An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Eiendom

Lekker 3-roms med 2 felles takterrasser, stue med åpen kjøkkenløsning. Populær beliggenhet.

Lekker 3-roms med 2 felles takterrasser, stue med åpen kjøkkenløsning. Populær beliggenhet.

Fakta

 • Christian Kroghs gate 43
 • Primærrom
  56
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 800 000 ,-

Omkostninger

2 800 000,- (Prisantydning)
1 554 145,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 354 145,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 362 077,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  56
 • Tomt
  561

Oppdragsnummer

6-19-0228

Eier

Isak Heim
Morten Heim
Anne Mette Knutsen

Eiendomstype

Andelsleilighet

Eierform

Borettslag

Betegnelse

Andelsnr. 5 Orgnr. 990682518 i Oslo kommune

Etasje

2

Byggeår

1922

Areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Antall rom

3

Tomtetype/areal

Eiet tomt / 561 kvm

Forretningsfører

Aktiv Økonomi Consult AS

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget populært og sentralt boligområde på nedre del av Grünerløkka i Oslo, like ved og øst for Akerselva. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.

Det er også kort vei til et godt offentlig kommunikasjonstilbud, skoler og flere barnehager. Bydelssenteret Ringnes Park Senter innehar bl.a. Elixia treningssenter og et av Nord Europas mest moderne kinoanlegg. Nærområdet kan også by på fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, idrettshall og svømmehall. Det er minigolfbaner i Søndre gate og idrettsanlegg på Dælenenga.

For hyggelige søndagsturer kan en spasere langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, og videre innover mot Maridalsvannet. Boligen ligger også i nærhet til flotte parkanlegg som f.eks. Grünerhagen, Sofienbergparken og Birkelunden. For den kunstinteresserte er det kort vei til Munch-museet på Tøyen, der også Naturhistorisk museum med Botanisk hage, Veksthusene, Zoologisk museum og Geologisk museum ligger.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop, Rema 1000 og Kiwi. I tillegg ligger Mathallen i gangavstand, og sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. Grünerløkka er velkjent for sitt spennende og unike utvalg av vintagebutikker innen mote og interiør, samt spisesteder, barer og frisører. Det er blant annet kort vei til Südøst og andre populære spisesteder.

Markveien senter, Gunerius og Ringnes Park Senter ligger også i området, det er gangavstand til Oslo City, Byporten og Oslo sentrums handlegater.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Hausmanns gate og ligger ca. 200 fra boligen. Med bil fra nedre del av Grünerløkka tar det ca. 2 min til Oslo S, 5 min til Aker Brygge, 6 min til Majorstuen og 32 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Møllergata barneskole, Sofienberg ungdomsskole, samt Foss og Elvebakken videregående skole. Det finnes et godt utvalg av barnehager i nærområdet, deriblant Ny York og Løkka. Andre skoler i kort avstand er bl.a. Kunsthøgskolen, Arkitekthøgskolen og Westerdals.

Bygninger

Klassiske boliggård i typisk arkitektur fra byggetiden. Christian Kroghs gate ble totalrenovert i perioden 2007/2009, bygget holder god standard.

Byggemåte

Bærekonstruksjon fundamentert på bæredyktig grunn. Gråstein/mur grunnmur, støpt betonggulv. Yttervegger i murverkskontruksjon, pusset og malt. Saltak i tresperrekonstruksjon, tekket med takstein. Etasjeskillere i trebjelkelag, med antatt stubbloftsfyll. I henhold til tilstandsrapport avholdt av Jan Gravdehaug datert 22.07.2016.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Innhold

Planløsning
Entre, gang, bad/wc, kjøkken - stue, 2 soverom.

Kort fortalt
- Lekker 3-roms leilighet.
- Omfattende oppusset i 2015/16.
- Vegger sparklet og malt (foruten hovedsoverom) 2019.
- Mulighet for leie av garasjeplass.
- Idyllisk bakgård, to felles takterrasser.
- Meget gode solforhold på takterrasser.
- Gang med bl.a. åpen garderobeløsning.
- Tidløst baderom med bl.a. dusjhjørne.
- Opplegg for vaskemaskin i baderommet.
- Lyst soverom med garderobeløsning.
- Ekstra lagring i kjellerbod samt en ved leiligheten.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Standard

Entré
Entreen gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten og er pent innredet med fliser, gulvvarme og dørcalling. I tilstøtende gang finnes det åpen garderobeløsning og skoskap. Rommene er holdt i lyse, tidsriktige farger, noe som er gjennomgående for hele boligen.

Stue
Leiligheten har en tiltalende stue med åpen kjøkkenløsning. Stuen har grå laminat på gulv og gråmalte vegger. Her er det god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og kjøkkenbord. Videre har rommet downlights integrert i himling, samt rikelig lysinnslipp fra et stort rammevindu.

Kjøkken
Kjøkkeninnredningen er stilfull, med hvite, glatte fronter og laminert benkeplate med enkel vaskekum. Videre finnes det integrert Integrert komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Baderom
Badet er tidløst innredet med lysegrå fliser på gulv og hvite fliser på vegg. Videre har rommet gulvvarme, downlights, enkel servant på servantmøblement, vegghengt toalett, dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare glassdører, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse og gode soverom med romslig, tilhørende garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med åpen garderobeløsning og skoskap i gang, samt i disponert kjellerbod og bod like ved leiligheten.

Utstyr

Ventilasjon med naturlig avtrekk. Sikringsskap med automatsikringer. Videre har boligen varmtvannsbereder plassert i kjøkkenbenk på kjøkken 2, callinganlegg i entré, tilknytning til kabel-tv og bredbånd, samt sprinkleranlegg.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med blant annet varmekabler på bad og i entré/gang.

Parkering / Garasje

Det finnes mulighet for leie av reservert plass i felles garasjeanlegg etter ansiennitet/venteliste. Øvrig parkering i gate etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av Eiendom / Fellesarealer

Boligen har tilgang til en idyllisk, steinbelagt bakgård med lekeplass, felles sittegrupper, felles utegrill, trær, beplantninger og felles sykkelparkering, samt to herlige, felles takterrasser med meget gode solforhold.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant i borettslagets eiendom som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene kan ikke slettes. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Borettslaget har lovbestemt pant i den enkelte andel for ubetalte fellesutgifter og andre kostnader knyttet til forholdet mellom andelen og borettslaget, jf. borettslagsloven § 5-20. Pantekravet kan ikke overstige 2 G (2 ganger Folketrygdens grunnbeløp).

Servitutter / rettigheter

Andelen overdras fri for pengeheftelser. På borettslagets eiendom er det tinglyst ulike erklæringer/servitutter og pengeheftelser, bla. tilknyttet fellesgjeld. Disse vil følge eiendommen.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Expeditions-Dokument attestert 31.12.1898 er vedlagt i salgsoppgaven.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 008 023,- pr 31.12.17, ifølge Skatteetaten.
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 3 628 882,- pr 31.12.17, ifølge Skatteetaten.

Reguleringsforhold

Området er regulert til spesialområde bevaring(bolig, forretning, bevertning) med tilhørende reguleringsbestemmelse S-4133. Se reguleringskart- og bestemmelser som ligger vedlagt i salgsoppgaven, samt nabovarsel vedrørende trapp ved hovedinngangen av Christian Kroghs gate 34. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i områdets gjeldende regulering. Se også Kommuneplan 2015- Oslo mot 2030 - smart, trygg og grønn som er en del av områdets nye reguleringsplan.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Beskrivelse av borettslaget

Det er borettslaget som eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget. Andel i borettslag gir andelseier borett til og råderett over en nærmere bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for borettslagets gjeld, men borettslagets løpende utgifter må dekkes av andelseierne gjennom månedlige fellesutgifter (husleie).

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning, vedtak fra årsmøte/generalforsamling m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Husdyr: Styret må opplyses
Det er sikringsordning i borettslaget på fellesgjeld.

Sikringsfond

Borettslaget er ikke medlem av sikringsfond. I forsikringen i IF har borettslaget et alternativt sikringsfond som vil si at de har en dekning på 200.000 kr pr andel utover de vanlige 2G i forsikringen.

Forkjøpsrett for medlemmer / styregodkjennelse

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget. Eierskifte krever godkjennelse av styret, og kun fysiske personer kan være eiere.

Faste, løpende kostnader

Kr. 13 398,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, Kabel-tv, bredbånd, felles forsikring, renter og avdrag, trappevask, vaktmester, vedlikehold av fellesområdet

Estimert strømforbruk er ca. kr 7 000 kWh/år, som tilsvarer ca. 7.000,-/år ifølge selger, basert på tidligere forbruk. Strømforbruk kan og vil variere.
Forsikring i If Skadeforsikring Nuf (polisenummer SP918577.1.2)

Andel fellesgjeld / formue

Kr 1 554 145,- / Kr 06 344,- pr ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og evt. formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

2 800 000,- (Prisantydning)
1 554 145,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 354 145,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 932,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 362 077,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Husbanken, 1.554.146
Annuitetslån, 12 terminer pa.
Rentesats per 01.12.2018: 1,89% pa.
Saldo per 12.05.2019, 37.760.424,-
Siste termin 12.08.2037

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Hovedregelen er at bare fysiske personer kan eie andel i borettslag, og ingen kan eie mer enn 1 andel, jf. borettslagsloven § 4-1.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie av bolig i borettslag krever styrets samtykke, jf. borettslagsloven § 5-3.

Bruksoverlating er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Styret er ifølge selger positive til utleie.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt følger informasjon om Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring fra HELP er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Les mer om Boligkjøperforsikring fra HELP i vedlagt salgsmateriell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Meglers vederlag og utlegg betales av selger. Meglerprovisjon utgjør 1 % (inkludert fellesgjeld) av salgssum. I tillegg betales vederlag med kr. 36.283,-, kr. 2.000,- per visning, samt utlegg med kr. 430,-.
Dersom boligen ikke selges, skal selger betale vederlag med kr. 34.233,-, kr. 2.000,- per visning og utlegg med kr. 430,-.

Finn.no: Lokalområde

Grünerløkka

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.