Eiendom

Romslig og gjennomgående 2-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet - Fyring og v.v. inkl. i fellesutgifter

Romslig og gjennomgående 2-roms selveierleilighet med attraktiv beliggenhet - Fyring og v.v. inkl. i fellesutgifter

Fakta

 • Romsdalsgata 2 A
 • Primærrom
  53
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 690 000 ,-

Omkostninger

3 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
109 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 799 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  53
 • Tomt
  438

Oppdragsnummer

186-19-0006

Eier

Christian F Sandberg
Mia Anine Collett

Eiendomstype

Selveierleilighet

Eierform

Eierseksjon

Betegnelse

Gnr. 227 Bnr. 346 Snr. 16 i Oslo kommune

Etasje

3

Byggeår

1930

Areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm
Rom som er P-rom: Entré, bad/wc, gang, kjøkken, stue og soverom.

Tomtetype/areal

Fellestomt / 438 kvm

Forretningsfører

OBOS

Beskrivelse av eiendommen

Romslig og gjennomgående 2-roms selveierleilighet i en flott hjørnegård i enveiskjørt gate med god beliggenhet på øvre del av Grünerløkka. Generøs takhøyde og den gjennomgående planløsning gjør leiligheten lys og luftig. Det kan være en mulighet å flytte kjøkkenet ut i stuen for å få ett ekstra soverom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Boligen har i løpet av de senere år blitt oppgradert med nye overflater (2014), nytt kjøkken (2014), nymalt stue (2019) og nye fliser og varmekabler på bad/wc (2018). Brannbalkong på kjøkkensiden med utgang via vindu.

Leiligheten holder god standard, og har ellers delikate og tidsriktige farge- og materialvalg. Her kan man flytte rett inn. Godt med garderobeplass og lave strømutgifter.

Leiligheten inneholder en romslig og innbydende entré med garderobe. Romslig og lys stue med plass til både spisestuebord og sofa. Separat og hyggelig kjøkken med mye skapplass. Lyst og pent bad/wc som ble pusset opp i regi av sameiet i 2000 - nye fliser, varmekabler og wc i 2018. Opplegg for vaskemaskin på bad/wc. Soverom med god størrelse og fin garderobeløsning.

Attraktivt og populært boområde med "alle" fasiliteter rett utenfor døren.

Det medfølger to boder. Beboerparkering i området.

Beliggenhet

I denne leiligheten bor man perfekt på øvre Grünerløkka. Attraktivt og sentralt, men likevel tilbaketrukket og skjermet fra støy. Kombinasjonen av bom i Schleppegrells gate og at Romsdalsgata er enveiskjørt gjør at dette område er lite trafikkert og fremstår som et fredelig bomiljø. Samtidig har man "alt" av servicetilbud og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Ringnes Park med Ringen kino, Meny og Elixia i umiddelbar nærhet. Et omfattende tilbud av barnehager, skoler, spennende butikker, kafeer, restauranter og et yrende folkeliv.

Kort vei til flotte parker som Birkelunden og Sofienbergparken som lokker med grillkos og sene kvelder sommerstid. Ti minutter unna finner du Torshovdalen med ski- og akemuligheter på vinteren, samt turmulighet langs flotte Akerselva. For de aktive ligger Dælenenga idrettsplass og Grünerhallen med blant annet isbane, rett ved.

Meget godt kollektivtilbud. Tre trikkelinjer og tre busslinjer har holdeplass innen få minutter fra leiligheten og tar deg raskt til alle kanter av byen.

Standard

Stue
Stuen fremstår som svært lys og hyggelig med plass til både sofaseksjon og spiseplass.

Kjøkken
Stilrent og moderne kjøkken med innredning fra 2014 i separat rom. Innredning med grå, mattlakket kjøkkeninnredning med profilerte skapdører og skuffefronter. Enkelte overskap med glassfronter. Laminatplater mellom benk og overskap helt opptil tak. Integrert kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin. Frittstående komfyr med keramisk topp.

Bad/wc
Pent bad/wc med fliser på vegger og gulv med varmekabler. Downlights med dimmer i himling. Badet ble pusset opp i 2000 i sameiets regi, og det ble lagt nye gulvfliser, varmekabler og satt inn nytt toalett i 2018. Opplegg for vaskemaskin. Servant med servantskap. Veggfestet toalett med skjult sisterne og softclose sete. Hjørnedusj med innfellbare glassdører. Nedsenket gulv i dusjen.

Soverom
Lyst soverom med gode vindusflater. Soverommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. Soverommet har også en større garderobeløsning. Det kan være en mulighet å flytte kjøkken inn i stue for å lage ett ekstra soverom.

Entré
Romslig og innbydende entré med mye garderobeplass. Dørtelefon med åpner.

Overflater
Himling: Malte himlinger. Himlingene er pusset opp/malt i 2014. Malt på nytt i stuen i 2019.
Vegger: Gjennomgående med malt glassfiberstrie. Fliser på badet. Overflatene i leiligheten er pusset opp/malt i 2014. Malt på nytt i stuen i 2019.
Gulv: Laminat. Fliser i badet. Ny laminat i 2014. Nye gulvfliser på badet i 2018.

Se mer i takstmann Pål Morten Pedersen tilstandsrapport, datert 17.01.2019, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Sentralvarme med eldre radiatorer tilknyttet oljefyr. Varmekabler på badet.

Sentralvarmeanlegget har fått TG2 grunnet alder. Det er planlagt i forbindelse med forbudet mot fyring med fossilt brensel å skifte ut oljefyren med fjernvarme i løpet av 2019. Se mer under "Beskrivelse av sameiet".

Parkering/garasje

Det er beboerparkering i området. Det vil si at man med beboerkort kan parkere døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. Har man folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan man nå søke om beboerparkeringstillatelse. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner man på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Har man elbil eller HC-kort, trenger man ikke søke om beboerparkeringstillatelse. For sistnevnte gjelder generelle parkeringsbestemmelser.

Byggemåte

Grunn og fundamenter
Antatt fundamentert på støpte såler på fast grunn eller faste, komprimerte masser.

Drenering
Mot gaten antas å være utført i henhold til praksis på oppføringstidspunktet. Ny drenering i bakgården fra 2012 har fått TG1, ellers TG2.

Tak
Saltak i trekonstruksjon tekket med betongtakstein.

Etasjeskillere
I betong.

Yttervegger
Murverk i bærende konstruksjoner og fasader, yttervegger utvendig pusset og malt.

Vinduer og dører
Aluminiumsvinduer med 3-lags isolerglass produsert i 2014. Lyd (35 dB) og brannklassifisert (B-30) entrédør. Eldre, malte, hvite trefyllingsdører til soverommet og badet. Innvendige dører har fått TG2 grunnet alder.

Se mer i takstmann Pål Morten Pedersen tilstandsrapport, datert 17.01.2019, som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Rom vurdert til P-rom
3. etasje: Entré, bad/wc, gang, kjøkken, stue og soverom.

Det medfølger to boder. Én bod i kjeller på 1,3 kvm og én loftsbod med skråtak med gulvarealet på ca. 4,6 kvm.

Adkomst

Inngang fra Romsdalsgata.

Beskrivelse av tomt/hage

Pent opparbeidet bakgård med belegningsstein, sykkelstativ samt benker og bord.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1986/26397-4/105 Erklæring/avtale
Pantesettelseserklæring til sameiet på kr 10 000,-

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen. Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1929 for oppføring av våningshus.

Etter gammel lovgivning ble det utstedt ekspedisjonsdokumenter. Dokumentet er i utgangspunktet et brev som ble sendt andre etater for å innhente innspill til et byggeprosjekt. Dokumentet er i seg selv ingen ferdigattest. Dokumentet ble blant annet brukt til å påføre statusopplysninger i saken.

Videre foreligger det ferdigattest for utskiftning av vann- og avløpsrør fra 2000.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 953 678,- pr 31.12.17
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 3 433 242,- pr 31.12.17

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til blanding av bolig/kontor/forretning og skal det ved nybygging innpasses flest mulig boliger, minimum det antall boliger som fantes pr. 1.1.73. Bruksendring av eksisterende bolig tillates ikke. Gjeldende reguleringsplan S-2255, vedtaksdato: 28.07.1977. Denne reguleringsplanen har helt eller delvis blitt opphevet. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. Interessenter bør derfor gjøre seg kjent med Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030.

På naboeiendommen Seilduksgata 30 (Dælenenga idrettspark) foreligger det et planforslag til politisk behandling for oppføring av en flerbrukshall på tomten.

Kopi av dokumentene blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G. Kopi av dokumentet blir utlevert av meglers kontor ved forespørsel.

Beskrivelse av sameiet

Sameiet består av 30 boligseksjoner.

Dyrehold er ikke tillatt.

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiet har egen hjemmeside på web4.herborvi.no/7168.

Sameiets årets resultat på kr 277 692 fremkommer i resultatregnskapet og ble foreslått overført til egenkapital. Årsberetning og ligningsposter for 2018 er ikke ferdig utarbeidet.

Sameiet Schleppegrellsgate 28 hadde i 2017 lån i OBOS banken til en flytende rente på 4,8 %. Dette ble innfridd i mars 2018 i forbindelse med salg av sameiets vaktmesterleilighet.

Sameiet planlegger å bytte ut dører, pusse opp oppgangene og legge om fra oljefyr til fjernvarme i 2019. Det er ifølge styret beregnet at sameiet skal klare dette på oppspart egenkapital, men dersom det skulle komme uforutsette vedlikeholdsutgifter vil disse bli finansiert gjennom opptak av ny fellesgjeld etter vedtak på årsmøte.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 694,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Fyring, varmtvann, kommunale avgifter, felles byggforsikring, grunnpakke kabel-tv/internett, vaktmestertjenester, trappevask, drift og vedlikehold.

Strøm, ca. 1 500 kWh / kr 3 000,- per år ifølge selger. Oppgitt strømforbruk avhenger av antall personer i husholdningen og den generelle bruken av eiendommen. Så ledes kan faktiske strømutgifter avvike fra oppgitte forbruk.

Forsikring i Gjensidige Forsikring kr (polisenummer 55747504)

Eiendomsskatten utgjør tre promille av boligverdien (ligningsverdi x 4 x 0,8) med et bunnfradrag på inntil 4,6 millioner kroner. Det var ikke registrert eiendomsskatt for 2018 på denne boligen. Eiendomsskatten fastsettes årlig av bystyret og vil derfor kunne variere fra år til år.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Andel fellesgjeld / formue

Kr 0,- / Kr 31 908,- pr 31.12.17 ifølge forretningsfører.
Andel fellesgjeld og formue overtas av kjøper.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

3 690 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 690 000,-))
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
109 149,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 799 149,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Selger og megler har ikke undersøkt byggetekniske forhold for å kunne flytte kjøkken til stue.

Brannbalkong bør ikke møbleres da det er en rømningsvei.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Boligen kan fritt leies ut i sin helhet. Bortleie skal på forhåndsmeldes til forretningsfører.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr. 1.400,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring. Dette øker til kr. 2.400,- pr. formidling fra 1. mai 2019. I tillegg mottar meglerforetaket ytterligere kr. 1.000,- pr. formidlet Boligkjøperforsikring PLUSS.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Ved kjøp av eiendom gjennom PrivatMegleren Allé forutsettes det at vår standardkontrakt legges til grunn. Kopi kan fås på forespørsel til megler.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.

Meglers vederlag og utlegg

Nettannonsering (Kr.5 500)
Trykking av nøkkelinfo (Kr.1 950)
Klikk (Kr.4 500)
Innhenting av lovpålagte opplysninger (Kr.1 750)
Informasjon fra forretningsfører (Kr.4 500)
Visning per stk (Kr.2 500)
Meglerprovisjon (forutsatt salgssum: 3 690 000,-) (Kr.50 000)
Pantattester/ grunnbok fra St.kartverk (Kr.950)
Sikringsobligasjon - Statens Kartverk (Kr.525)
Oppgjørskostnad Noroppgjør (Kr.6 950)
Totalt kr. (Kr.79 125)
Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale kr 14 900,- i tillegg til utlegg og faste vederlag.

Finn.no: Lokalområde

Grünerløkka