Eiendom

Nybygd, attraktiv og tidsriktig 2-roms i meget sentralt område. God romstørrelse!

Nybygd, attraktiv og tidsriktig 2-roms i meget sentralt område. God romstørrelse!
Solgt

Fakta

 • Heimdalsgata 36
 • Primærrom
  29
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 700 000 ,-

Omkostninger

2 700 000,- (Prisantydning)
100 830,63 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 800 830,63 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 808 762,63 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  29
 • Tomt
  1986

Oppdragsnummer

6-19-0091

Eier

Fredrik Harald Skjøldt

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 601 Orgnr. 955112725 i Oslo kommune

Etasje

6

Byggeår

1988 / modernisert 2019

Areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 33 kvm
Rom som er P-rom: Entre/gang, bad/wc, kjøkken - stue, soverom.

Antall rom

2

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 1986 kvm

Forretningsfører

Boligbyggelaget USBL

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget sentralt og attraktivt boligområde på Grønland/Tøyen i Oslo kommune. Fra eiendommen er det kort gangvei til Tøyenparken, to T-banestasjoner, gode servicetilbud og Valle Hovin. Det er under 400 meter til flotte turmuligheter langs Akerselva, og hvis du vil kan du benytte den svært populære gangveien helt opp til Maridalsvannet. Det er også bare 1 km til Oslo S, hvor Oslos paradegate nummer én, Karl Johan, starter.

Tøyenparken ligger bare to kvartaler fra leiligheten, og kan by på flott utsikt mot sentrum og fjorden. Høydedraget og øvre del av parken kan sees fra mange steder i indre by. Mot øst er parken nokså flat med store plener. I sydenden ligger Caltexløkka ballbaner. Midt i parken ligger Løkka Bellevue, som i dag er barnehage, samt Tøyenbadet med store utendørs basseng og vannsklier. Her er det også fine akebakker om vinteren.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Mega og Joker. Det er kort vei ned til Grønland Basar som er et spennende nærsenter, samt til Tøyen senter, Hasle Torg, Carl Berner handlesenter og Fyrstikktorget. I tillegg er det gangavstand til alle Oslos handlegater med alt det innebærer av hovedstadens fasiliteter og servicetilbud.

Området har et godt kollektivtilbud via buss og T-bane. Nærmeste bussholdeplass er Tøyenkirken som ligger ca. 170 meter fra leiligheten, og det er rundt 500 meter til to T-banestasjoner. Med bil fra Tøyen tar det ca. 3 min til Carl Berner, 5 min til Oslo S, 7 min til Majorstua og 30 min til Oslo lufthavn.

Byggemåte

Bygård fra 1988. Heis til etasjene. Ny heis mellom 5. etasje og 6. etasje. Bygning trolig fundamentert til faste masser / grunn. Betong grunnmur. Yttervegger og bærende vegger i støpt betong. Fasader med isolert bindingsverk, utvendig forblendet med spekket eller slemmet teglsten. Fasadeplater i 5 og 6. etasje. Saltak i trekonstruksjon tekket med korrugerte plater i metall

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 33 kvm
Rom som er P-rom: Entre/gang, bad/wc, kjøkken - stue, soverom.

Innhold

Entre/gang, bad/wc, kjøkken - stue og soverom.

Kort fortalt
- V.vann inkl fellesutgifter.
- Ny, attraktiv og moderne 2-roms.
- Alt av rør og elektrisitet er nytt.
- Meget sentralt, populært område.
- Tøyenparken/Akerselva like ved.
- Lukket bakgård m/gode solforhold.
- Et lyst, tidsmessig fargevalg inne.
- Kjøkken har integrerte hvitevarer.
- Det er et pent bad med dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Soverom med garderobeskap.
- Sikringsskap har automatsikringer.
- Leilighet har balansert ventilasjon.

Standard

Entré/gang
Det er heisadkomst opp til leilighetsplan, og innvendig blir du møtt av en innbydende entré som ønsker deg velkommen inn. Rommet er innredet med bl.a. downlights, enstavs eikeparkett og dørcalling med kamera, og har også plass for garderobeskap. Entreen er, i likhet med øvrige oppholdsrom, holdt i en lys og tidsmessig gråfarge.

Stue og kjøkken
Leiligheten har en romslig og tiltalende stue med praktisk, åpen løsning til kjøkken. I rommet er det god plass for sofaløsning og spisebord, og på den ene veggen er det to vinduer som gir bra med naturlig lys. Videre har stuen enstavs eikeparkett på gulv, lysegrå vegger og hvitmalt himling.

Kjøkkenet er utstyrt med moderne og tidsmessig kjøkkeninnredning. I himling over kjøkkensonen er det downlights, som sammen med benkebelysning gir bra arbeidslys. Innredningen har hvite, glatte fronter, herdet glassplate under overskap, benkebelysning og lysegrå benkeplate med stor oppvaskkum. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer, som består av Gorenje induksjonstopp, Silverline kullfilterventilator, samt stekeovn, oppvaskmaskin og kombinert kjøl/frys fra Blomberg.

Bad/wc/vaskerom
Av våtrom har leiligheten et romslig og pent bad. Rommet har downlights i himling, store, grå fliser på gulv med varmekabler og hvitmalte vegger. Det er også lysegrå veggfliser og mosaikkfliser på gulv i dusjsone. Badet er utstyrt med sort regnfallsdusj og innfellbare glassdører til dusjhjørnet, servant, hvitt servantskap, veggmontert toalett og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

Soverom og garderobe
Leiligheten har behagelig soverom. Rommet er av god størrelse, og det medfølger garderobeskap. Soverommet har enstavs eikeparkett på gulv, lysegrå veggflater.

Utstyr

Det er balansert ventilasjon med avtrekk fra bad. Elanlegget er også nytt, og sikringsskapet har automatsikringer. Videre har leiligheten varmtvann fra fellesanlegg, dørcalling med kamera, Waterguard i kjøkken, felles brannalarm med sprinkleranlegg, kabel-tv og bredbånd.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med Glamox panelovner, og har varmekabler på bad.
Varmtvann inkl. i felleskostnadene

Parkering / Garasje

Parkering: Det er mulighet for kjøp av garasjeplass.
Mange av leilighetene har en tilhørende garasjeplass i garasjeanlegg i Heimdalsgata 36. Leiligheter med tilhørende garasjeplass har et garasjeinnskudd tilknyttet garasjeplassen. Garasjeanlegget er et sameie, Nedre Tøyen Garasjesameie, som eies sammen med borettslaget Friisgate 6, og som har et eget styre.
Garasjene faktureres p.t. kr. 500,- pr. Mnd. Eierskifte på parkeringsplass i Nedre Tøyen garasjesameie utløser et ekstra eierskiftegebyr på kr 1.165,-. Ta kontakt med megler for mer informasjon.
Ellers parkering i nærliggende gater.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Det er tilgang på en pent opparbeidet og lukket bakgård med normalt gode solforhold. Her er det et grøntområde med plen, prydbusker, trær og sittegrupper. Felleseiendommen har også asfalterte gangarealer, lekeapparater og asfaltert gårdsplass.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.
Følgende servitutter er tinglyst på eiendommen:

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Søknad om ferdigattest er sendt.

Verdi ved skattefastsetting

Eiendommens likningsverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig beregnes av Statistisk Sentralbyrå. Likningsverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert bosatt) utgjør 30 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Likningsverdien for sekundærboliger (alle andre boliger du måtte eie) utgjør 40 prosent av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se nærmere informasjon påwww.skatteetaten.no.

Reguleringsforhold

Eiendommen reguleres til byggeområde for boliger. For nærmere bestemmelser se vedlagte reguleringskart og bestemmelser S-2255.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.
Dyrehold: Må godkjennes av styret.

Sikringsfond

Sikringsfond er en forsikringsordning som dekker tap borettslaget får som følge av at andelseiere misligholder betaling av løpende fellesutgifter. Medlemskap i sikringsordning kan tegnes av det enkelte borettslag, eller av boligbyggelag på vegne av tilknyttede borettslag.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Borettslaget kan vedtektsfeste forkjøpsrett for andelseiere og andre, jf. borettslagsloven § 4-11. Etter aksept av bud vil det bli avklart om forkjøpsretten benyttes.

Borettslag kan vedtektsfeste at ny andelseier skal godkjennes av styret, jf. borettslagsloven § 4-5.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 905,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmtvann, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, renter og avdrag, drift og vedlikehold m.m

Andre faste utgifter:
Internett: Ca. kr ca kr. 159 ,-
Strøm, ca kr.
Forsikring i / Gjensidige,(polisenummer 79352208)
Andre utgifter:
Eiendomsskatt: Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten. Eiendomsskattegrunnlaget er 80 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er i dag tre promille av dette beløpet. Se regneeksempel på www.oslo.kommune.no/eiendomsskatt.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 100 830,63,- / Kr ,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse. Normalt innebærer dette at fullt oppgjør må være innbetalt på meglers klientkonto senest to virkedager før avtalt overtagelsesdato.
Eventuelle vilkår knyttet til innbetalingen, eksempelvis pantedokument som skal tinglyses til fordel for kjøpers bank, må være megler i hende i god tid før overtagelse kan finne sted.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 700 000,- (Prisantydning)
100 830,63 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 800 830,63 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 808 762,63 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Lånenummer: 114967268, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.05.2019: 1.58% pa.
Antall terminer til innfrielse: 21
Saldo per 28.05.2019: 17 536 457
Andel av saldo: 809 527
Første termin/første avdrag: 01.01.2006 ( siste termin 01.07.2024 )
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale).

Lånenummer: 60308104187, NORDEA BANK NORGE ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.05.2019: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 119
Saldo per 28.05.2019: 10 716 177
Andel av saldo: 411 105
Første termin/første avdrag: 31.03.2019 ( siste termin 31.12.2048 )

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Fellesvaskerier kan benyttes mot betaling.
Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2200 / kr 3200,- pr tegnet forsikring. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Overtagelse kan først skje når midlertidlig brukstillatelse eller ferdigattest er gitt. Det blir sendt søknad om midlertidlig brukstillatelse,31.07.19.
Ingen utvask vil skje etter visning.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Garantiplikt for nyoppførte boliger

Garantiplikt for nyoppførte boliger gjelder for avtaler som inngås fra og med 1. januar 2019 og dersom det er mindre enn 6 måneder siden boligen ble ferdigstilt. Bestemmelsen retter seg mot salg fra person som gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet, og der kjøperen gjør avtalen som forbruker. Garantiforpliktelsen fremgår av avhendingsloven § 2-11 jf. bustadoppføringsloven §12. Det vil stilles en garanti tilsvarende 3 % av kontraktssummen umiddelbart etter budaksept. Garantien trappes opp til 5 % av kontraktssummen fra overtagelsen. Selger kan alternativt deponere et tilsvarende beløp, jf. bustadoppføringsloven § 12. Dersom kjøper ikke anses å være forbruker, oppstår det ingen garantiforpliktelse for selgeren.
Avhendingslovens normalregler som gjelder for salget etter §3-1, 3-7 og 3-8.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger. Meglerprovisjon utgjør 1 % (inkludert fellesgjeld) av salgssum. I tillegg betales vederlag med kr. 37.283,-, kr. 1.900,- per visning, samt utlegg med kr. 525,-.
Dersom boligen ikke selges, skal selger betale vederlag med kr. 24.333, kr. 1.900,- per visning og utlegg med kr. 525,-.