224 772,- / Kr 31 592,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

12 950 000,- (Prisantydning)
224 772,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
13 174 772,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
8 655,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 401,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
17 956,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 192 728,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Ca. 8000 kwh. ifølge selger.

Spesifikasjon av lån

Långiver: Eiendomskreditt AS
Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold.
4 terminer pa.
Rentesats per 01.02.2017 lik 3,7% pa.
Lånet løper til 2045.
Saldo per 30.09.2018: kr 3.657.350,-
Andel av saldo: 224.771,88

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra kommunen og forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter til å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med en sakkyndig.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Det forutsettes at budgivere gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i boligaksjeselskap krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selgeren og utgjør: Provisjon 1,1% inkl. mva. Tilrettelegging kr 12 500,- Oppgjørsgebyr kr 7 500,- Visninger 2500,- pr. stk. megleropplysninger 6 000,- Markedspakke kr 24 900,- Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selgere betale for alle overnevnte unntatt provisjon.

Finn.no: Lokalområde

Frogner