Eiendom

Lun og koselig enebolig i skjæringspunktet mellom by og mark. Perfekt beliggenhet for den aktive familie. Utleiedel*

Lun og koselig enebolig i skjæringspunktet mellom by og mark. Perfekt beliggenhet for den aktive familie. Utleiedel*

Fakta

 • Zinoberveien 94
 • Primærrom
  247
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 000 000 ,-

Omkostninger

10 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
11 100,- (Boligkjøperforsikring Help (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
250 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 000 000,-))
--------------------------------------------------------
262 322,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 262 322,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  247
 • Tomt
  1298

Innhold

Meget innholdsrik bolig bestående av:
1. etasje: Entré, 2 soverom, trapp, stue, spisestue, kjøkken, bad og WC.
Underetasje (leilighet): Entré, 2 soverom, kjøkken/bar, stue, gang og bad.
Underetasje (hoveddel): Trapp, gang og vaskerom.
S-ROM:
1. etasje: Matbod/spiskammers.
Underetasje (hoveddel): 3 boder.

Ute: Terrasse, halvpart av dobbel garasje og carport/bod. Dobbel garasje står midt på tomtegrensen mot naboen, og man disponerer hver sin halvdel.

Standard

Særpreget enebolig med mye sjel og varme i naturskjønne omgivelser. Kjøper må påregne utbedring av en del forhold. Last ned salgsoppgave med Eierskifterapport eller be om å få oversendt denne på epost.

Selger har lagt stor vekt på å ivareta husets karakter ved fargevalg, interiør og innredning. Det er utstrakt bruk av Oppdalskifer på gulvene og det er et klassisk og rustikt kjøkken fra Huseby, som står meget godt til boligen. Gulvet på kjøkkenet er av typen "gres porcellenato" fra Italgraniti, et lekkert gulv av porselensfliser i imitert treutførelse. Kjøkkenet er meget romslig med mye skap- og benkeplass og rom for spisebord. Du har også et lite spiskammers, som holder sval temperatur.

Det er ildsteder i spisestue, stue og kjellerstue. Det er en lun og god atmosfære i boligen og det er lett å se for seg å samle familien rundt spisebordet til jul mens det er fyr på peisen og snøen henger tungt på trærne utenfor. Her kan du få en følelse av å være på hytta, uten å dra hjemmefra. Fra spisestuen kan du gå rett ut på terrassen på 50 kvm og videre ut til hagen. Uteplassene vender mot nordvest, helt usjenert, og med svært gode solforhold. I enden av hagen renner en liten sidebekk til Sørkedalselva rolig forbi. Ikke bli overasket om du får besøk av skogens konge med jevne mellomrom.

Underetasjen vil være svært kjærkommen for de som har barn i ungdomsårene. Her kan de nærmest få sin egen bolig og samle venner til kinokveld i peisstuen eller fest og moro i baren. Det er en egen inngang til kjelleren, og herfra nesten direkte adkomst til flislagt vaskerom med utslagsvask. Den vil du sette pris på etter en luftetur med hunden i ruskevær.

Beliggenhet

Sørkedalen er et dalføre i Oslo, nord for Bogstad, som strekker seg omlag 10 km innover i marka. Det er spredt bebyggelse her, med både skole og kirke (1895). Dalføre er opprinnelig et skiløpersentrum, hjembygd for bl.a. Johan Grøttumsbråten. I 1947 åpnet Rødkleiva slalåmbakke, som var arena for øvelsen under Vinterlekene i Oslo i 1952. Bakken ble for bratt for vanlige skikjørere, og ble lagt ned i forbindelse med utvidelsen av Oslo Vinterpark. Fra boligen er det nærmest ski-in, ski-out til Wyllerløypa. Beliggenheten egner seg ypperlig for en aktiv familie som er glad i natur og trening i marka. Det er i tillegg til vinterparken, med 18 nedfarter, milelange skiløyper på vinterstid, som fortsetter inn i Krokskogen. På sommeren er Sørkedalen et populært treningsområde for sykling og rulleski. 5 minutters kjøring unna finner du Oslo Golfklubb, med Norges flotteste golfbane med flere av hullene idyllisk plassert langs Bogstadvannet. Her finner du også besøksgården Bogstad gård med hester, kuer, sauer, kaniner og høner, årets høydepunkt for de minste! Ved Bogstadvannet finner du også Christiania Roklub.

Buss 41 har stopp ved Wyllerveien, omtrent 200 meter fra boligen. Videre er det kort kjøretid til Røasenteret og til Majorstuen bruker du omlag 20 minutter.

Bebyggelse

Variert og spredt bolig/fritid/landbruksbebyggelse.

Adkomst

Enten ved avkjøring fra Sørkedalsveien til Zinoberveien, huset er det siste på venstre hånd før Wyllerveien, eller Sørkedalsveien og til høyre inn Wyllerveien, og deretter første til høyre.

Det vil skiltes inn fra Wyllerveien ved annonserte visninger.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapport:
OVERORDNET FAGLIG VURDERING AV EIENDOMMEN:
Enebolig over 2 plan med god takhøyde og mulighet for å etablere leilighet i underetasje. Det er varmekabler i alle oppholdsrom og
skifergulv på de fleste gulvflater. Naturlig materialvalg skiller seg ut ved at det er brukt mye synlig tegl og skifer samt perlestaffpanel i de
fleste himlinger.
Følgende vesentlige avvik er bemerket:
Muselort på loft indikerer at det tidvis er/har vært mus på loftet.
Søyle som understøtter yttertak sørvest er angrepet av råte i bunn.
Undertak på loft har huller og åpninger.
Undergulv på loft er stedvis av parkett rett på undergurt. Fare for å falle gjennom.
Pågående taklekkasje over carport.
Disse avvikene, og resten er beskrevet nærmere i rapporten. Kjøper av boligen må påregne kostnader ifm vedlikehold og reparasjoner av
boligen innen 0-3 år. Avvikene beskrevet i denne rapporten er registrert ved befaring. Det kan fortsatt være skjulte feil og mangler som
ikke ble oppdaget på befaringstidspunktet.

Areal

BTA: 288 BRA: 261 P-rom: 247

Følgende rom inngår i primærareal:
Alle rom er p-rom med unntak av spiskammers i 1. etasje og tre boder i underetasjen.

Utstyr

Vann- og kloakkanlegg, flere ildsteder, TV-uttak, velutstyrt kjøkken, vaskerom med utslagsvask, system for oppheng av skiboks i carport m.m.

Følgende utstyr følger med utover standard tilbehørsliste:
Kjøkkenbord og hylle, alle taklamper utenom på kjøkken og i spisestue, prosjektor og lerret i kjellerstue, stor klokke i trappen.

Hylle i trappen følger ikke med.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming gjennom panelovner og varmekabler i oppholdsrom, bad og det meste av underetasjen. Vedfyring i tilsammen 4 ildsteder.

Eiers årlige strømforbruk har ligget rundt 50 000 kWh.

Tomten

Eiet tomt på 948 kvm (1298 i praksis). Tomten er flat og opparbeidet med singlet gårdsplass og plen, foruten terrasse på 51 kvm utenfor stuen. Eier av eiendommen har evigvarende bruksrett til den delen av Gnr. 24 Bnr. 3 som er på innsiden av bekken (350kvm). Retten er tinglyst som en heftelse på Gnr. 24 Bnr. 3. Det ble i 2010 gitt dispensasjon fra markaloven om sammenføying av denne parsellen med Bnr. 2638 (denne eiendommen). Det ble ikke søkt fradeling etter plan- og bygningsloven, men det antas at ny eier kan følge opp dette om ønskelig.

Det er tinglyst felles adkomstrett med naboeiendommen:
Gnr. 27 og bnr. 205 og bnr. 2638 skal ha gjensidig bruksrett til adkomstvei (4 meter bred) og snumulighet på hverandres eiendommer (som vist med grønn farge på kart på baksiden).

Parkering

Halvpart av dobbel garasje, frittstående carport med bod, i tillegg til plass for flere bilder på gårdsplassen. Carporten har taljeoppheng og hengslet del av tak som kan "svinges ut" for å øke takhøyden, slik at du kan kjøre rett inn med skiboks, og feste den i taljesystemet.

Vei/vann/avløp

Privat vann- og avløpsanlegg (Biovac) deles og driftes sammen med naboeiendommen.

Det var tilbakeslag fra anlegget på starten av året, grunnet fremmedelementer i systemet forårsaket av naboens vaskehjelp. Eiers forsikringsselskap ble engasjert for renovering av underetasjen i den aktuelle boligen.

Offentlige/kommunale avgifter

Kr. 7 415 pr. år
Eiendomsskatt kr 4 567,- kommer i tillegg (2018).

Faste løpende kostnader

Kabel TV, internett, forsikring, kommunale avgifter (kun renovasjon og feiing), Biovac (ca. kr 5 500,- pr. år) etc.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- Det er utstedt brukstillatelse på boligen i 1994. Det utstedes ikke lenger ferdigattest på tiltak fra før 1998.
- Det er gitt rammetillatelse på garasjen i 1993 og sendt anmodning om ferdigattest i 1998. Det finnes ingen dokumenter på saken men det antas at den er bygget etter tegninger godkjent i rammetillatelsen.
- Carporten ble påklaget av naboer i 2002, da den var oppført uten søknad og nærmere veien enn tillatt. Det ble deretter opprettet en byggesak og det ble gitt dispensasjon til avstand fra veien.
- Byggesak med innredning av kjeller med leilighet fra 2004 er godkjent uten ferdigmelding (ikke krav). Leiligheten er godkjent som praktikantdel/hybel, men ikke som en egen boenhet. Ønsker man å få leiligheten registrert som en egen boenhet må det bl.a. etableres brannskille mot hovedenheten. Tiltaket vil være søknadspliktig.
- Det ser ut til alle tiltak på eiendommen er godkjent, og at dagens bruk samsvarer med hva som er godkjent.

Utleie

Utleie av eiendommen er tillatt. Leiligheten i kjelleren er godkjent, men ikke som en egen boenhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke odel på eiendommen.

Reguleringsmessige forhold

Boligfeltet er en del av marka, uregluert og med Markaloven som gjeldene. Da det er byggeforbud i marka, er det lite sannsynlig at tilbygg etc. vil godkjennes, selv om det er gitt dispensasjon tidligere. Konsulenter hos Plan og Bygg konkluderer med at markaloven ikke vil være til hinder for å registrere leiligheten i kjelleren som en egen boenhet, da det ikke endrer allerede godkjent bygningsmasse. Konklusjonen kan ikke anses som en garanti.

Eiendommens betegnelse

Gnr. 27 Bnr. 2638 i Oslo kommune

Oppgjør

Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

Kjøpekontrakt

Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Løsøre og tilbehør

Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012 legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Solgt "som den er"

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Finansiering

Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.