Eiendom

v/FROGNERPARKEN- Lys klassisk 5-r endeleil. m/parkeringsplass og peis. Tot. 161 kvm inkl. 25 kvm kjellerstue*. Lave omk.

v/FROGNERPARKEN- Lys klassisk 5-r endeleil. m/parkeringsplass og peis. Tot. 161 kvm inkl. 25 kvm kjellerstue*. Lave omk.

Fakta

 • Thomas Heftyes gate 62 A
 • Primærrom
  136
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 000 000 ,-

Omkostninger

10 000 000,- (Prisantydning)
132 833,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 132 833,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 050,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
15 522,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 148 355,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  136
 • Tomt
  824

Matrikkel

Gnr.212 Bnr.853 Aksjebrevnr.34-38 Orgnr.934806085 i Oslo kommune

Adresse

Thomas Heftyes gate 62 A
0267 Oslo
Oppgang A, 1. etasje

Prisantydning inkludert omkostninger

10 000 000,- (Prisantydning)
132 833,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 132 833,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
5 400,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
3 050,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
15 522,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 148 355,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Det tas forbehold om endringer i offentlige og private gebyrer.

Felleskostnader

Kr. 4 028,- per mnd. Felleskostnader dekker normalt løpende vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring og eiendomsskatt mm. Faktureres kvartalsvis.

Faste løpende kostnader

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt er rekvirert men pt ikke mottatt.
Det gjøres oppmerksom på at satsen for eiendomsskatt blir fastsatt årlig av bystyret. Eiendomsskatten vil derfor kunne variere fra år til år. Det gjøres spesielt oppmerksom på at eiendomsskatten vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. Da borettslaget er reell eier og hjemmelshaver til grunnen vil faktura for eiendomsskatten bli utstedt til borettslaget. Det blir opp til hvert enkelt borettslag å avgjøre hvordan denne fakturaen blir fordelt.

Areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 136 kvm, Bruttoareal: 152 kvm.
Arealet av primære rom (P-rom) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger og sjakter mellom disse rommene. Arealet er oppgitt ihht takstmannens målinger og ikke kontrollert av megler.

Boligen har 3 soverom.

Type eiendom

Aksje, Leilighet

Byggeår

Boligen ble oppført i 1916

Etasje

1. etasje

Energimerke

Energimerke for denne boligen er: Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Høydepunkter

- Representativ og vakker frittliggende bygård i Jugendstil tegnet av den kjente arkitekten Syver Nilsen
- Hjørneleilighet med store vinduer mot 3 himmelretninger
- Flott klassisk leilighet med god takhøyde og romslige rom
- Disponibel liten fellesbalkong med enkel adkomst via baktrapp
- Parkeringsplass disponibel for leiligheten i bakgården (enkel utgang til p-plass via baktrapp)
- Stort kjellerrom på 25 kvm. (benyttet som kjellerstue*) disponibelt for leiligheten - NB! Rommet er ikke medregnet i arealberegningen.
- Hyggelig hjørnepeis i hallen
- Flotte klassiske detaljer - både på bygget og i leiligheten
- Meget sentral beliggenhet nær Frognerparken (på hjørnet Th. Heftyes gt./Lindemanns gt. - nokså midt mellom Uranienborg og Skøyen).

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget sentralt til på Frogner, med kaféer og dagligvare i umiddelbar nærhet, samt holdeplass for trikk og buss. Et rikt utvalg av forretninger og shopping i Bygdøy Allé.

Den fantastiske Frognerparken ligger rett rundt hjørnet. Her er det et yrende folkeliv om sommeren med konserter, ballspill, turister og andre sosiale arrangementer. Noen minutters gange til blant annet Majorstuen, Uranienborg, Solli Plass og Skøyen.

Gangavstand til blant annet Frogner tennis Frogner Stadium. Alle typer offentlig kommunikasjon inklusive t-baner fra Majorstuen.

Innhold

Høy 1. etg. (oppleves som 2. etg.):
Primærrom utgjør 136 kvm. som omfattes av stor hall med garderobeløsning og hjørnepeis, stue, spisestue, anretning tilknyttet kjøkkenet med spiseplass ved vindu, 3 soverom og flislagt baderom. Tilgang til felles balkong* via baktrappen.

I tillegg disponerer leiligheten alene et ekstra rom i kjeller på 25 kvm. benyttet som kjellerstue* (NB! Rommet er ikke medregnet i arealberegningen og er ikke godkjent til varig opphold). Videre disponeres 3 kjellerboder, en stor loftsbod, samt parkering i bakgård. Felles sportsbod.

Standard

Klassisk stor 5-roms beliggende i høy 1. etasje på attraktive Frogner (boligen oppleves å ligge i 2. etg.). Flotte klassiske detaljer som gipsrosett i himlinger, ærverdige dører og original, velfungerende flissatt peis i hall.

Overflatene er ellers godt vedlikeholdt. Himlingene er malte med pussede overflater og gipsrosett i hall, spisestue, TV-stue og stue/soverom, og ellers malt panel i kjøkken og anretningsrom. Downlights på kjøkken. Veggene er malte med noe lavstruktur glassfiberstrie, malt brystpanel i spisestue og ellers malte billedlister. Gulvene er hovesakelig lakkert eikeparkett i rutemønster; 3-stavs på kjøkken og stue/soverom samt lakkert furubord i de 2 øvrige soverommene. Malt profilert listverk.

Pent og romslig kjøkken med malte skapdører og skuffefronter, samt noen med glass. Overskapene er høye og ellers godt med skap- og benkeplass. Fliser mellom overskap og heltre benkeplate. Stålbenkebeslag med vaskekum og utslagsvask, ett-greps blandebatteri. Komplett utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøleskap, stekeovn, induksjonstopp, mikrobølgeovn og opplegg for oppvaskmaskin. Fin spiseplass på kjøkkenet ved vindu.

3 fine soverom med fin og rolig internbeliggenhet. På det ene soverommet er det original søyleservant med kran. Ett soverom benyttes i dag som allrom/arbeidsrom.

Flislagt og pent baderom med varmekabler i gulv. Badet er av eldre standard og utstyrt med søyleservant, veggintegrert speil og toalett. Badekar med løveføtter og med hånddusj og veggstang. Sluk i hardplastkonstruksjon (PVC).

Generelt godt med oppbevaringsplass med skyvedørsgarderobe på to av soverommene samt innebygget skap i det tredje soverommet (dagens stue). I tillegg innebygget skap i spisestue. Avholdt plass til garderobeinnredning i hallen.

Utstyr:
Sikringsskapet er installert i soverom med automatsikringer, 16 kurser, hovedsikringer og digital måler (AMS-måler).
Ventilasjon med naturlig avtrekk, luftespalte under dør til bad og ventil i baderomshimling. Kjøkkenvifte antatt med kullfilter.
Dørtelefon med åpner.
Kabel-TV fra Get.
Opplegg for bredbånd.
Tilkoblet brannslange i kjøkkenbenk.
Røykvarsler.
Innbygde høyttalere i himling i bad. Det er ikke kjent om disse er i funksjon.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises det til tilstandsrapport og egenerklæring etc. som følger vedlagt i komplett salgsprospekt.

Til orientering informeres det om at selgers bruksrett til den gamle rulleboden i kjelleren overføres ved salg, men at kjøper da må ta eventuelle meromkostninger for gårdsselskapet. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke er regulert til varig opphold eller beboelse.

Byggemåte

Vakker bygård oppført i Jugend-stil i 1916, tegnet av arkitekt Syver Nilsen. Bestående av 9 leiligheter over 4 etasjer. Bygningen er meget godt vedlikeholdt. Bygget er fundamentert med betong og sparestein trolig til faste masser. Drenering antar å være fra byggeår. Teglmurkonstruksjon med fasader som er pusset og malt. Velholdte, hele og pene overflater. Kjellervegger i murt granitt og tegl innvendig pusset og malt, litt normal puss- og malingsflass nederst på vegger. Vinduer er i all hovedsak originale og velholdte i treverk med hardved og normalt meget lang levetid ved godt vedlikehold, med enkle glass og varevinduer. Vinduene ble rehabilitert av fagfolk i 2016.

Original malt entredør med utskjæringer og skåte (sidefelt). I leiligheten er det originale malte trefyllingsdører med speil, flere dører med ruglet glass. Malt lavprofilert profilert listverk. Mansardtak i trekonstruksjon. Velholdt tak tekket med i hovedsak dråpeskifer, enkelte steder med sveisepapp. Renner og nedløp i kobber. Snøsikring over gangområder. Oppgang med trapp i lukket terrazzobetongkonstruksjon og håndløper i tre på begge sider av trappen. Hele og pene overflater. Baktrapp i malt lukket trekonstruksjon. Etasjeskillere hovedsakelig i trekonstruksjon med stubbloftsleire og noe betongmur.

I opplysninger fra forretningsfører er det informert om mulig oppussing av bygården, som dører i baktrapp, karlegging av drensrør og ledningsnett til kum samt bygningsmasse generelt. Det er også orientert om mulig utbedring av fasade og oppganger. Dette vil eventuelt finansieres med kapitalinnkalling og del med likviditetsoverskudd.

Eiendommens tilstand

I henhold til takstmanns tilstandsrapport har følgende fått tilstandsgrad 2:
- Baderommet får TG2 grunnet alder på hovedkonstruksjon.
Overnevnte tilstandsgrad kan innebære nødvendig utbedring, se tilstandsrapport med takstmanns kommentarer. Det gjøres oppmerksom på at tilstandsgrad 1 ikke er kommentert her, men kun fremgår av vedlagte tilstandsrapport.

Bebyggelse

Flott frittliggende bygård oppført over 4. etasjer samt kjeller og loft.

Tomt

Eiet tomt: 824 kvm.
Forhave rundt bygningen med stakittgjerde, samt busker og trær. Lys asfaltert indre gård med sykkelstativ og parkeringsareal.

Parkering

Selskapet disponerer 10 biloppstillingsplasser på eiendommen. En plass til hver beboer i indre gård, samt en gjesteplass.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med termostatstyrte gjennomstrømningsovner i flere rom. Termostatstyrte varmekabler i bad. Original radiator med utsmykninger som ikke er i drift i stue/soverom og spisestue. Varmtvann fra egen bereder på 198L fra 2009 i kjellerbod (8 kvm.).

Ifølge eier ble soilrør fra kjeller, igjennom badet og videre oppover skiftet i 2017.

Aksjelaget

Leiligheten er en del av Thomas Heftyes gate 62 AS. Laget består av 9 leiligheter, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Egenandel på kr 4.000,- påløper etter 10 advokattimer eller ved tvist (hvis et fremsatt krav er bestridt eller ubesvart). Egenandelen refunderes dersom kunden mottar erstatning/prisavslag fra motparten. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens hvite- og brunevarer ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av dette prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Tinglyste forpliktelser

Borettslaget / Aksjelaget har normalt legal panterett (etter loven ikke særskilt tinglyst) i andelen/aksjene som sikkerhet for dekning av felleskostnader. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge og panteretten vil følge andelen/aksjene.

Heftelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen:

1915/913885-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
13.03.1915

1986/70574-1/105 Erklæring/avtale
03.11.1986
Bestemmelse om bruksendring

2007/438938-1/200 Rettsbok
01.06.2007
Gjelder jordskifte.

Overnevnte heftelser vil ikke bli slettet fra grunnboken. Ved etablering av pant i eiendommen gjøres det oppmerksom på at disse vil få prioritet etter overnevnte heftelser.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen og vil ikke bli slettet ved salg av eiendommen

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld utgjør kr. 132 833,- per 31.12.17.

Lån nr. 6030.80.70029 i Nordea Bank ASA, stort kr 1.200.000 til vindusrehabilitering i 2014 i Nordea, løpetid 20 år. Lånet var avdragsfritt til og med juni 2018. Nominell rente 4,10% p.a. Effektiv rente 4,26 %. Restgjeld 1 140 225,-. Lånet innfris 2034.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Andel formue

Andel fellesformue utgjør kr 11 552,- per 31.12.17.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei-, vann- og avløpsnett, med private stikkledninger ut til offentlig nett.

Eier

Tom Edwin Jørgensen

Formuesverdi

Ligningsverdien er rekvirert men pt ikke mottatt.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå. Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger). Formuesverdien finnes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Angi ønsket overtakelse i Deres bud.

Evt. mulighet for utleie

Aksjelagets vedtekter har begrensninger i forhold til utleie. Utleie kan først skje etter forutgående samtykke fra styret og reguleres i utgangspunktet iht. borettslagslovens bestemmelser.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument for eiendommen. Dette er vanlig for eldre bygninger da man før i tiden utstedte ekspedisjonsdokument, som avslutning på byggesaken.

*) Rommet på 25 kvm. i kjeller som er benyttet som kjellerstue disponeres eksklusivt av leiligheten til tross for at det er å regne som et fellesareal. Arealet/rommet er opprinnelig fyrrom/rullerom og er ikke omsøkt til annet bruk; derav er ikke rommet godkjent til varig opphold. Arealet/rommet er blitt benyttet av leiligheten i mange år og arealet er ikke medtatt i arealberegningen av leiligheten. Styret har ifbm salget av leiligheten gitt følgende info om kjellerrommet: «Til orientering informeres det om at selgers bruksrett til den gamle rulleboden i kjelleren (omtalt som kjellerstue*) overføres ved salg. I et eget brev av 18.3.1995 understreker styret at eier av leiligheten må dekke evt. meromkostninger for gårdsselskapet som følge av bruk og overdragelse etc. av rullerommet. Avtale og brev vedlegges prospektet. Det gjøres oppmerksom på at rommet ikke er regulert til varig opphold eller beboelse».

Balkongen nevnt i salgsoppgaven er også å regne som fellesareal.

De gamle sentralovnene er ikke i bruk/tilkoblet, da oppvarming er per strøm.

Forretningsfører

Enqvist Eiendom

Regulering

Eiendommen er oppført på Byantikvarens "gule liste" som kommunalt listeført. Dette innebærer at Byantikvaren gir en rådgivende uttalelse for byggesaker som berører eiendommen, hovedsakelig for endringer av fasade og tak.

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger med gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune.

Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak (Oslo mot 2030 sak.nr. 262). Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette kan føre til endring av noen av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Det pågår nå oppdateringer av reguleringsplanene som er berørt, men dette vil ta noe tid. Informasjon om kommuneplanen med lenker til kartinnsynsløsning finner du på: https:www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/ Interessenter bes selv undersøke dette.

Offentlige planer

Ingen kjente planer som berører eiendommen direkte.

Forbehold

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dokumenter som kan være interessante for handelen, slik som denne nøkkelinformasjonen, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema fra selger, reguleringskart med bestemmelser, grunnboksutskrift og evt. servitutter / heftelser, husordensregler, regnskaper, budsjetter, innkalling og referat fra siste års sameiermøte etc. Disse dokumentene er vedlagt dette prospekt eller kan ses på meglers kontor.

Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann og megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, evnt. forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Det er ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grenser/gjerder/ beplantning som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.
Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med henviste dokumenter inkludert alle salgsoppgavens vedlegg før budgivning/kjøp.

Boligselgerforsikring

Boligselgerforsikring er tegnet av eier og egenerklæring er vedlagt. Kjøper plikter å lese selgers egenerklæring og er kjent med sin undersøkelsesplikt i henhold til avhendingsloven § 3-10.

Hvitvaskingsloven

Fra 1/1 2004 er eiendomsmeglere underlagt hvitvaskingsloven. Dette innebærer at eiendomsmeglere er forpliktet til å melde fra om mistanke om forsøk på hvitvasking til Økokrim, uten at partene varsles om dette. Meglerkontoret er tilknyttet Reklamasjonsnemda for Eiendomsmeglingstjenester.

Sikkerhetsstillelse

Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler begrenset opptil kr 45 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 15 millioner. Dersom kjøpers låneinstitusjon krever tilleggsforsikring ved omsetning over kr 15 millioner, må kjøper selv eller dennes låneinstitusjon dekke utgiftene forbundet med dette.

Annet

Dersom ikke annet er opplyst/særskilt avtalt, gjelder Norges Eiendomsmeglerforbunds liste over løsøre og tilbehør som angir hva som bør følge med boliger og fritidsboliger ved salg. Særskilte avtaler om tilbehør må avtales før bindende avtale inngås, dvs før budaksept. Listen kan fås ved henvendelse til megler og vil være et vedlegg til kontrakten mellom partene.
Egen innboforsikring må tegnes av kjøper.
Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E verk eller brann-/feiervesen på eiendommen.

Dersom handel kommer i stand er det avtalt at selger betaler 1,25% inkl mva i provisjon. I tillegg er det avtalt oppstartsgebyr kr 9.900,-, visninger kr 2.500,- pr time, markedspakke kr 14.900,-, inneståelsesebyr kr 1.620,- og tilrettelegging 0,2 % ved salg av denne eiendommen. I tillegg belastes direkte utlegg.

Dersom handel ikke kommer i stand belastes direkte utlegg, markedspakke kr 14.900,-og tillegg.

Det økonomiske oppgjøret mellom partene utføres av:
Sem & Johnsen Oppgjør AS
Orgnr. 999 638 996
Pb 1613 Vika
0119 Oslo
V/ansvarlig oppgjørsmedhjelper: Rita Bråten, Kathrine Fjeldberg, Christian R. Sunde, Kristine Dahl

Oppdragsansvarlig

Sem & Johnsen Vika
Postboks 1613 Vika, 0119 OSLO
0119 Oslo
Foretaksregistrert orgnr: 998387361